Artikel top billede

Nu kommer YouTube på dansk

Google har lanceret en dansk udgave af videotjenesten YouTube i dag.

Så har danskerne fået deres eget lille hjørne af den store videotjeneste YouTube, der er ejet af Google. Der er allerede 2,2 millioner unikke danske brugere om måneden hos tjenesten, og de kan fremover benytte en lokaliseret version på youtube.dk. Ifølge Google Danmark bliver YouTube dermed mere interessant for danske brugere.

"Dels kommer der mere originalt indhold i form af lokale danske mediekanaler på YouTube, dels kan almindelige danske brugere nu søge om at deltage i YouTubes partnerprogram og dermed få muligheden for, via annoncer, selv at tjene penge på det indhold de producerer til YouTube," siger Peter Friis, direktør for Google Danmark.

Det bliver nu lettere at finde og se dansk videoindhold. På forsiden af youtube.dk vises de mest populære danske videoer og dem, der stiger mest i popularitet.

Der er også indgået en række aftaler med partnere, der skal skabe originalt, dansksproget indhold til tjenesten. Det gælder blandt andet SF Film, der nu får sin egen kanal. Desuden har Bonnier og Københavns Universitet indgået partneraftaler med YouTube.

For at tjene penge på det indhold, man deler på YouTube, skal man være såkaldt YouTube-partner. Både virksomheder og almindelige brugere kan ansøge om at blive partner. YouTube-partnere kan bl.a. uploade videoer af en vilkårlig længde, designe deres egen YouTube-kanal og tjene penge på deres videoer ved at få vist annoncer eller ved at gøre det muligt at leje videoerne.

Derimod kan almindelige brugere kun uploade videoer, som er kortere end 15 minutter, og de kan ikke tjene penge på deres videoer.

Google fortæller, at der uploades 72 timers video på YouTube hver eneste minut. Hvis du vil se alt det indhold, der bliver lagt på tjenesten i løbet af et døgn, vil det tage mere end ti år af dit liv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere