Artikel top billede

Nu kommer YouTube på dansk

Google har lanceret en dansk udgave af videotjenesten YouTube i dag.

Så har danskerne fået deres eget lille hjørne af den store videotjeneste YouTube, der er ejet af Google. Der er allerede 2,2 millioner unikke danske brugere om måneden hos tjenesten, og de kan fremover benytte en lokaliseret version på youtube.dk. Ifølge Google Danmark bliver YouTube dermed mere interessant for danske brugere.

"Dels kommer der mere originalt indhold i form af lokale danske mediekanaler på YouTube, dels kan almindelige danske brugere nu søge om at deltage i YouTubes partnerprogram og dermed få muligheden for, via annoncer, selv at tjene penge på det indhold de producerer til YouTube," siger Peter Friis, direktør for Google Danmark.

Det bliver nu lettere at finde og se dansk videoindhold. På forsiden af youtube.dk vises de mest populære danske videoer og dem, der stiger mest i popularitet.

Der er også indgået en række aftaler med partnere, der skal skabe originalt, dansksproget indhold til tjenesten. Det gælder blandt andet SF Film, der nu får sin egen kanal. Desuden har Bonnier og Københavns Universitet indgået partneraftaler med YouTube.

For at tjene penge på det indhold, man deler på YouTube, skal man være såkaldt YouTube-partner. Både virksomheder og almindelige brugere kan ansøge om at blive partner. YouTube-partnere kan bl.a. uploade videoer af en vilkårlig længde, designe deres egen YouTube-kanal og tjene penge på deres videoer ved at få vist annoncer eller ved at gøre det muligt at leje videoerne.

Derimod kan almindelige brugere kun uploade videoer, som er kortere end 15 minutter, og de kan ikke tjene penge på deres videoer.

Google fortæller, at der uploades 72 timers video på YouTube hver eneste minut. Hvis du vil se alt det indhold, der bliver lagt på tjenesten i løbet af et døgn, vil det tage mere end ti år af dit liv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.