Artikel top billede

Nu kommer YouTube på dansk

Google har lanceret en dansk udgave af videotjenesten YouTube i dag.

Så har danskerne fået deres eget lille hjørne af den store videotjeneste YouTube, der er ejet af Google. Der er allerede 2,2 millioner unikke danske brugere om måneden hos tjenesten, og de kan fremover benytte en lokaliseret version på youtube.dk. Ifølge Google Danmark bliver YouTube dermed mere interessant for danske brugere.

"Dels kommer der mere originalt indhold i form af lokale danske mediekanaler på YouTube, dels kan almindelige danske brugere nu søge om at deltage i YouTubes partnerprogram og dermed få muligheden for, via annoncer, selv at tjene penge på det indhold de producerer til YouTube," siger Peter Friis, direktør for Google Danmark.

Det bliver nu lettere at finde og se dansk videoindhold. På forsiden af youtube.dk vises de mest populære danske videoer og dem, der stiger mest i popularitet.

Der er også indgået en række aftaler med partnere, der skal skabe originalt, dansksproget indhold til tjenesten. Det gælder blandt andet SF Film, der nu får sin egen kanal. Desuden har Bonnier og Københavns Universitet indgået partneraftaler med YouTube.

For at tjene penge på det indhold, man deler på YouTube, skal man være såkaldt YouTube-partner. Både virksomheder og almindelige brugere kan ansøge om at blive partner. YouTube-partnere kan bl.a. uploade videoer af en vilkårlig længde, designe deres egen YouTube-kanal og tjene penge på deres videoer ved at få vist annoncer eller ved at gøre det muligt at leje videoerne.

Derimod kan almindelige brugere kun uploade videoer, som er kortere end 15 minutter, og de kan ikke tjene penge på deres videoer.

Google fortæller, at der uploades 72 timers video på YouTube hver eneste minut. Hvis du vil se alt det indhold, der bliver lagt på tjenesten i løbet af et døgn, vil det tage mere end ti år af dit liv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?