Artikel top billede

Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch

Apple er på vej med et nyt produkt, der har potentiale til at erstatte smartphonen.

Apple arbejder i øjeblikket på at udvikle et såkaldt smartwatch. Det skriver de amerikanske aviser New York Times og Wall Street Journal

Et smartwatch er en lille armbåndsur-lignende computer, der ikke bare kan fortælle, hvad klokken er, men også kan udføre mange af de opgaver, som en smartphone kan i dag.

Flere anonyme Apple-ansatte oplyser til New York Times, at virksomheden i øjeblikket eksperimenterer med netop sådan en ur-lignende enhed, og ifølge avisen har uret en buet overflade lavet af glas. Wall Street Journal skriver desuden, at den nye enhed også er blevet drøftet i samtaler mellem Apple og Foxconn, der producerer Apples hardware på fabrikker i Kina.

Det er ifølge New York Times meningen, at urene skal køre med iOS-styresystemet, som også iPhone og iPad bruger, og på længere sigt vil et intelligent armbåndsur måske have potentiale til helt at erstatte smartphonen, som vi kender den i dag.

Ny trend

Denne type teknologi, der bæres på brugerens krop, forventes at blive en af de helt nye store tendenser, som for alvor vil vinde indpas i de kommende år.

Fitness-armbånd som Fuelband fra Nike, hvor Apple-chefen Tim Cook i øvrigt sidder i bestyrelsen, samt Jawbone Up og Fitbit har allerede opnået en relativ stor udbredelse.

Og ved den netop overståede CES-messe blev et smartwatch ved navn Pebble lanceret.

Pebble, der er et uafhængigt Kickstarter-projekt, er allerede blevet forudbestilt i 70.000 eksemplarer, og det kan måske give os en idé om, hvad vi kan forvente af et kommende Apple-ur.

Ud over at vise, hvad klokken er, kan du på Pebble også se dine seneste mails, sms-beskeder og fjernstyre din iPhone eller Android-telefon. Uret kommunikerer med brugerens smartphone via en bluetooth-forbindelse.

Derudover er Google langt fremme med sit digitale brille-projekt, Project Glass. Ligesom med Pebble bliver bliver Google-brillerne tilkoblet brugernes telefon via en bluetooth-forbindelse, hvorefter brugeren eksempelvis kan læse mails og få retningsavisninger fra Google Maps på brille-glasset.

Kræver buet-glas

Ifølge New York Times er det meningen, at Apple-uret skal laves i bøjet glas, der vil få uret til at smyge sig om ejerens håndled.

Og det kan i dag lade sig gøre takket være en ny glastype ved navn Willow Glass, der er udviklet af Corning. Firmaet er mest kendt for at producere det hårdføre Gorilla Glass, som blandt andet bruges i iPhonen.

Peter Bocko, der er teknologichef for Corning, bekræfter over for New York Times, at virksomhedens Willow Glass vil kunne bruges til at lave et ur af buet glas.

Læs også:

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013

Bluetooth-ur samler 100 gange flere penge på Kickstarter end ventet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere