Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch

Apple er på vej med et nyt produkt, der har potentiale til at erstatte smartphonen.

Apple arbejder i øjeblikket på at udvikle et såkaldt smartwatch. Det skriver de amerikanske aviser New York Times og Wall Street Journal

Et smartwatch er en lille armbåndsur-lignende computer, der ikke bare kan fortælle, hvad klokken er, men også kan udføre mange af de opgaver, som en smartphone kan i dag.

Flere anonyme Apple-ansatte oplyser til New York Times, at virksomheden i øjeblikket eksperimenterer med netop sådan en ur-lignende enhed, og ifølge avisen har uret en buet overflade lavet af glas. Wall Street Journal skriver desuden, at den nye enhed også er blevet drøftet i samtaler mellem Apple og Foxconn, der producerer Apples hardware på fabrikker i Kina.

Det er ifølge New York Times meningen, at urene skal køre med iOS-styresystemet, som også iPhone og iPad bruger, og på længere sigt vil et intelligent armbåndsur måske have potentiale til helt at erstatte smartphonen, som vi kender den i dag.

Ny trend
Denne type teknologi, der bæres på brugerens krop, forventes at blive en af de helt nye store tendenser, som for alvor vil vinde indpas i de kommende år.

Fitness-armbånd som Fuelband fra Nike, hvor Apple-chefen Tim Cook i øvrigt sidder i bestyrelsen, samt Jawbone Up og Fitbit har allerede opnået en relativ stor udbredelse.

Og ved den netop overståede CES-messe blev et smartwatch ved navn Pebble lanceret.

Pebble, der er et uafhængigt Kickstarter-projekt, er allerede blevet forudbestilt i 70.000 eksemplarer, og det kan måske give os en idé om, hvad vi kan forvente af et kommende Apple-ur.

Ud over at vise, hvad klokken er, kan du på Pebble også se dine seneste mails, sms-beskeder og fjernstyre din iPhone eller Android-telefon. Uret kommunikerer med brugerens smartphone via en bluetooth-forbindelse.

Derudover er Google langt fremme med sit digitale brille-projekt, Project Glass. Ligesom med Pebble bliver bliver Google-brillerne tilkoblet brugernes telefon via en bluetooth-forbindelse, hvorefter brugeren eksempelvis kan læse mails og få retningsavisninger fra Google Maps på brille-glasset.

Kræver buet-glas
Ifølge New York Times er det meningen, at Apple-uret skal laves i bøjet glas, der vil få uret til at smyge sig om ejerens håndled.

Og det kan i dag lade sig gøre takket være en ny glastype ved navn Willow Glass, der er udviklet af Corning. Firmaet er mest kendt for at producere det hårdføre Gorilla Glass, som blandt andet bruges i iPhonen.

Peter Bocko, der er teknologichef for Corning, bekræfter over for New York Times, at virksomhedens Willow Glass vil kunne bruges til at lave et ur af buet glas.

Læs også:

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013

Bluetooth-ur samler 100 gange flere penge på Kickstarter end ventet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.