Artikel top billede

Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch

Apple er på vej med et nyt produkt, der har potentiale til at erstatte smartphonen.

Apple arbejder i øjeblikket på at udvikle et såkaldt smartwatch. Det skriver de amerikanske aviser New York Times og Wall Street Journal

Et smartwatch er en lille armbåndsur-lignende computer, der ikke bare kan fortælle, hvad klokken er, men også kan udføre mange af de opgaver, som en smartphone kan i dag.

Flere anonyme Apple-ansatte oplyser til New York Times, at virksomheden i øjeblikket eksperimenterer med netop sådan en ur-lignende enhed, og ifølge avisen har uret en buet overflade lavet af glas. Wall Street Journal skriver desuden, at den nye enhed også er blevet drøftet i samtaler mellem Apple og Foxconn, der producerer Apples hardware på fabrikker i Kina.

Det er ifølge New York Times meningen, at urene skal køre med iOS-styresystemet, som også iPhone og iPad bruger, og på længere sigt vil et intelligent armbåndsur måske have potentiale til helt at erstatte smartphonen, som vi kender den i dag.

Ny trend

Denne type teknologi, der bæres på brugerens krop, forventes at blive en af de helt nye store tendenser, som for alvor vil vinde indpas i de kommende år.

Fitness-armbånd som Fuelband fra Nike, hvor Apple-chefen Tim Cook i øvrigt sidder i bestyrelsen, samt Jawbone Up og Fitbit har allerede opnået en relativ stor udbredelse.

Og ved den netop overståede CES-messe blev et smartwatch ved navn Pebble lanceret.

Pebble, der er et uafhængigt Kickstarter-projekt, er allerede blevet forudbestilt i 70.000 eksemplarer, og det kan måske give os en idé om, hvad vi kan forvente af et kommende Apple-ur.

Ud over at vise, hvad klokken er, kan du på Pebble også se dine seneste mails, sms-beskeder og fjernstyre din iPhone eller Android-telefon. Uret kommunikerer med brugerens smartphone via en bluetooth-forbindelse.

Derudover er Google langt fremme med sit digitale brille-projekt, Project Glass. Ligesom med Pebble bliver bliver Google-brillerne tilkoblet brugernes telefon via en bluetooth-forbindelse, hvorefter brugeren eksempelvis kan læse mails og få retningsavisninger fra Google Maps på brille-glasset.

Kræver buet-glas

Ifølge New York Times er det meningen, at Apple-uret skal laves i bøjet glas, der vil få uret til at smyge sig om ejerens håndled.

Og det kan i dag lade sig gøre takket være en ny glastype ved navn Willow Glass, der er udviklet af Corning. Firmaet er mest kendt for at producere det hårdføre Gorilla Glass, som blandt andet bruges i iPhonen.

Peter Bocko, der er teknologichef for Corning, bekræfter over for New York Times, at virksomhedens Willow Glass vil kunne bruges til at lave et ur af buet glas.

Læs også:

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013

Bluetooth-ur samler 100 gange flere penge på Kickstarter end ventet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere