Artikel top billede

Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch

Apple er på vej med et nyt produkt, der har potentiale til at erstatte smartphonen.

Apple arbejder i øjeblikket på at udvikle et såkaldt smartwatch. Det skriver de amerikanske aviser New York Times og Wall Street Journal

Et smartwatch er en lille armbåndsur-lignende computer, der ikke bare kan fortælle, hvad klokken er, men også kan udføre mange af de opgaver, som en smartphone kan i dag.

Flere anonyme Apple-ansatte oplyser til New York Times, at virksomheden i øjeblikket eksperimenterer med netop sådan en ur-lignende enhed, og ifølge avisen har uret en buet overflade lavet af glas. Wall Street Journal skriver desuden, at den nye enhed også er blevet drøftet i samtaler mellem Apple og Foxconn, der producerer Apples hardware på fabrikker i Kina.

Det er ifølge New York Times meningen, at urene skal køre med iOS-styresystemet, som også iPhone og iPad bruger, og på længere sigt vil et intelligent armbåndsur måske have potentiale til helt at erstatte smartphonen, som vi kender den i dag.

Ny trend

Denne type teknologi, der bæres på brugerens krop, forventes at blive en af de helt nye store tendenser, som for alvor vil vinde indpas i de kommende år.

Fitness-armbånd som Fuelband fra Nike, hvor Apple-chefen Tim Cook i øvrigt sidder i bestyrelsen, samt Jawbone Up og Fitbit har allerede opnået en relativ stor udbredelse.

Og ved den netop overståede CES-messe blev et smartwatch ved navn Pebble lanceret.

Pebble, der er et uafhængigt Kickstarter-projekt, er allerede blevet forudbestilt i 70.000 eksemplarer, og det kan måske give os en idé om, hvad vi kan forvente af et kommende Apple-ur.

Ud over at vise, hvad klokken er, kan du på Pebble også se dine seneste mails, sms-beskeder og fjernstyre din iPhone eller Android-telefon. Uret kommunikerer med brugerens smartphone via en bluetooth-forbindelse.

Derudover er Google langt fremme med sit digitale brille-projekt, Project Glass. Ligesom med Pebble bliver bliver Google-brillerne tilkoblet brugernes telefon via en bluetooth-forbindelse, hvorefter brugeren eksempelvis kan læse mails og få retningsavisninger fra Google Maps på brille-glasset.

Kræver buet-glas

Ifølge New York Times er det meningen, at Apple-uret skal laves i bøjet glas, der vil få uret til at smyge sig om ejerens håndled.

Og det kan i dag lade sig gøre takket være en ny glastype ved navn Willow Glass, der er udviklet af Corning. Firmaet er mest kendt for at producere det hårdføre Gorilla Glass, som blandt andet bruges i iPhonen.

Peter Bocko, der er teknologichef for Corning, bekræfter over for New York Times, at virksomhedens Willow Glass vil kunne bruges til at lave et ur af buet glas.

Læs også:

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013

Bluetooth-ur samler 100 gange flere penge på Kickstarter end ventet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere