Artikel top billede

Prognose: I 2014 er der flere mobiltelefoner end jordboer

Det går stærkt med at få mobiltelefoner og internet ud i selv de fjerneste afkroge af verden.

Den seneste rapport fra tele-organisationen ITU forudsiger at antallet af mobil-abonnementer vil runde 7 milliarder i 2014 og fortsætte med at stige. Til den tid vil der være flere mobiltelefoner end indbyggere i verden. Mere end halvdelen af alle mobiltelefon-abonnementer er allerede i Asien, og det er her, den største del af væksten kommer til at ske.

I Danmark og mange andre rige lande er der allerede flere telefoner end indbyggere. På verdensplan er det 98 procent, der har en mobiltelefon. I udviklingslande er det 89 pct.

ITU anslår at der vil være 2,7 milliarder internet-brugere mod udgangen af 2013. Det er 39 pct. af verdens befolkning. Men den meget omtalte digitale kløft eksisterer også her. Det er kun 31 pct. af befolkningen i udviklingslande, der forventes at være online, mens det er 77 pct. i de rige lande.

Kløften er meget tydelig mellem Europa (75 pct. på nettet) og Afrika (16 pct.). Den største vækst sker dog netop nu i Afrika, hvor den årlige vækstrate er på 27 procent.

Der er stadig 1,1 milliarder private husholdninger i verden uden internet-adgang og her er det ni ud af ti, der ligger i udviklingslande.

Bredbåndspriserne er faldet med hele 82 pct. i de sidste fem år, fortæller rapporten. Bredbånd er billigst i Europa - målt i forhold til gennemsnits-indkomsten - mens hurtig internet-adgang stadig koster mere end halvdelen af en normal månedsløn i mange fattige lande.

På listen over lande med den hurtigste netadgang finder man de asiatiske tigre som Korea, Hong Kong og Japan, men der er også overraskelser. I Europa er det lande som Island, Bulgarien og Portugal, der klarer sig rigtig godt.

Der har været meget fokus på kønsfordelingen på nettet. ITU fortæller at det er 37 pct. af kvinderne og 41 pct. af mændene, der er på nettet. I rige lande er kløften mellem mænd og kvinder kun på 2 pct., mens den er på hele 16 pct. i udviklingslande. Det ventes dog, at denne forskel vil blive mindre over de kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.