Artikel top billede

Prognose: I 2014 er der flere mobiltelefoner end jordboer

Det går stærkt med at få mobiltelefoner og internet ud i selv de fjerneste afkroge af verden.

Den seneste rapport fra tele-organisationen ITU forudsiger at antallet af mobil-abonnementer vil runde 7 milliarder i 2014 og fortsætte med at stige. Til den tid vil der være flere mobiltelefoner end indbyggere i verden. Mere end halvdelen af alle mobiltelefon-abonnementer er allerede i Asien, og det er her, den største del af væksten kommer til at ske.

I Danmark og mange andre rige lande er der allerede flere telefoner end indbyggere. På verdensplan er det 98 procent, der har en mobiltelefon. I udviklingslande er det 89 pct.

ITU anslår at der vil være 2,7 milliarder internet-brugere mod udgangen af 2013. Det er 39 pct. af verdens befolkning. Men den meget omtalte digitale kløft eksisterer også her. Det er kun 31 pct. af befolkningen i udviklingslande, der forventes at være online, mens det er 77 pct. i de rige lande.

Kløften er meget tydelig mellem Europa (75 pct. på nettet) og Afrika (16 pct.). Den største vækst sker dog netop nu i Afrika, hvor den årlige vækstrate er på 27 procent.

Der er stadig 1,1 milliarder private husholdninger i verden uden internet-adgang og her er det ni ud af ti, der ligger i udviklingslande.

Bredbåndspriserne er faldet med hele 82 pct. i de sidste fem år, fortæller rapporten. Bredbånd er billigst i Europa - målt i forhold til gennemsnits-indkomsten - mens hurtig internet-adgang stadig koster mere end halvdelen af en normal månedsløn i mange fattige lande.

På listen over lande med den hurtigste netadgang finder man de asiatiske tigre som Korea, Hong Kong og Japan, men der er også overraskelser. I Europa er det lande som Island, Bulgarien og Portugal, der klarer sig rigtig godt.

Der har været meget fokus på kønsfordelingen på nettet. ITU fortæller at det er 37 pct. af kvinderne og 41 pct. af mændene, der er på nettet. I rige lande er kløften mellem mænd og kvinder kun på 2 pct., mens den er på hele 16 pct. i udviklingslande. Det ventes dog, at denne forskel vil blive mindre over de kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere