Artikel top billede

Verdens største computermesse holdes i denne uge

Så er der igen tid til Cebit-messen i Hannover.

I de kommende dage strømmer it-folket til Hannover, hvor verdens største computermesse Cebit åbner dørene for publikum. Denne tyske kansler Angela Merkel åbner messen officielt mandag aften. Årets motto er "Shareconomy" - altså deling af viden, erfaringer og ressourcer på nettet. Det kan være alt fra lejligheder og biler til plæneklippere. Men det handler også om nye former for samarbejde over nettet og cloud computing.

Dermed ligger Cebit helt i tidens trend. Men det kan ikke skjule, at Cebit har mistet sin betydning, mens andre messer som Mobile World Congress har oplevet en enorm vækst i de seneste år.

Cebit har ikke længere den samme ikoniske status for it-branchen, som messen havde for ti år siden.

De fleste nye smartphones, tablet-pc'er og mobile platforme blev præsenteret allerede i sidste uge på mobil-messen i Barcelona, og derfor skal man heller ikke regne med de store nyheder på Cebit.

Kansler Angela Merkel sagde i sit ugentlige videobudskab inden messen, at der bør skabes de samme betingelser for iværksættere i hele Europa. Der skal være sikkerhed for, at man kan starte et lille internet-firma overalt i Europa med de samme vilkår. Tyskland bliver kritiseret for at tilbyde dårligere vilkår end andre lande. Merkel efterlyser en slags europæisk "one-stop-shop" for start-ups.

Årets partnerland for Cebit er Polen. Landets premierminister Donald Tusk går på scenen mandag sammen med Merkel. Desuden skal chefen for den europæiske EADS-koncern præsentere den første europæiske Mars-rover, "Bridget". Microsoft viser sin Surface Pro computer, der stadig ikke kan købes i Europa.

Antallet af udstillere er faldet med 100 siden sidste år og ligger nu på 4.100. I de sidste par år har der været strejker i den offentlige trafik i Tyskland samtidig med Cebit, og det kan være en del af forklaringen på, at antallet af besøgende også har været faldende.

Der er adgang for publikum fra tirsdag til lørdag. Foruden cloud og big data er der også fokus på it-sikkerhed på årets messe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.