Artikel top billede

Google gør dine bedsteforældre kede af det

Hvem spørger du først? Besse eller Google?

Teknologien har snart taget livet af vores Polaroid-fotografier, kassettebånd og telefonbokse, men tekniske fremskridt kan også gøre kål på din relation til dine bedsteforældre.

Det antyder resultaterne af en britisk undersøgelse.

1500 bedsteforældre er blevet spurgt, og svarene indikerer, at mange i den ældre generation føler, at deres efterkommere ikke drager nok nytte af bedsteforældrens livserfaring, kompetencer og personlige minder fra historiske begivenheder.

De mener selv, at internettet og tjenester i form af Google, Wikipedia og YouTube er med til at overflødiggøre en masse spørgsmål, fordi ungerne i stedet søger svar på internettet. 

Spørge Jørgen-fora som Yahoo Answers og Mahalo kan også svare på en masse faktuelle ting.

Nytilkommeren Quora har allerede tradition for at samle en del alders-relaterede spørgsmål. For eksempel: Hvilke ting i dit liv fortryder du mest?

Brug besse

Ud fra undersøgelsen er det svært at konkludere, om unge generationer rent faktisk spørger deres bedsteforældre mindre til råds, end tidligere unge generationer gjorde, fordi der ikke tidligere er lavet sammenlignelige undersøgelser.

I undersøgelsen, som The Telegraph refererer, siger de adspurgte besser, at de selv mener, at de stillede mange flere spørgsmål til deres egne bedsteforældre.

Under 25 procent svarer, at de aldrig er blevet spurgt til råds om for eksempel huslige ting. Og kun en tredjedel svarer, at de har oplevet at blive spurgt om, hvordan livet var, dengang de selv var unge.

Men selv om teknologien angiveligt har fjernet en del af kontakten mellem generationer, kan vi vel trøste os med, at teknologien får svært ved at konkurrere med mormors hjemmebag og hjemmelavede frikadeller. Eller?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.