Artikel top billede

Google gør dine bedsteforældre kede af det

Hvem spørger du først? Besse eller Google?

Teknologien har snart taget livet af vores Polaroid-fotografier, kassettebånd og telefonbokse, men tekniske fremskridt kan også gøre kål på din relation til dine bedsteforældre.

Det antyder resultaterne af en britisk undersøgelse.

1500 bedsteforældre er blevet spurgt, og svarene indikerer, at mange i den ældre generation føler, at deres efterkommere ikke drager nok nytte af bedsteforældrens livserfaring, kompetencer og personlige minder fra historiske begivenheder.

De mener selv, at internettet og tjenester i form af Google, Wikipedia og YouTube er med til at overflødiggøre en masse spørgsmål, fordi ungerne i stedet søger svar på internettet. 

Spørge Jørgen-fora som Yahoo Answers og Mahalo kan også svare på en masse faktuelle ting.

Nytilkommeren Quora har allerede tradition for at samle en del alders-relaterede spørgsmål. For eksempel: Hvilke ting i dit liv fortryder du mest?

Brug besse

Ud fra undersøgelsen er det svært at konkludere, om unge generationer rent faktisk spørger deres bedsteforældre mindre til råds, end tidligere unge generationer gjorde, fordi der ikke tidligere er lavet sammenlignelige undersøgelser.

I undersøgelsen, som The Telegraph refererer, siger de adspurgte besser, at de selv mener, at de stillede mange flere spørgsmål til deres egne bedsteforældre.

Under 25 procent svarer, at de aldrig er blevet spurgt til råds om for eksempel huslige ting. Og kun en tredjedel svarer, at de har oplevet at blive spurgt om, hvordan livet var, dengang de selv var unge.

Men selv om teknologien angiveligt har fjernet en del af kontakten mellem generationer, kan vi vel trøste os med, at teknologien får svært ved at konkurrere med mormors hjemmebag og hjemmelavede frikadeller. Eller?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere