Artikel top billede

Her er verdens rigeste it-milliardærer

Forbes har offentliggjort sin årlige liste over verdens rigeste. Der er mange kendte it-navne på listen.

Så er der igen tid til den årlige liste med verdens superrige fra Forbes. Der er mange it-milliardærer på listen. En af dem er Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der landede som nr. 35 sidste år. Nu er han faldet helt ned til plads 66. De fleste af hans penge ligger i Facebook-aktier, som er faldet i værdi efter børsnoteringen sidste år.

Zuckerberg har dog stadig en anslået formue på 13,3 mia. dollar. Facebook-aktien kostede 38 dollar, da selskabet gik på børsen, men faldt helt ned til 17,55 dollar og er nu steget en smule igen. I øjeblikket ligger den omkring 27,70 dollar.

Bill Gates ligger fortsat som den rigeste it-milliardær og det andetrigeste menneske i verden. Hans formue bliver anslået til 67 mia. dollar.

Men der er mange andre it-navne på listen. Oracle-chef Larry Ellison er nr. 5 med en formue på 43 mia. dollar, mens Amazon-stifter Jeff Bezos har en 19. plads med sine 25,2 mia. dollar.

Så er der de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin, der begge har omkring 23 mia. dollar.

Michael Dell er nr. 49 med en formue på 15,3 mia. dollar, og Microsofts Steve Ballmer kommer ind som nr. 51 med 15,2 mia. dollar. Han er dermed kun en smule rigere end Paul Allen, der startede Microsoft sammen med Gates. Hans formue bliver opgjort til 15 mia.

Verdens rigeste er den mexicanske tele-mogul Carlos Slim. Den 73-årige har en personlig formue på 73 mia. dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.