Artikel top billede

(Foto: © Rick Wilking / Reuters)

Her er verdens rigeste it-milliardærer

Forbes har offentliggjort sin årlige liste over verdens rigeste. Der er mange kendte it-navne på listen.

Så er der igen tid til den årlige liste med verdens superrige fra Forbes. Der er mange it-milliardærer på listen. En af dem er Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der landede som nr. 35 sidste år. Nu er han faldet helt ned til plads 66. De fleste af hans penge ligger i Facebook-aktier, som er faldet i værdi efter børsnoteringen sidste år.

Zuckerberg har dog stadig en anslået formue på 13,3 mia. dollar. Facebook-aktien kostede 38 dollar, da selskabet gik på børsen, men faldt helt ned til 17,55 dollar og er nu steget en smule igen. I øjeblikket ligger den omkring 27,70 dollar.

Bill Gates ligger fortsat som den rigeste it-milliardær og det andetrigeste menneske i verden. Hans formue bliver anslået til 67 mia. dollar.

Men der er mange andre it-navne på listen. Oracle-chef Larry Ellison er nr. 5 med en formue på 43 mia. dollar, mens Amazon-stifter Jeff Bezos har en 19. plads med sine 25,2 mia. dollar.

Så er der de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin, der begge har omkring 23 mia. dollar.

Michael Dell er nr. 49 med en formue på 15,3 mia. dollar, og Microsofts Steve Ballmer kommer ind som nr. 51 med 15,2 mia. dollar. Han er dermed kun en smule rigere end Paul Allen, der startede Microsoft sammen med Gates. Hans formue bliver opgjort til 15 mia.

Verdens rigeste er den mexicanske tele-mogul Carlos Slim. Den 73-årige har en personlig formue på 73 mia. dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere