Artikel top billede

Ny tablet provokerer: Til kvinder der er for dumme til en iPad

Arabisk firma har udviklet en lyserød tablet til kvinder, som ikke kan finde ud af at bruge en iPad, men som elsker madlavning, yoga og slanketips.

En iPad er åbenbart lige lovlig kompleks for kvinder.

Det lader til at være den noget specielle tanke bag den nye tablet ePad Femme. Det er en tablet-computer fra Dubai, som er udviklet specifikt til kvinder.

Virksomheden Eurostar, der står bag den nye tablet, oplyser til den israelske avis The Jerusalem Post, at den nye tablet vil komme i en lyserød udgave og desuden vil være udstyret med en række apps, der ifølge virksomheden appellerer særligt til kvinder.

"Tabletten har en række præinstallerede apps, så du behøver blot at tænde for den, hvis du ønsker at læse om opskrifter eller yoga. Det er den perfekte gadget for kvinder, der måske finder det besværligt at downloade forskellige apps," siger Mani Nair, vicedirektør for Eurostar, ifølge Jerusalem Post.

Ud over apps om yoga og opskrifter er ePad Femme også udstyret med en app, der hedder "Womens Assistant", som giver gode råd om vægttab.

Feministblogger vil aldrig købe kvinde-tablet

Selv om Mani Nair fra Eurostar afviser, at den nye tablet er sexistisk, har den givet anledning til debat på den arabiske halvø, der er producentens hjemmemarked. 

Den feministiske saudiarabiske blogger Eman Al Nafjan siger ifølge Jerusalem Post, at hun aldrig kunne drømme om at købe et stykke lyserødt elektronik, der specifikt henvender sig til kvinder.

"Her har der altid været specielle bøger til kvinder om sex, der handler om, hvordan man tilfredsstiller sin mand og bøger om, hvordan man laver den rigtige mad til ham. Det her er bare et udtryk for, at man bruger ny teknologi til samme formål," siger hun.

Hun slår samtidig fast, at kvinder i Mellemøsten fint kan finde ud af at downloade deres egne apps og ikke har brug for en tablet med præinstallerede apps.

Saudi-kvinder lever på nettet

Ifølge Eman Al Nafjan har de fleste kvinder i Saudi Arabian, hvor hun kommer fra, høje it-kompetencer, og de arabiske kvinder er ifølge Jerusalem Post ofte højtuddannede, selv om 80 procent af dem står uden for arbejdsmarkedet.

Herudover er der forbud mod, at de kører bil og rejser uden at være i selskab med deres mand, og derfor bruger de i stedet en stor del af deres tid på nettet.

"Der er meget mindre at tage sig til her end i Vesten. Her møder du kun mennesker, som du er familie med, arbejder eller læser sammen med," siger Eman Al Nafjan. 

EPad Femme kører Android 4.0 Ice Cream Sandwich, har 16 GB indbygget hukommelse og en skærm på 8 tommmer. Ud over de særlige kvinde-apps har den også apps som Facebook, Google Talk og Youtube præinstalleret.

Ifølge det amerikanske teknologimedie Ars Technica koster ePad Femme 190 dollar, hvilket svarer til knap 1.100 danske kroner.

Læs også:

Derfor hader kvinder lyserøde gadgets  

Saudi-Arabien: Sådan skal it holde genstridige koner på plads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.