Artikel top billede

Nu bliver der kamp: Sådan vil Bing slå Google

Bing skal forvandles fra en søgemaskine til en platform, der er dybt integreret i Microsofts produkter.

Microsoft fortalte om fremtiden for sin Bing-søgemaskine på sidste uges TechForum. Bing har stadig en meget lille markedsandel i forhold til Google, som sidder på 65 procent af søgemarkedet i USA. Men Microsoft har en ny strategi, der skal give Google kamp til stregen.

"Vi vil konvertere Bing-teknologien til en informations-platform," forklarede Microsofts Bing-chef, Qi Lu, ifølge The Verge.

Den nye platform skal så integreres i alle slags enheder og tjenester, så Bing bliver en fast del af Micosofts produkter.

Softwarefirmaet ser Bing som en universel platform, der kan bruges til meget mere end blot simple søgninger. Det handler om at levere data i den rigtige kontekst.

"Kampen mellem os og Google kommer til at handle om, hvem der er hurtigst til at indbygge en form for forståelse, så vi kan forudse folks behov," siger Microsofts Adam Sohn, der er marketing-chef for Bing.

Hos Google har man Now-tjenesten, der skal levere informationer automatisk når du har brug for det, men det er kun begyndelsen.

"Det bliver først rigtig spændende, når disse ting begynder at handle på dine vegne. Google bliver i stand til at forstå hvert eneste objekt på denne planet, vi vil kunne forstå hvert eneste objekt, men spørgsmålet er, hvad du skal gøre med denne information?" spørger han.

Det traditionelle søgefelt, som har eksisteret sidens nettets tidlige dage, er snart en saga blot, mener Microsoft.

"Vi mener ikke, at indtastning af tekst i en søgeboks er en model som vil fungere fremover," siger Adam Sohn.

Bing er allerede integreret i Windows 8 og Windows Phone, og den næste store opdatering til Windows, med kodenavnet Blue, giver endnu dybere Bing-integration. Her bliver det lettere at søge efter indhold fra de enkelte applikationer.

Microsoft har også opdateret sin Xbox-konsol med Bing-integration og det forventes at der kommer mange nye søgefunktioner i den næste generation af konsollen, med kodenavnet Durango. Det gælder blandt andet muligheden for stemmestyret søgning, ligesom det kendes fra Apple's Siri.

I modsætning til Google er Microsoft ikke så afhængig af annonceindtægter fra sin søgemaskine - og kan derfor tillade sig at eksperimentere mere.

"De er i en helt anden position end os. 97 pct. af deres indtægter kommer fra annoncer. Jeg tror at 97 pct. af vores indtægter kommer fra andre ting. Derfor kan vi nok tillade os at være lidt mere nytænkende i vores søgekategori end dem," siger Adam Sohn.

Men det er også en svaghed for Microsoft, at Bing stadig bliver anset som en hobby og ikke som virksomhedens primære fokus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.