Artikel top billede

Tennisstjernen Caroline Wozniacki er den dansker med flest Twitter-followers. Foto: karlnorling, CC BY 2.0

Doping på sociale medier: Køb dig til flere followers end Wozniacki

For relativt få penge kan du blive en stor kanon på de sociale medier.

De meste populære danskere på Twitter har et fem- eller sekscifret antal followers. Eksempelvis nærmer den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki sig en halv million followers. 

Men det er ikke nogen let sag at få flere fans og followers på sociale netværk. Især ikke, hvis du ikke har en 'celebrity-status' at trække på.

Ofte kræver det en lang og vedvarende indsats, men det er muligt at skyde genvej, hvis du er villig til at betale for det. 

Køb fans og followers

Flere steder på nettet er det nemlig muligt at købe sig til, hvad der kan betegnes som en slags 'social media-doping'

Vi har kigget nærmere på fænomenet og fundet frem til en række forskellige sider, hvor du for relativt få penge kan købe bunkevis af Facebook-likes, Twitter-followers, Pinterest-followers og Youtube-subscribers.

En af siderne er SocialYup.com, hvor du kan købe 500 likes for et engangsbeløb på 30 dollar, svarende til 170 kroner. Hvis 500 likes er for lidt, kan du i stedet få 3.000 likes for 130 dollar eller knap 750 kroner.

Ønsker du at købe et tilsvarende antal followers på Twitter, koster det henholdsvis 85 kroner (15 dollar) og 375 kroner (65 dollar).

Buildyoursocial.com er en lignende side, der tilbyder 1.000 Twitter-followers for blot 35 kroner (6 dollar) og hele 100.000 followers for knap 1.200 kroner (211 dollar), mens du på siden intertwitter.com ikke blot kan købe followers, men også kan købe retweets. Her kan du købe en pakke med 15.000 followers og 125 retweets for 97 dollar eller cirka 558 kroner.

En anden mulighed er siden Fiverr.com, som vi tidligere har omtalt. Her tilbyder private mennesker fra hele verden at udføre tjenester for 5 dollar stykket, og mange tilbyder pakker bestående af et varierende antal Facebook-likes og Twitter-followers for 5 dollar.

Du skal dog være opmærkom på, at vi her på redaktionen ikke selv har købt fans og followers via siderne, og derfor kan vi ikke udtale os om kvaliteten af deres produkter. 

Du er nem at afsløre

Du må dog også forberede dig på, at du risikerer at blive afsløret, hvis du køber dig til popularitet på de sociale medier. 

Eksempelvis er den amerikanske politiker Newt Gringrich, der sidste år kæmpede for at blive republikanernes præsidentkandidat, blevet afsløret i at have et mistænkeligt stort antal falske followers.

Sådan afslører du folk med købte fans

Også Mervyn Barrett, der sidste år var på valg til en post som politichef i Lincolnshire i England, blev afsløret i at have mistænkeligt mange followers uden for sin valgkreds. 

Ifølge den britiske avis The Telegraph steg hans antal af followers fra 330 til mere end 17.000, hvoraf mange af de nye followers var brasilianske pornostjerner og argentinske Justin Bieber-fans.

En kilde med tilknytning til Barretts kampagne bedyrede dog overfor den britiske avis Sunday Times, at Barret var uskyldig, og kilden forklarede, at det sandsynligvis var en lidt for entusiastisk fan, der havde købt de mange followers.

Sådan opdager du det

Har du mistanke om, at en specifik person har købt sig til followers, kan du let tjekke det ved at bruge værktøjet
fakers.statuspeople.com

Her skal du blot indtaste personens twitter-handle, hvorefter du får en oversigt over, hvor stor en andel af personens twitter-followers, der er falske.

Det er dog værd at bemærke, at de fleste twitter-brugere vil have et vist antal falske følgere. Eksempelvis har skribenten af denne artikel 6 procent falske followers.

Men jo højere procenttallet er, jo mere mistænkeligt bliver det.

Herudover kan du holde øje med, om der et misforhold mellem aktiviteten på siden og antallet af likes og followers.

Hold øje med mistænkelig Facebook-adfærd

Støder du eksempelvis på en Facebook-side, der har mange likes, bør det vække mistanke, hvis opdateringer fra siden får et meget lille antal likes og kommentarer - eller hvis de fleste likes stammer fra profiler, der ikke ser troværdige ud.

Du kan ligeledes gå ind og tjekke sidens såkaldte 'insights'. Det gør du ved at gå ind på siden og klikke på ikonet, der viser, hvor mange likes siden har.

Her kan du få oplysninger om, hvem det er, der liker siden. Eksempelvis kan du se, hvilken aldersgruppe og hvilken by, der har den største repræsentationen blandt folk, der har liket siden.

Har en dansk webshop flest likes fra en by i Indien, er der grund til at være mistænksom. Det samme gælder, hvis den mest populære aldersgruppe slet ikke matcher med Facebook-sidens målgruppe.

Læs også:

Her er de 25 mest populære danskere på Twitter 

Fræk iværksætter: Jeg har 130.000 fans på Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.