Artikel top billede

Ny og lynhurtig Firefox-browser klar til download

Mozilla er nu klar med version 20 af sin Firefox-browser.

En af de store nyheder i Firefox 20 browseren er en forbedret "privacy modus", som har været under udvikling i de sidste to år. Ligesom i flere andre browsere er det nu muligt at aktivere denne modus for enkelte vinduer. Indtil nu har det været nødvendigt at afslutte den aktuelle browser-session, inden man kunne aktivere privat-modus. Det kan styres ved at højreklikke på et link og vælge at surfe privat.

Den nye version af Firefox-browseren, der nu ligger klar, har også fået en ny download-manager, som nu er integreret direkte i værktøjsbjælken. Nu kan man følge med i sine downloads direkte i browservinduet uden at skulle åbne et ekstra vindue.

Firefox kommer nu med en advarsel, hvis et plugin er holdt op med at svare, og det kan så genstartes uden at påvirke resten af browseren.

Helt generelt skulle Firefox 20 være hurtigere end forgængerne. Browseren starter og lukker ned på kortere tid, lover Mozilla, og det går hurtigere med at loade nye sider.

Mozilla har også udvidet browserens understøttelse for HTML5, hvor web-applikationer nu har direkte adgang til computerens indbyggede kamera og mikrofon med WebRTC-grænsefladen getUserMedia.

Det bliver udbygget i kommende versioner. Den næste Firefox-browser skulle være i stand til at gennemføre videosamtaler med Chrome-browseren uden at bruge særlige plugins.

En komplet oversigt med nyhederne i browseren findes i Mozillas Release Notes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere