Artikel top billede

Ny og lynhurtig Firefox-browser klar til download

Mozilla er nu klar med version 20 af sin Firefox-browser.

En af de store nyheder i Firefox 20 browseren er en forbedret "privacy modus", som har været under udvikling i de sidste to år. Ligesom i flere andre browsere er det nu muligt at aktivere denne modus for enkelte vinduer. Indtil nu har det været nødvendigt at afslutte den aktuelle browser-session, inden man kunne aktivere privat-modus. Det kan styres ved at højreklikke på et link og vælge at surfe privat.

Den nye version af Firefox-browseren, der nu ligger klar, har også fået en ny download-manager, som nu er integreret direkte i værktøjsbjælken. Nu kan man følge med i sine downloads direkte i browservinduet uden at skulle åbne et ekstra vindue.

Firefox kommer nu med en advarsel, hvis et plugin er holdt op med at svare, og det kan så genstartes uden at påvirke resten af browseren.

Helt generelt skulle Firefox 20 være hurtigere end forgængerne. Browseren starter og lukker ned på kortere tid, lover Mozilla, og det går hurtigere med at loade nye sider.

Mozilla har også udvidet browserens understøttelse for HTML5, hvor web-applikationer nu har direkte adgang til computerens indbyggede kamera og mikrofon med WebRTC-grænsefladen getUserMedia.

Det bliver udbygget i kommende versioner. Den næste Firefox-browser skulle være i stand til at gennemføre videosamtaler med Chrome-browseren uden at bruge særlige plugins.

En komplet oversigt med nyhederne i browseren findes i Mozillas Release Notes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.