Artikel top billede

Skyder millioner i dansk softwareforhandler

Massiv kapitalindsprøjtning fra tyske ejere lukker hul efter årrække med massive underskud.

Ledelse og medarbejdere i softwareforhandleren Comparex kan sove lidt roligere om natten, efter at forhandlerens tyske ejere har besluttet at fylde kassen op via en kapitalindsprøjtning på fem millioner euro (37 millioner danske kroner). Dermed håber man nu endeligt at have lagt en række år med røde tal på bundlinien bag sig.

Comparex, som frem til 2011 hed Pc-Ware, har siden 2009 været plaget af massive underskud, som tilsammen løber op i næsten 50 millioner kroner. Det har resulteret i en negativ egenkapital på mere end 30 millioner kroner. Det rettes der nu op på.

Forhandleren har de seneste to år været igennem en voldsom turn-around. Før finanskrisen spredte man kræfterne over en bred vifte af forretningsområder, men nu er man ifølge direktør Henrik Andersson tilbage ved udgangspunktet: Salg, rådgivning og administration af standardsoftware fra producenter som Microsoft, Citrix, Symantec og VMware.

Han glæder sig over millionerne fra de tyske ejere, som han ser som udtryk for, at der er "fuld tiltro til den danske forretning," som han udtrykker det.

"Det er aldrig rart at have en negativ egenkapital. Det har spøgt lidt i det sidste regnskabsår, hvor det har ført til øgede renteudgifter, så vi er meget tilfredse med, at vores moderselskab nu fjerner den negative egenkapital," siger Henrik Andersson.

Comparex' seneste regnskabsår sluttede 31. marts, og selvom bøgerne endnu ikke er gjort helt op, forventer Henrik Andersson, at resultatet ender markant bedre end det foregående år, hvor underskuddet før skat lød på godt 11 millioner kroner.

"Forventningen er, at vi kommer ud med et lille minus på den primære drift og et underskud i størrelsesordenen ti procent af det minus, vi lavede året inden. Vi har forbedret driften markant og forventer positive tal allerede for regnskabsåret 2013/2014. Havde vi ikke fået en re-kapitalisering, ville vores tal være påvirket negativt af de finansielle omkostninger i en årrække," siger Henrik Andersson.

"Samtidig sender kapitalindsprøjtningen et meget positivt signal til både medarbejdere internt og markedet eksternt i Danmark. Vores ejere har fuld tiltro til den genopretningsplan, vi er godt i gang med at gennemføre, og nu vil vi kvittere ved at vise positive resultater allerede fra 2013/2014," siger han.

Comparex i Danmark blev så sent som i sidste måned SKI-godkendt til at levere standardsoftware til det offentlige marked, som alene forventes at kaste en omsætning på en milliard af sig.

Læs mere:

Vindere fundet til dansk milliard-udbud
Comparex efter nyt millionunderskud: Vi er på rette vej
Pc-ware: Vi skærer til før offensiv
Nu skal der styr på Comparex: Andersson får ny svensk chef




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne udviklere til agilt udviklingsteam

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Systems Engineer til Cyber Defence-løsninger

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere