Artikel top billede

Microsoft viser sin næste Xbox i maj

Den næste konsol fra Microsoft bruger en ny processor-arkitektur og kan ikke køre de gamle spil.

Så er der nyt om Microsofts næste konsol-generation. Sony viste sin kommende PlayStation 4 i februar, og det var ventet at Microsoft hurtigt ville følge efter med en ny Xbox. Nu skriver flere medier, at Microsoft vil præsentere konsollen på et pressemøde i maj. Ifølge The Verge sker det sandsynligvis den 21. maj.

Men det kan også tænkes, at Microsoft kun vil afsløre de tekniske data for konsollen i maj, mens maskinens design først bliver vist på E3-messen i juni.

Den næste Xbox (med kodenavnet Durango) bruger en ny processor-arkitektur fra AMD, der kombinerer en "Jaguar" processor og en grafikchip på samme enhed. Det melder Bloomberg. Det betyder også, at konsollen ikke kan køre de gamle Xbox 360-spil, der er skrevet til PowerPC-arkitekturen fra IBM.

Dermed har både Microsoft og Sony valgt at skifte til en pc-baseret x86-teknologi i deres konsoller. Det er en stor sejr for AMD, der også skal levere chips til PS4. De store tabere er IBM, Intel og Nvidia, som ikke er med i den næste konsol-generation.

For spiludviklere med pc-erfaringer betyder det, at det bliver lettere og billigere at udvikle til konsoller og portere eksisterende pc-spil til konsol-platforme.

Microsoft har ikke selv afsløret noget om funktionerne i den næste konsol-generation, men det ser ud til, at den kræver en konstant online-forbindelse.

En Microsoft-medarbejder kom til at udløse en proteststorm på nettet i de seneste dage med sin udmelding om, at vi lever i en "always on" verden, og softwarefirmaet måtte efterfølgende undskylde.

Men udmeldingen tolkes som et tegn på, at konsollen kun fungerer, når den er på nettet.

Det ventes, at både den næste Xbox og PS4 bliver lanceret i god tid inden den vigtige julehandel sidst på året.

Bloggeren Paul Thurrott fortæller, at den næste Xbox kommer til at koste 500 dollar i den normale version og 300 dollar med en abonnements-model, hvor man skal betale hver måned for Microsofts Xbox Live-tjeneste.

Den nye PS4 fra Sony skal koste 430 dollar for en basismodel og 530 dollar for en premium-udgave.

Den store trussel mod konsollerne er ikke kun de nye billige spilmaskiner som Ouya, men også tendensen hen mod spil på mobile enheder og sociale netværk. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol i november sidste år, men salget har været skuffende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.