Artikel top billede

Microsoft viser sin næste Xbox i maj

Den næste konsol fra Microsoft bruger en ny processor-arkitektur og kan ikke køre de gamle spil.

Så er der nyt om Microsofts næste konsol-generation. Sony viste sin kommende PlayStation 4 i februar, og det var ventet at Microsoft hurtigt ville følge efter med en ny Xbox. Nu skriver flere medier, at Microsoft vil præsentere konsollen på et pressemøde i maj. Ifølge The Verge sker det sandsynligvis den 21. maj.

Men det kan også tænkes, at Microsoft kun vil afsløre de tekniske data for konsollen i maj, mens maskinens design først bliver vist på E3-messen i juni.

Den næste Xbox (med kodenavnet Durango) bruger en ny processor-arkitektur fra AMD, der kombinerer en "Jaguar" processor og en grafikchip på samme enhed. Det melder Bloomberg. Det betyder også, at konsollen ikke kan køre de gamle Xbox 360-spil, der er skrevet til PowerPC-arkitekturen fra IBM.

Dermed har både Microsoft og Sony valgt at skifte til en pc-baseret x86-teknologi i deres konsoller. Det er en stor sejr for AMD, der også skal levere chips til PS4. De store tabere er IBM, Intel og Nvidia, som ikke er med i den næste konsol-generation.

For spiludviklere med pc-erfaringer betyder det, at det bliver lettere og billigere at udvikle til konsoller og portere eksisterende pc-spil til konsol-platforme.

Microsoft har ikke selv afsløret noget om funktionerne i den næste konsol-generation, men det ser ud til, at den kræver en konstant online-forbindelse.

En Microsoft-medarbejder kom til at udløse en proteststorm på nettet i de seneste dage med sin udmelding om, at vi lever i en "always on" verden, og softwarefirmaet måtte efterfølgende undskylde.

Men udmeldingen tolkes som et tegn på, at konsollen kun fungerer, når den er på nettet.

Det ventes, at både den næste Xbox og PS4 bliver lanceret i god tid inden den vigtige julehandel sidst på året.

Bloggeren Paul Thurrott fortæller, at den næste Xbox kommer til at koste 500 dollar i den normale version og 300 dollar med en abonnements-model, hvor man skal betale hver måned for Microsofts Xbox Live-tjeneste.

Den nye PS4 fra Sony skal koste 430 dollar for en basismodel og 530 dollar for en premium-udgave.

Den store trussel mod konsollerne er ikke kun de nye billige spilmaskiner som Ouya, men også tendensen hen mod spil på mobile enheder og sociale netværk. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol i november sidste år, men salget har været skuffende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere