Artikel top billede

Dustin i nyt storopkøb: Gafler hardwareforhandler

Den svenskejede Atea-rival sætter fart på de nordiske ambitioner med køb af hardwareforhandler med stort offentligt salg.

I slutningen af november sidste år købte Dustin den store norske forhandler Norsk Data Senter.

Nu sætter den store svenske forhandlere trumf på de nordiske ambitioner ved at købe den finske forhandler Businessforum.

Finske Businessforum, der har hovedsæde i Helsinki og afdelinger i fire andre finske byer, er en stor hardwareforhandler som især har mange offentlige konktrakter.

Med 64 ansatte og en omsætning på 640 millioner kroner betyder opkøbet, at Dustin får etableret en solid tilstedeværelse på det finske marked.

Med dette seneste opkøb vokser Dustin til en samlet omsætning på omkring 5,5 milliarder danske kroner og haler dermed ind på Atea, der dog stadig er fire gange så stor som Dustin,

Ifølge Dustins koncernchef, Georgi Ganev, vil Dustin bruge opkøbet af Businessforum til at bygge en fuld tilstedeværelse på det finske SMB-marked op.

"Det føles godt at starte byggeriet fra et solidt fundament," slår Georgi Ganev fast.

Kari Lintunen, der er direktør for Businessforum, ser gode muligheder i, at Businessforum nu er en del af Dustin.

"Med Dustin som ejer kan vi accellerere vores udvikling og målsætning om at blive den førende forhandler af it i Finland," udtaler Kari Lintunen.

Opkøbet af Businessforum skal godkendes af de finske konkurrencemyndigheder, inden det træder i kraft.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere