Artikel top billede

Dustin i nyt storopkøb: Gafler hardwareforhandler

Den svenskejede Atea-rival sætter fart på de nordiske ambitioner med køb af hardwareforhandler med stort offentligt salg.

I slutningen af november sidste år købte Dustin den store norske forhandler Norsk Data Senter.

Nu sætter den store svenske forhandlere trumf på de nordiske ambitioner ved at købe den finske forhandler Businessforum.

Finske Businessforum, der har hovedsæde i Helsinki og afdelinger i fire andre finske byer, er en stor hardwareforhandler som især har mange offentlige konktrakter.

Med 64 ansatte og en omsætning på 640 millioner kroner betyder opkøbet, at Dustin får etableret en solid tilstedeværelse på det finske marked.

Med dette seneste opkøb vokser Dustin til en samlet omsætning på omkring 5,5 milliarder danske kroner og haler dermed ind på Atea, der dog stadig er fire gange så stor som Dustin,

Ifølge Dustins koncernchef, Georgi Ganev, vil Dustin bruge opkøbet af Businessforum til at bygge en fuld tilstedeværelse på det finske SMB-marked op.

"Det føles godt at starte byggeriet fra et solidt fundament," slår Georgi Ganev fast.

Kari Lintunen, der er direktør for Businessforum, ser gode muligheder i, at Businessforum nu er en del af Dustin.

"Med Dustin som ejer kan vi accellerere vores udvikling og målsætning om at blive den førende forhandler af it i Finland," udtaler Kari Lintunen.

Opkøbet af Businessforum skal godkendes af de finske konkurrencemyndigheder, inden det træder i kraft.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.