Artikel top billede

Google afslører de tekniske data for sin computerbrille

Den nye computerbrille fra Google kan tage billeder med en opløsning på fem megapixel og indeholder 16 GB Flash-lager.

Google har netop offentliggjort de tekniske specifikationer for sin meget omtalte computerbrille Google Glass. Det sker, samtidig med at de første Explorer Edition prototyper nu er klar til levering.

I den kommende måned kan udviklere på Explorer Edition ventelisten regne med at modtage de første eksemplarer af brillen. De har betalt næsten 9.000 kroner for prototypen - men bliver så også blandt de første, der kan starte udvikling af applikationer til platformen.

I et support-dokument afslører Google de tekniske specifikationer. Brillen indeholder et indbygget kamera, der kan optage billeder med en opløsning på fem megapixel og video med 720p.

Der er 16 GB Flash-hukommelse indbygget i brillen, og heraf skulle 12 GB være fri plads, som bliver synkroniseret med Googles cloud-lager.

Google fortæller også, at brillen indeholder et "high resolution display", der svarer til at se en 25-tommers HD-skærm over en afstand på lidt under tre meter.

Brillen indeholder også en "Bone Conduction Transducer", der overfører lyd til det indre øre gennem kraniets knogler.     

Der er trådløs dataoverførsel med Bluetooth og Wi-Fi, men kun med de ældre 802.11 b/g standarder.

Google oplyser, at brillen kan tilpasses enhver ansigtsform. Batteriet skulle holde til en hel dags brug. Nogle funktioner, som hangouts og videooptagelse, tærer dog mere på batteriet. En mikro-USB oplader er inkluderet.

Brillen kan bruges sammen med enhver Bluetooth-kompatibel telefon, men den medfølgende MyGlass-app kræver Android 4.0.3 eller højere. MyGlass gør det muligt at bruge GPS og sms-beskeder sammen med brillen.

Det ventes, at Google vil lancere den færdige version af sin computerbrille senere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.