Artikel top billede

Google afslører de tekniske data for sin computerbrille

Den nye computerbrille fra Google kan tage billeder med en opløsning på fem megapixel og indeholder 16 GB Flash-lager.

Google har netop offentliggjort de tekniske specifikationer for sin meget omtalte computerbrille Google Glass. Det sker, samtidig med at de første Explorer Edition prototyper nu er klar til levering.

I den kommende måned kan udviklere på Explorer Edition ventelisten regne med at modtage de første eksemplarer af brillen. De har betalt næsten 9.000 kroner for prototypen - men bliver så også blandt de første, der kan starte udvikling af applikationer til platformen.

I et support-dokument afslører Google de tekniske specifikationer. Brillen indeholder et indbygget kamera, der kan optage billeder med en opløsning på fem megapixel og video med 720p.

Der er 16 GB Flash-hukommelse indbygget i brillen, og heraf skulle 12 GB være fri plads, som bliver synkroniseret med Googles cloud-lager.

Google fortæller også, at brillen indeholder et "high resolution display", der svarer til at se en 25-tommers HD-skærm over en afstand på lidt under tre meter.

Brillen indeholder også en "Bone Conduction Transducer", der overfører lyd til det indre øre gennem kraniets knogler.     

Der er trådløs dataoverførsel med Bluetooth og Wi-Fi, men kun med de ældre 802.11 b/g standarder.

Google oplyser, at brillen kan tilpasses enhver ansigtsform. Batteriet skulle holde til en hel dags brug. Nogle funktioner, som hangouts og videooptagelse, tærer dog mere på batteriet. En mikro-USB oplader er inkluderet.

Brillen kan bruges sammen med enhver Bluetooth-kompatibel telefon, men den medfølgende MyGlass-app kræver Android 4.0.3 eller højere. MyGlass gør det muligt at bruge GPS og sms-beskeder sammen med brillen.

Det ventes, at Google vil lancere den færdige version af sin computerbrille senere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere