Artikel top billede

Vil du tjene penge? Få hjælp fra eksperter her

Jagt på danske it-iværksættere, som har lyst til at prøve kræfter med Silicon Valley.

I de sidste par år har mange danske iværksættere været på besøg i Silicon Valley for at lede efter investorer og potentielle partnere som en del af det såkaldte Scaleit-program, der er udviklet af det danske innovationscenter i Silicon Valley. Nu tager arrangørerne hul på en ny sæson med vækstprogrammer ved at indlede en rundrejse i Danmark. I de kommende tre dage holdes workshops i København, Horsens og Århus, hvor danske iværksættere kan blive klogere på USA.

Det er gratis at deltage i de tre arrangementer, som fokuserer på Silicon Valley og de vigtigste trends i it-dalen. Målet for Scaleit er at finde nye talentfulde iværksættere med potentiale for internationalt gennembrud. Efterfølgende afholdes to forløb i Silicon Valley for udvalgte virksomheder.  

"Virksomheder som Podio, Zendesk og senest Scaleit-deltageren Javeleon har bevist, at dansk innovation kan slå igennem på de internationale markeder. Spørgsmålet er; hvilken dansk startup bliver den næste stjerne? Den vil vi gerne hjælpe med at finde," siger Lene Sjørslev Schulze, der er medstifter af Scaleit.

Den danske startup Javeleon, der deltog i et Scaleit-forløb i Silicon Valley i efteråret, er netop blevet opkøbt af virksomheden ZeroTurnaround. Javeleon har udviklet et værktøj, der gør det muligt at se ændringer i koden med det samme i en kørende Java-applikation.

Det skal spare Java-udviklere for 20 procent af udviklingstiden, fordi ændringer kan implementeres øjeblikkeligt uden genstart af applikationen. ZeroTurnaround står bag det kendte Java-værktøj JRebel, der har en lignende funktion.

"Scaleit endte med at blive en afgørende faktor for vores opkøb. Det var gennem Scaleit, og de mentorer vi arbejdede med her, at vi fik forståelse for hvad der skal til, hvordan det gribes an, og hvordan man får struktureret en attraktiv aftale," siger Allan Gregersen, der er stifter af Javeleon.

Tidligere har Scaleit primært henvendt sig til it-virksomheder, men nu bliver det udvidet til cleantech-området.

Scaleit arrangerer både korte besøg på en uge for grupper af iværksættere i Silicon Valley og længere ophold på typisk to måneder.

På de korte ture skal virksomhederne bl.a. besøge it-giganter som Google og Facebook til inspiration, modtage feedback fra amerikanske rådgivere på produkt og forretningsplan, få et indledende netværk, lære at pitche foran rigtige investorer og få et generelt indblik i, hvordan miljøet fungerer.

I det lange forløb på to måneder skal der udvikles en skræddersyet vækststrategi for hver virksomhed. Deltagerne skal også trænes i investerings- eller salgspræsentationer og lære om, hvordan man kan lave en dansk-amerikansk virksomhedsopsætning.

Silicon Valley er kendt for sin store koncentration af venturekapital. Det er omkring en fjerdedel af verdens venturekapital, der bliver givet hvert år fra investeringsfonde i området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.