Artikel top billede

(Foto: Randi Vestergaard - IT-Award /)

Hæder til danske it-kometer

Midtjyllands skarpeste it-hjerner blev belønnet med fornem pris torsdag. Se hver, hvem der blev hædret.

Torsdag aften havde IT-forum Midtjylland inviteret til den årlige prisfest for regionens it-virksomheder, som denne gang fandt sted i noget usædvanlige rammer. Priserne blev uddelt i det gamle statsfængsel i Horsens, der blev lukket i 2006 og nu er omdannet til et museum og event-center.

Der blev uddelt fire it-priser under award-showet. De nominerede i kategorien for "årets it-upcoming" var Remove the Background, der bruger crowdsourcing til fritlægning af billeder, Rushfiles, der har udviklet en fildelings-teknologi, og BioQL, som har skabt en semantisk søgemaskine til videnskabelige artikler.

Det var BioQL, der løb med prisen for sit arbejde med at gøre videnskabelige artikler tilgængelige på tværs af vidensdomæner. Teknologien skal gøre det lettere for forskere og udviklere at søge efter viden på ukendte fagområder.

Søgemaskinen skulle være i stand til at forstå søgninger i almindeligt sprog, som f.eks. "find væsker som ikke kan fryse", og den finder ikke kun enkelte dokumenter, men hele koncept-tråde med lister over artikler.

Velgørenhed som spil

I kategorien for årets it-innovation var det Bubblemedia, Kanda og Mobilize Me, der dystede om prisen. Bubblemedia var nomineret for sin velgørenheds-platform "Show You Care". Her bliver brugerne belønnet med små "badges", alt efter, hvordan deres donation forløber. Det skal gøre oplevelsen mere spilagtig.

Kanda fik nomineringen for sit læringsspil Runerod, som primært sælges til skoler. Det kan hjælpe i indlæringen med elementer fra spil som "World of Warcraft".

Men det blev Mobilize Me, der vandt innovationsprisen for et tablet- og smartphone-baseret system, der skal hjælpe børn og unge med kognitiv handicaps som autisme og ADHD.

På et webinterface planlægger de voksne støttepersoner hverdagen for de handicappede børn, som modtager og ser strukturen på deres mobile enhed.

Forlag kåret som årets vinder

I år blev der også uddelt en pris til det bedste "smart city" initiativ, og her stod kampen mellem Flex Cities, Open Data Aarhus og Cominator. Horsens-Hedensted-projektet Flex Cities vandt prisen for sit arbejde med at finde veje til at konvertere fra fossile brændsler til vedvarende energi.

De tre nominerede til hovedprisen var Kasper Holst, der er medstifter af Ewire og ejer af webdanmark.com, Tommy Dejbjerg Poulsen, der står bag Startup City i Aarhus, og forlaget Systime, der fokuserer på digitale udgivelser til undervisnings-sektoren.
 
Det blev forlaget Systime, der løb med årets it-pris. I begrundelsen fra dommerne hedder det, at firmaet har taget den lange rejse fra at være et digitalt forlag og ind i den digitale verden.

Fængsel skal genoplive byen

Foruden prisuddelingen bød showet også på foredrag med den kendte erhvervskvinde Stine Bosse og Frank Panduro, som er manden, der har sat fået Horsens på landkortet som kulturby. Det gamle grå fængsel præger stadig byens skyline - men nu skal det stå som symbol på springet ind i oplevelses-økonomien.

Bygningen, der er bevaret i sin oprindelige tilstand, var det første fængsel i Danmark, der blev bygget på grundlag af moderne strafferetlige principper. Det er også det første tugthus, som nu er omdannet til et kulturcentrum.

Selv om det meste af bygningen står urørt, er der også blevet plads til moderne teknologi. Fængslet har nu et hurtigt trådløst netværk - og det er ulåst, selv om det ikke er helt i stedets ånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere