Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Anmeldernes dom over Google Glass: Kæmpe potentiale ligesom iPhone 1

Amerikanske medier og bloggere har prøvet en tidlig udgave af Google Glass. De futuristiske briller roses for at være det mest spændende it-produkt siden den første iPhone, men der er også en hel del skuffelse.

Google Glass nærmer sig et færdigt produkt, og i øjeblikket har udviklere og udvalgte forsøgspersoner fået adgang til en såkaldt Explorer Edition af de futuristiske briller. 

Den endelige version ventes klar i slutningen af 2013 eller begyndelsen af 2014.

Nogle amerikanske it-medier og tech-bloggere har allerede prøvet kræfter med Google Glass, der bæres ligesom et par briller, men hvor et display er skudt frem foran det højre øje.

Med talekommandoer kan du sende mail samt tage billeder og video takket være det indbyggede kamera, der er placeret i fronten på Google Glass.

Displayet kan også vise informationer og eksempelvis navigation, ligesom du kender fra din smartphone.

De første anmeldelser af de futuristiske briller er begyndt at dukke op, og de indeholder både begejstring og skuffelse over det nye produkt.

Lad os begynde med det positive...

Det rykker

Techsiden The Verge mener, at Google Glass er langt mere spændende, end hvad Apple har fundet på det seneste stykke tid. Det er mere vovet, men alligevel simpelt. 

Tech-bloggeren Robert Scoble er på linje med The Verge og kalder det slet og ret det mest interessante elektronikprodukt siden den første iPhone. 

Engadget kan også se et kæmpe potentiale i Google Glass, som ifølge websiden er virkelig nem at få koblet til sin telefon. 

Materialevalget er ifølge The Verge godt, og Google Glass sidder fint på hovedet og er overraskende let. 

Ifølge Engadget er Google Glass ligeledes behagelige at have på, men da brillerne er tungere i den ene side, hvor elektronikken sidder, kommer brillestellet nemt til at sidde lidt skævt. 

Google Glass er oplagt til video-samtaler, da kameraet på fronten kan optage og sende.

Det kræver dog ifølge Engadget.com en rigtig god 4G/LTE-forbindelse eller en solid Wi-Fi-forbindelse for at virke uden at alt for meget host og hak. 

Men når eksempel et Google Hangout kører optimalt, så er det en rigtig god oplevelse. 

Engadget roser også navigationsdelen, som er en af de bedste funktioner i Google Glass. Med MyGlass-app'en kan der sendes retningsanvisninger fra din telefon til Google Glass.

Robert Scoble har overgivet sig fuldkommen til teknologien: "Det har ændret mit liv. Jeg vil ikke leve en dag uden dem".

Men, Google Glass har også nogle problemer...

Det skuffer

Ifølge Engadget er batterilevetiden alt for lav i den nuværende Explorer Edition.

Det er kun muligt at holde brillerne kørende i fem timer ved normal brug, hvilket betyder, at de skal lades op i løbet af dagen. 

Samtidig klager Engadget over displayet, som ikke byder på noget fantastisk billede. I stærkt solskin kan det ligefrem være svært at se displayet. 

Selv om techbloggeren Robert Scoble er vanvittig begejstret for Google Glass, nævner han i sin anmeldelse også kameradelen, som ikke er helt i top. For ham er det dog ikke noget problem. 

Det er det til gengæld for Engadget, som mener, at kameradelen skuffer. Der tages billeder i fem megapixel opløsning og video i 720p. 

Under gode og optimale lysforhold leverer Google Glass fine optagelser, men der skal ikke meget til, før kvaliteten falder drastisk.

Resultaterne svarer ofte til det, som du kan få med en gennemsnitlig mobiltelefonen, altså ikke en dyr highend model. 

Der er ingen tvivl om, at Engadget er mest kritisk over for Google Glass, der også får tæsk for sin ringe lydkvalitet. 

Ved mobilopkald er det, som om brillernes mikrofon suger mere lyd fra omverdenen, end fra personen der bærer brillerne.

Det er også svært at høre, hvad der bliver sagt i den anden ende - især hvis man befinder sig i støjende omgivelser. 

Folk kigger mærkeligt

Selv om The Verge er overbevist om, at Google Glass er en fantastisk opfindelse, havde testpersonen det lidt ambivalent med at bære de futuristiske briller i fuld offentlighed.
 
Det var en ubehagelig fornemmelse, når folk kiggede mærkeligt på ham - som om de tænkte: hvad pokker er det, du har på hovedet?

Prisen på Google Glass kan ifølge Robert Scoble blive afgørende for, om teknologien bliver en succes eller ej. 

Den nuværende Explorer Edition koster 1.500 dollar, cirka 8.500 kroner. Det er alt for meget, og Robert Scoble mener, at prislejet bør være et sted mellem 200 og 300 dollar, cirka 1.200 til 1.700 kroner. 

Samtidig er amerikanerne samlet set meget bekymrede for "privacy concerns", altså at brillerne kan misbruges til at krænke privatlivets fred.

Det kan nemlig være svært at se og vide for udenforstående, om der eksempelvis optages video med brillerne. 

Et andet punkt, som Google ifølge Engadget bør forbedre inden den endelige lancering af Google Glass, er sikkerhedsaspektet.

Ifølge tech-siden er det ikke muligt at låse brillerne, som du kender det fra en telefon, og derfor kan alle og enhver samle et par briller op og få adgang til personens kontakter og Google-konto.

Video: Sådan virker Google Glass

Den seneste tid har Google lagt flere videoer på nettet, der viser, hvad Glass kan bruges til. Det er i mange tilfælde forholdsvis adrenalinpumpende aktiviteter.

Hidtil har det ikke været forklaret, hvordan brillerne rent faktisk fungerer i brug. Det har nemlig kun været POV-videoer, hvor det har været muligt at høre nogle talekommandoer. 

Men Google Glass kræver også fysisk betjening i flere situationer. I denne video demonstreres det, hvordan det virker. 

Her er en anden video af Google Glass i aktion:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere