Artikel top billede

Skænderier om upload-hastigheder blusser op igen

Er regeringens nye uploadhastighed fastsat så lavt, for at kobbernettet stadig kan være med? Læs regeringens svar på det spørgsmål.

Dårligt har glæden lagt sig oven på regeringens nye bredbåndsstrategi, før der atter er uro i andedammen.

For mens det umiddelbart lignede en sejr til fiberglade folk, at regeringen fastsatte en upload-målsætning på 30 mbit til alle danskere i 2020, skyder en ny bekymring frem.

Den går på, om målsætningen er fastsat sådan, at danskerne også i fremtiden må trækkes med de gamle kobberforbindelser.

Dansk Folkepartis it-ordfører Dennis Flydtkjær har i den forbindelse sendt flere spørgsmål af sted til erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen (SF), som han nu har fået svar på.

Et af hans spørgsmål lyder således:

"Kan ministeren oplyse, om det har været en del af regeringens overvejelser, at man har sat en uploadmålsætning på uambitiøse 30 Mbit/s ud fra at den vurdering, at det i år 2020 kan leveres på det eksisterende kobbernet, uden der skal tages yderligere initiativer fra regeringen?"

Læser man svaret, tyder det på et ja.

"Det forventes, at kommende standarder inden for de mest udbredte accessteknologier vil kunne medvirke til at både trådløse teknologier som LTE og WiFi samt kablede teknologier som fiber, coax og xDSL kan understøtte målsætningen," skriver Anette Vilhelmsen.

Vil regering både blæse og have mel i munden?

Hun fastholder også opbakningen til det 14 år gamle teleforlig, der fastslår en markedsbaseret og teknologineutral udrulning.

"Regeringens målsætning er blandt andet baseret på analyser af de forventede behov hos forskellige typer af husstande og virksomheder for uploadkapacitet i 2020. Målsætningen vurderes at kunne opnås inden for rammerne af det gældende teleforlig, hvor udgangspunktet er en markedsbaseret og teknologineutral tilgang til udrulning."

Selv om regeringen officielt bakker op om den markedsbaserede udrulning, erkender regeringen samtidig, at den allerede nu slår sprækker.

I hvert fald valgte regeringen for nylig at øremærke 60 millioner kroner til bredbåndsudrulning på Bornholm til stor utilfredshed hos TDC samt forundring hos andre yderområder, der også råber på bredbåndshjælp.

Læs ministerens forklaring på den særlig støtte til Bornholm her.

Læs det fulde svar på Dennis Flydtkjærs spørgmål her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere