Artikel top billede

Skænderier om upload-hastigheder blusser op igen

Er regeringens nye uploadhastighed fastsat så lavt, for at kobbernettet stadig kan være med? Læs regeringens svar på det spørgsmål.

Dårligt har glæden lagt sig oven på regeringens nye bredbåndsstrategi, før der atter er uro i andedammen.

For mens det umiddelbart lignede en sejr til fiberglade folk, at regeringen fastsatte en upload-målsætning på 30 mbit til alle danskere i 2020, skyder en ny bekymring frem.

Den går på, om målsætningen er fastsat sådan, at danskerne også i fremtiden må trækkes med de gamle kobberforbindelser.

Dansk Folkepartis it-ordfører Dennis Flydtkjær har i den forbindelse sendt flere spørgsmål af sted til erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen (SF), som han nu har fået svar på.

Et af hans spørgsmål lyder således:

"Kan ministeren oplyse, om det har været en del af regeringens overvejelser, at man har sat en uploadmålsætning på uambitiøse 30 Mbit/s ud fra at den vurdering, at det i år 2020 kan leveres på det eksisterende kobbernet, uden der skal tages yderligere initiativer fra regeringen?"

Læser man svaret, tyder det på et ja.

"Det forventes, at kommende standarder inden for de mest udbredte accessteknologier vil kunne medvirke til at både trådløse teknologier som LTE og WiFi samt kablede teknologier som fiber, coax og xDSL kan understøtte målsætningen," skriver Anette Vilhelmsen.

Vil regering både blæse og have mel i munden?

Hun fastholder også opbakningen til det 14 år gamle teleforlig, der fastslår en markedsbaseret og teknologineutral udrulning.

"Regeringens målsætning er blandt andet baseret på analyser af de forventede behov hos forskellige typer af husstande og virksomheder for uploadkapacitet i 2020. Målsætningen vurderes at kunne opnås inden for rammerne af det gældende teleforlig, hvor udgangspunktet er en markedsbaseret og teknologineutral tilgang til udrulning."

Selv om regeringen officielt bakker op om den markedsbaserede udrulning, erkender regeringen samtidig, at den allerede nu slår sprækker.

I hvert fald valgte regeringen for nylig at øremærke 60 millioner kroner til bredbåndsudrulning på Bornholm til stor utilfredshed hos TDC samt forundring hos andre yderområder, der også råber på bredbåndshjælp.

Læs ministerens forklaring på den særlig støtte til Bornholm her.

Læs det fulde svar på Dennis Flydtkjærs spørgmål her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?