Artikel top billede

Fem typiske fejl i danske webbutikker

Vil du give din netbutik fem hurtige forbedringer, så læs med her.

Hvad skal der til for at komme et nøk højere i Google-søgningerne? Og hvad kan man gøre for at få lidt flere kunder til at trykke på "køb"-knappen?

Som e-købmand er det muligt at optimere og finjustere så mange ting, at man ofte glemmer at få kigget på de helt oplagte fejl og mangler.

Det kan man se i erfaringerne fra danske Shopdiagnose.dk, der giver webshops serviceeftersyn. Med en aktuel analyse af cirka 250 webbutikker kan Shopdiagnose sætte fingeren på de typiske mangler - der hurtigt kan rettes.

Man glemmer erfaringen fra de gamle butikker

Det mener Nikolaj Astrup Madsen, der er en af shop-analytikerne hos Shopdiagnose. Han peger på fem områder, hvor der er lavthængende frugter at finde.

For det første er der nyhedsbrevene. En motor bag effektiv og billig markedsføring. Derfor er det fjollet, at de ikke udnyttes ordentligt.

"Over 80 procent af de webshops, jeg har gennemgået, har ingen konkrete fordele ved at tilmelde sig deres nyhedsbrev. Langt størstedelen skriver "Få tilbud og nyheder i vores nyhedsbrev", men det kræver mere at overbevise folk om at tilmelde sig et nyhedsbrev," siger Nikolaj Astrup Madsen og opfordrer til mere fantasi i formuleringerne.

Et andet område, der ofte negligeres, er indkøbskurven. Et ellers centralt element i onlinehandel.

"Chokerende mange webshops er rodede, og alt for mange har ikke engang en synlig kurv. Som webshopejer kan man med fordel sammenligne sin butik med en fysisk butik. Forestil dig, at du kommer ind i en butik og bliver mødt af disse indtryk: 15 store skilte råber 15 forskellige budskaber i indgangspartiet, hele butikken flyder med varer, og du kan ikke finde ud af, hvor du betaler for varerne henne," siger Nikolaj Astrup Madsen.

"Det er, som om de mest simple ting fra den virkelige verden ofte bliver glemt på nettet".

Besøgende ser altså ikke din forside
En tredje ting, som mange danske webbutikker glemmer, er, at deres besøgende ikke altid ser butikkens forside. De kommer for eksempel via Google-søgninger eller nyhedsbreve.

Men i mange webbutikker ligger de tekster og forklaringer, der skal overbevise besøgende om at handle i netop den butik, stadig på forsiden.

"Der er en simpel ting, man kan gøre, som afhjælper det problem. Lav en tagline, altså en kort tekst under logoet, som både forklarer hvad og hvorfor. Hvad sælger I, og hvorfor skal man handle hos jer," foreslår Nikolaj Astrup Madsen.

Nemme seo-forbedringer

Alle e-shop-ejere ved, at søgemaskineoptimering er vigtigt. Ofte kan det være en omstændig opgave at få optimeret korrekt. Men ifølge Shopdiagnoses refaringer er det de helt indlysende elementer, der overses.

"Et eksempel på det er de titles og descriptions, som bruges. Det er den tekst, man ser i Google, og det som skal lokke potentielle besøgende ind i butikken. Ekstremt mange er fyldt med søgeord og forsøger ikke få brugeren ind på siden. Prøv at søge på "site:ditdomæne.dk" på Google og få et overblik," spørger Nikolaj Astrup Madsen, der mener, at mange udelukkende optimere til søgemasinen - og ikke til menneskelige øjne.

Et femte hængeparti hos danske webshopejere er ikke sådan ligetil at få has på.

"Ekstremt mange har problemer med duplicate content. Altså indhold som er flere steder på siden. Det er et problem i forhold til seo. Det er svært at vurdere, hvor stor skade det gør, men det er et område, som der bare skal være styr på," siger Nikolaj Astrup Madsen.

Problemet er, at mange webshopsystemer fra fødslen automatisk skaber dobbelt indhold ved at have filtreringsmuligheder på kategorisider, hvor man kan få vist varer efter efter pris, størrelse eller lignende. Det resulterer i en masse forskellige URL's med præcis samme indhold. Derfor skal man ofte manuelt sørge for at begrænse dobbelt-indholdet.

Men det er værd at rette op på de indlysende fejl, som ifølge Shopdiagnose plager mange webshops.

"Jeg har oplevet, at disse fejl kan være det, der gør, at man ikke lige får det sidste hak op i søgemaskinerne, så der er virkelig nogle lavthængende frugter at hente her".

LÆS OGSÅ:

Sådan bliver din hjemmeside mere brugervenlig - stjæl de andres idéer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere