Artikel top billede

Fem typiske fejl i danske webbutikker

Vil du give din netbutik fem hurtige forbedringer, så læs med her.

Hvad skal der til for at komme et nøk højere i Google-søgningerne? Og hvad kan man gøre for at få lidt flere kunder til at trykke på "køb"-knappen?

Som e-købmand er det muligt at optimere og finjustere så mange ting, at man ofte glemmer at få kigget på de helt oplagte fejl og mangler.

Det kan man se i erfaringerne fra danske Shopdiagnose.dk, der giver webshops serviceeftersyn. Med en aktuel analyse af cirka 250 webbutikker kan Shopdiagnose sætte fingeren på de typiske mangler - der hurtigt kan rettes.

Man glemmer erfaringen fra de gamle butikker

Det mener Nikolaj Astrup Madsen, der er en af shop-analytikerne hos Shopdiagnose. Han peger på fem områder, hvor der er lavthængende frugter at finde.

For det første er der nyhedsbrevene. En motor bag effektiv og billig markedsføring. Derfor er det fjollet, at de ikke udnyttes ordentligt.

"Over 80 procent af de webshops, jeg har gennemgået, har ingen konkrete fordele ved at tilmelde sig deres nyhedsbrev. Langt størstedelen skriver "Få tilbud og nyheder i vores nyhedsbrev", men det kræver mere at overbevise folk om at tilmelde sig et nyhedsbrev," siger Nikolaj Astrup Madsen og opfordrer til mere fantasi i formuleringerne.

Et andet område, der ofte negligeres, er indkøbskurven. Et ellers centralt element i onlinehandel.

"Chokerende mange webshops er rodede, og alt for mange har ikke engang en synlig kurv. Som webshopejer kan man med fordel sammenligne sin butik med en fysisk butik. Forestil dig, at du kommer ind i en butik og bliver mødt af disse indtryk: 15 store skilte råber 15 forskellige budskaber i indgangspartiet, hele butikken flyder med varer, og du kan ikke finde ud af, hvor du betaler for varerne henne," siger Nikolaj Astrup Madsen.

"Det er, som om de mest simple ting fra den virkelige verden ofte bliver glemt på nettet".

Besøgende ser altså ikke din forside
En tredje ting, som mange danske webbutikker glemmer, er, at deres besøgende ikke altid ser butikkens forside. De kommer for eksempel via Google-søgninger eller nyhedsbreve.

Men i mange webbutikker ligger de tekster og forklaringer, der skal overbevise besøgende om at handle i netop den butik, stadig på forsiden.

"Der er en simpel ting, man kan gøre, som afhjælper det problem. Lav en tagline, altså en kort tekst under logoet, som både forklarer hvad og hvorfor. Hvad sælger I, og hvorfor skal man handle hos jer," foreslår Nikolaj Astrup Madsen.

Nemme seo-forbedringer

Alle e-shop-ejere ved, at søgemaskineoptimering er vigtigt. Ofte kan det være en omstændig opgave at få optimeret korrekt. Men ifølge Shopdiagnoses refaringer er det de helt indlysende elementer, der overses.

"Et eksempel på det er de titles og descriptions, som bruges. Det er den tekst, man ser i Google, og det som skal lokke potentielle besøgende ind i butikken. Ekstremt mange er fyldt med søgeord og forsøger ikke få brugeren ind på siden. Prøv at søge på "site:ditdomæne.dk" på Google og få et overblik," spørger Nikolaj Astrup Madsen, der mener, at mange udelukkende optimere til søgemasinen - og ikke til menneskelige øjne.

Et femte hængeparti hos danske webshopejere er ikke sådan ligetil at få has på.

"Ekstremt mange har problemer med duplicate content. Altså indhold som er flere steder på siden. Det er et problem i forhold til seo. Det er svært at vurdere, hvor stor skade det gør, men det er et område, som der bare skal være styr på," siger Nikolaj Astrup Madsen.

Problemet er, at mange webshopsystemer fra fødslen automatisk skaber dobbelt indhold ved at have filtreringsmuligheder på kategorisider, hvor man kan få vist varer efter efter pris, størrelse eller lignende. Det resulterer i en masse forskellige URL's med præcis samme indhold. Derfor skal man ofte manuelt sørge for at begrænse dobbelt-indholdet.

Men det er værd at rette op på de indlysende fejl, som ifølge Shopdiagnose plager mange webshops.

"Jeg har oplevet, at disse fejl kan være det, der gør, at man ikke lige får det sidste hak op i søgemaskinerne, så der er virkelig nogle lavthængende frugter at hente her".

LÆS OGSÅ:

Sådan bliver din hjemmeside mere brugervenlig - stjæl de andres idéer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.