Artikel top billede

Ny chip giver otte kerner til din smartphone

Den næste generation af Intels Atom-processor er fem gange hurtigere end forgængeren.

I fremtiden er der brug for meget hurtige lavenergi-chips. Her er chipfirmaet ARM stadig kongen - deres teknologi findes i langt de fleste smartphones og tablet-pc'er - men Intel kæmper hårdt for at komme ind på dette marked.

Nu har Intel for første gang i fem år præsenteret en ny mikroarkitektur til sine Atom-processorer. Det er de helt små chips med begrænset energiforbrug, der skal konkurrere med ARM.

Den nye mikroarkitektur Silvermont med 22-nanometer-teknologi og Tri-Gate-transistorer skal gøre Atom fem gange hurtigere, mens energi-effektiviteten bliver tredoblet. Den blev vist frem på en konference i Santa Clara i Silicon Valley mandag.

Silvermont understøtter op til otte kerner og indeholder nye sikkerheds- og virtualiserings-funktioner.

Ifølge Intels egne beregninger bruger Silvermont mindre energi end ARM og leverer samtidig en højere ydelse. Men de første tests må vise, om det også holder i praksis.

I første omgang skal Silvermont bruges i smartphones og tablet-produkter, men senere skal den også anvendes i servere og biler.

Intel fortæller samtidig, at man fremover vil lancere en ny Atom-mikroarkitektur hvert år. Den næste er allerede på trapperne. Det er Airmont, hvor strukturbredden er reduceret til 14 nanometer.

Der er indtil videre ikke sat dato på, hvornår de første produkter med Silvermont og Airmont kan købes.

Det ventes dog, at det første System-on-a-Chip (SoC) med Silvermont-teknologi under kodenavnet Bay Trail bliver klar allerede i år. Den er primært rettet mod tablet-pc'er. En smartphone-version med navnet Merrifield kommer lidt senere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere