Artikel top billede

Dine lamper blinker når du modtager en mail

Det trådløse belysningssystem Hue kan nu kobles sammen med Facebook og andre internet-tjenester. Du kan også få lyset til at følge dig rundt i huset.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om det trådløse belysnings-system Hue fra Philips, som kan styres med en smartphone eller en pc. Her kan man blandt andet bruge mobilen til at regulere lyset i hjemmet, selv om man befinder sig et helt andet sted, eller indstille, at lyset skal tændes og slukkes på bestemte tidspunkter.

Nu har Philips frigivet en ny version, Hue 1.1, hvor lyset nu kan kobles sammen med forskellige internet-tjenester. Philips har indgået et samarbejde med IFTTT (If This Then That). Her kan brugeren indtaste meget simple regler, som f.eks. betyder, at lyset blinker når du har modtaget en ny e-mail eller en besked på Facebook eller Twitter.

IFTTT bruger såkaldte "triggers" og "actions". En udløser kunne være "jeg blev tagget i et billede på Facebook" eller "vejrudsigten lover regn i morgen". Handlingen kan så være, at lyset tændes eller slukkes i rummet eller bare blinker kort. Du kan også indstille, at lyset skal skifte farve eller styrke.

Lyset ved hvor du er

I den nye version 1.1 er der også understøttelse for det, som Philips kalder "geofencing". Her reagerer lyset automatisk, når du træder ind af døren med din smartphone. Du kan i princippet gå gennem huset og få lyset til at tænde og slukke helt automatisk i hvert rum, efterhånden som du bevæger dig gennem bygningen.

Du behøver heller ikke tænke over, om du har husket at slukke lyset, når du forlader huset. Det slukker af sig selv, når du træder ud af fordøren.

Der er også en forbedret alarm-funktion, så du kan få Hue til at vække dig ved at tænde lyset på bestemte klokkeslæt. En smart "randomize" funktion tænder lyset på tilfældige tidspunkter for at afskrække indbrudstyve, når du er på ferie.

Philips har også tilføjet en timer-funktion, som slukker eller tænder lyset efter et bestemt interval. Hvis du bager en kage, kan du f.eks. sætte lyset til at blinke, når den er færdig.

Programmer dit eget lysur

Det trådløse belysnings-system blev lanceret sidste efterår. I basispakken er der tre LED-pærer, en smartbridge og licens til den mobile app. LED-pærerne skal blot sættes i en almindelig sokkel, mens smartbridgen skal sættes til hjemmets router. Den medfølgende Philips-app kører på iOS- og Android-enheder.

Når app'en er installeret, kan du så fjernstyre lyset med den mobile enhed. Du kan også programmere en slags "lysur", hvor lyset f.eks. blinker eller skifter farve for at indikere, at bussen kører om ti minutter.

Philips har selv udviklet fire færdigprogrammerede lysscenarier, Read, Concentrate, Relax og Energize, men derudover kan brugeren selv vælge blandt de 16 millioner mulige farver.

Der arbejdes på at forbinde Hue med andre systemer og sørge for, at det f.eks. kan reagere på videosignaler fra fjernsynet eller lyd fra hi-fi-anlægget.

En af visionerne er, at Hue dæmper lyset, hvis du spiller stille musik, eller blinker i takt med disco-sange.

Philips har indgået et partnerskab med Apple, og startpakken kan kun købes gennem Apples butikker. Den koster 1.490 kroner, og systemet kan udvides med op til 50 Hue-pærer, der koster 479 kr. stykket.

Den trådløse forbindelse mellem LED-pæren og routeren kører over Zigbee-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere