Artikel top billede

Fra denne dag kan du købe Surface Pro i Danmark

Microsoft har nu afsløret den danske lanceringsdato for Surface Pro.

Knap tre måneder efter lanceringen i USA er Microsoft nu klar til at sælge sin Windows 8-tablet Surface Pro i Danmark. Microsoft fortæller nu, at Pro rammer de danske butikker den 30. maj. Samtidig lanceres Pro i en række andre lande.

Surface Pro kan købes online via Microsoft Store og i butikker landet over. Den kommer til at koste 6.499 kroner i en udgave med 64 GB og 7.499 kr. for den store version med 128 GB.

Der er gemt en Intel Core i5 processor og 4 GB systemhukommelse i Surface Pro, som er udstyret med en 10,6-tommers touch-skærm. Den har to kameraer, kortlæser og mini-Displayport, og der medfølger en stylus pen.

Microsoft sælger allerede sin tablet-pc Surface RT i Danmark, der indeholder en ARM-processor og kører med en Windows-version (RT), der er udviklet til denne platform, mens Surface Pro kører med det normale Windows 8 Pro.

Ifølge Microsofts egen beskrivelse er der tale om en fuldt funktionel Windows 8 pc, der ser ud som en tablet. Men der mangler et tastatur. Microsoft sælger et Touch Cover med berøringsfølsomme taster eller Type Cover med "rigtige" taster, der normalt koster omkring 1.000 kr.

I øjeblikket tilbyder Microsoft dog, at kunder, som køber en Surface RT tablet-pc, kan få et Touch eller Type Cover gratis. Ifølge Microsofts hjemmeside gælder dette tilbud kun frem til den 30. maj.

Det kan være en reaktion på det svage Surface-salg. Det anslås, at der er solgt omkring 400.000 eksemplarer af Surface Pro frem til midten af marts. Den billigere Surface RT er solgt i lidt over en million eksemplarer.

Dell har netop reduceret prisen for sin Windows RT tablet XPS 10 (32 GB) med en tredjedel til 300 euro eller omkring 2.250 kr. i Europa.

Det ventes, at Microsoft vil annoncere den anden generation af Surface RT allerede i næste måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere