Artikel top billede

Fra denne dag kan du købe Surface Pro i Danmark

Microsoft har nu afsløret den danske lanceringsdato for Surface Pro.

Knap tre måneder efter lanceringen i USA er Microsoft nu klar til at sælge sin Windows 8-tablet Surface Pro i Danmark. Microsoft fortæller nu, at Pro rammer de danske butikker den 30. maj. Samtidig lanceres Pro i en række andre lande.

Surface Pro kan købes online via Microsoft Store og i butikker landet over. Den kommer til at koste 6.499 kroner i en udgave med 64 GB og 7.499 kr. for den store version med 128 GB.

Der er gemt en Intel Core i5 processor og 4 GB systemhukommelse i Surface Pro, som er udstyret med en 10,6-tommers touch-skærm. Den har to kameraer, kortlæser og mini-Displayport, og der medfølger en stylus pen.

Microsoft sælger allerede sin tablet-pc Surface RT i Danmark, der indeholder en ARM-processor og kører med en Windows-version (RT), der er udviklet til denne platform, mens Surface Pro kører med det normale Windows 8 Pro.

Ifølge Microsofts egen beskrivelse er der tale om en fuldt funktionel Windows 8 pc, der ser ud som en tablet. Men der mangler et tastatur. Microsoft sælger et Touch Cover med berøringsfølsomme taster eller Type Cover med "rigtige" taster, der normalt koster omkring 1.000 kr.

I øjeblikket tilbyder Microsoft dog, at kunder, som køber en Surface RT tablet-pc, kan få et Touch eller Type Cover gratis. Ifølge Microsofts hjemmeside gælder dette tilbud kun frem til den 30. maj.

Det kan være en reaktion på det svage Surface-salg. Det anslås, at der er solgt omkring 400.000 eksemplarer af Surface Pro frem til midten af marts. Den billigere Surface RT er solgt i lidt over en million eksemplarer.

Dell har netop reduceret prisen for sin Windows RT tablet XPS 10 (32 GB) med en tredjedel til 300 euro eller omkring 2.250 kr. i Europa.

Det ventes, at Microsoft vil annoncere den anden generation af Surface RT allerede i næste måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.