Artikel top billede

SKI-lønninger vokser trods millionunderskud

Kuldsejlede indkøbsaftaler og millionunderskud har ikke lagt en dæmper på lønningerne i det kommunale indkøbsfællesskab.

Trods to turbulente år med stribevis af opsagte indkøbsaftaler og tocifrede millionunderskud stiger lønningerne til de ansatte i SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice).

Ifølge SKI's seneste regnskab lå gennemsnitslønnen for SKI-medarbejdere i 2012 på 55.000 kroner om måneden. Det er cirka ti procent mere end for tre år siden.

Det er sket i en periode, hvor mange lønmodtagere på både private og offentlige arbejdspladser må kigge i vejviseren efter lønforhøjelser.

SKI har de seneste to år skåret voldsomt i medarbejderstaben, efter at man i slutningen af 2010 opsagde op mod halvdelen af sine eksisterende indkøbsaftaler. Det skete som følge af, at Konkurrencestyrelsen afgjorde, at aftalerne var i strid med lovgivningen.

De mange opsagte aftaler har betydet, at de offentlige kunders indkøb via SKI siden 2010 er faldet fra 13,1 milliarder kroner til 8,6 milliarder i 2012. Dermed er også SKI's indtægter, som er afhængige af salget, faldet voldsomt. I 2010 havde SKI 89 ansatte. Det tal er nu nede på 70, og ifølge regnskabet er de samlede personaleomkostninger alene det seneste år faldet med en tiendedel.

"Faktisk har vi sparet 26 procent af vores omkostninger i forhold til det SKI, som jeg overtog i 2010. Når man sparer så mange penge, behøver indtægterne heller ikke være så høje, hvis vi skal have enderne til at mødes. Der er røget en del hoveder, og vi har ansat nogle nye, men netto har vi haft en tilbagegang i antallet af ansatte, som er til at tage og føle på. Det er jo også noget med; hvad koster de hoveder, vi får ind, i forhold til dem, vi har sagt farvel til," lyder det fra SKI-direktør Signe Lynggaard Madsen.

Men I skriver jo selv, at gennemsnitslønnen for en SKI-ansat er 55.000 kroner. Det tal var 50.000 kroner i 2010?

"Det dækker over, at vi har fået en juridisk afdeling, hvor der sidder ni eller ti jurister, og de koster lidt mere, end hvis du har kaffedamer, der går og varter op internt. Det har været en meget bevidst satsning at få et stærkt medarbejderhold, så vi kan være et videncenter for indkøb og udbudsjura, og sådan nogle jurister er ikke gratis. Vi har satset på at have færre støttefunktioner og flere medarbejdere, der beskæftiger sig med kerneforretningen, og de er dyrere end folk, der arbejder i støttefunktioner," siger Signe Lynggaard Madsen.

"Faktum er, at vi har skåret ret meget på personaleomkostningerne, samtidig med at vi har oprustet på kerneforretningen. Det er en bevidst prioritering," siger hun.

Ifølge SKI's regnskab får Signe Lynggaard Madsen som direktør selv en årsløn på 1.559.576 kroner. Det er betydeligt under niveauet for hendes forgængere i direktionen.

Læs mere:
Utilfredse kunder dropper SKI
Hård kritik af SKI: It-kæmper dropper milliardaftale
Forsker: Vi ved for lidt om indkøbsaftaler
SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale
SKI-direktører fyret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere