Artikel top billede

SKI-lønninger vokser trods millionunderskud

Kuldsejlede indkøbsaftaler og millionunderskud har ikke lagt en dæmper på lønningerne i det kommunale indkøbsfællesskab.

Trods to turbulente år med stribevis af opsagte indkøbsaftaler og tocifrede millionunderskud stiger lønningerne til de ansatte i SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice).

Ifølge SKI's seneste regnskab lå gennemsnitslønnen for SKI-medarbejdere i 2012 på 55.000 kroner om måneden. Det er cirka ti procent mere end for tre år siden.

Det er sket i en periode, hvor mange lønmodtagere på både private og offentlige arbejdspladser må kigge i vejviseren efter lønforhøjelser.

SKI har de seneste to år skåret voldsomt i medarbejderstaben, efter at man i slutningen af 2010 opsagde op mod halvdelen af sine eksisterende indkøbsaftaler. Det skete som følge af, at Konkurrencestyrelsen afgjorde, at aftalerne var i strid med lovgivningen.

De mange opsagte aftaler har betydet, at de offentlige kunders indkøb via SKI siden 2010 er faldet fra 13,1 milliarder kroner til 8,6 milliarder i 2012. Dermed er også SKI's indtægter, som er afhængige af salget, faldet voldsomt. I 2010 havde SKI 89 ansatte. Det tal er nu nede på 70, og ifølge regnskabet er de samlede personaleomkostninger alene det seneste år faldet med en tiendedel.

"Faktisk har vi sparet 26 procent af vores omkostninger i forhold til det SKI, som jeg overtog i 2010. Når man sparer så mange penge, behøver indtægterne heller ikke være så høje, hvis vi skal have enderne til at mødes. Der er røget en del hoveder, og vi har ansat nogle nye, men netto har vi haft en tilbagegang i antallet af ansatte, som er til at tage og føle på. Det er jo også noget med; hvad koster de hoveder, vi får ind, i forhold til dem, vi har sagt farvel til," lyder det fra SKI-direktør Signe Lynggaard Madsen.

Men I skriver jo selv, at gennemsnitslønnen for en SKI-ansat er 55.000 kroner. Det tal var 50.000 kroner i 2010?

"Det dækker over, at vi har fået en juridisk afdeling, hvor der sidder ni eller ti jurister, og de koster lidt mere, end hvis du har kaffedamer, der går og varter op internt. Det har været en meget bevidst satsning at få et stærkt medarbejderhold, så vi kan være et videncenter for indkøb og udbudsjura, og sådan nogle jurister er ikke gratis. Vi har satset på at have færre støttefunktioner og flere medarbejdere, der beskæftiger sig med kerneforretningen, og de er dyrere end folk, der arbejder i støttefunktioner," siger Signe Lynggaard Madsen.

"Faktum er, at vi har skåret ret meget på personaleomkostningerne, samtidig med at vi har oprustet på kerneforretningen. Det er en bevidst prioritering," siger hun.

Ifølge SKI's regnskab får Signe Lynggaard Madsen som direktør selv en årsløn på 1.559.576 kroner. Det er betydeligt under niveauet for hendes forgængere i direktionen.

Læs mere:
Utilfredse kunder dropper SKI
Hård kritik af SKI: It-kæmper dropper milliardaftale
Forsker: Vi ved for lidt om indkøbsaftaler
SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale
SKI-direktører fyret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.