SKI-lønninger vokser trods millionunderskud

Kuldsejlede indkøbsaftaler og millionunderskud har ikke lagt en dæmper på lønningerne i det kommunale indkøbsfællesskab.

Trods to turbulente år med stribevis af opsagte indkøbsaftaler og tocifrede millionunderskud stiger lønningerne til de ansatte i SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice).

Ifølge SKI's seneste regnskab lå gennemsnitslønnen for SKI-medarbejdere i 2012 på 55.000 kroner om måneden. Det er cirka ti procent mere end for tre år siden.

Det er sket i en periode, hvor mange lønmodtagere på både private og offentlige arbejdspladser må kigge i vejviseren efter lønforhøjelser.

SKI har de seneste to år skåret voldsomt i medarbejderstaben, efter at man i slutningen af 2010 opsagde op mod halvdelen af sine eksisterende indkøbsaftaler. Det skete som følge af, at Konkurrencestyrelsen afgjorde, at aftalerne var i strid med lovgivningen.

De mange opsagte aftaler har betydet, at de offentlige kunders indkøb via SKI siden 2010 er faldet fra 13,1 milliarder kroner til 8,6 milliarder i 2012. Dermed er også SKI's indtægter, som er afhængige af salget, faldet voldsomt. I 2010 havde SKI 89 ansatte. Det tal er nu nede på 70, og ifølge regnskabet er de samlede personaleomkostninger alene det seneste år faldet med en tiendedel.

"Faktisk har vi sparet 26 procent af vores omkostninger i forhold til det SKI, som jeg overtog i 2010. Når man sparer så mange penge, behøver indtægterne heller ikke være så høje, hvis vi skal have enderne til at mødes. Der er røget en del hoveder, og vi har ansat nogle nye, men netto har vi haft en tilbagegang i antallet af ansatte, som er til at tage og føle på. Det er jo også noget med; hvad koster de hoveder, vi får ind, i forhold til dem, vi har sagt farvel til," lyder det fra SKI-direktør Signe Lynggaard Madsen.

Men I skriver jo selv, at gennemsnitslønnen for en SKI-ansat er 55.000 kroner. Det tal var 50.000 kroner i 2010?

"Det dækker over, at vi har fået en juridisk afdeling, hvor der sidder ni eller ti jurister, og de koster lidt mere, end hvis du har kaffedamer, der går og varter op internt. Det har været en meget bevidst satsning at få et stærkt medarbejderhold, så vi kan være et videncenter for indkøb og udbudsjura, og sådan nogle jurister er ikke gratis. Vi har satset på at have færre støttefunktioner og flere medarbejdere, der beskæftiger sig med kerneforretningen, og de er dyrere end folk, der arbejder i støttefunktioner," siger Signe Lynggaard Madsen.

"Faktum er, at vi har skåret ret meget på personaleomkostningerne, samtidig med at vi har oprustet på kerneforretningen. Det er en bevidst prioritering," siger hun.

Ifølge SKI's regnskab får Signe Lynggaard Madsen som direktør selv en årsløn på 1.559.576 kroner. Det er betydeligt under niveauet for hendes forgængere i direktionen.


Læs mere:
Utilfredse kunder dropper SKI
Hård kritik af SKI: It-kæmper dropper milliardaftale
Forsker: Vi ved for lidt om indkøbsaftaler
SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale
SKI-direktører fyret


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.