Artikel top billede

HP satser hele butikken på tablets - her er de dugfriske modeller

HP har fumlet sig ind på tablet-markedet. Men nu skal slingrekursen stoppe. Se hvilke tablets HP har på vej til det danske marked.

De nye HP-tablets

HP's ambitioner for tablets og andre hypermobile enheder har ikke været helt gennemskuelige.

Først købte man et mobilt styresystem fra Palm, som siden blev droppet. Senere varslede firmaet, at det måske helt var slut med at producere tablets. Og fortrød igen.

Men HP har nu stillet kikkerten skarpt og går med fulde sejl i kamp på tabletmarkedet.

Det signal sendte HP, da firmaet i denne uge præsenterede kommende produkter. Med fokus på tablets og hybrid-modeller.

"Vi har to statements, som vi gerne vil aflevere i dag. Og det ene er, at vi vil tage en del af det her marked (tablets, red.)," sagde Mogens Balle, produktchef for consumer pc'er hos HP i Danmark.

"Det andet statement er, at vi ikke længere satser på WebOS," sagde han smilende med henvisning til opkøbet af WebOS fra Palm, der sendte HP ud på en zikzak-kurs.

Her er vores mini-, forretnings- og gigant-tablet

HP vil have tilbud til alle forbruger-segmenter og altså konkurrere med Samsung, Asus og andre tablet-producenter.

Det nyeste og mindste skud på stammen er HP Slate 7. En lille syv tommer stor Android-baseret maskine. HP's modsvar til de små og populære modeller fra især Apple og Samsung. HP Slate 7 er allerede nu i handlen.

I næste måned kommer den såkaldte "all-in-one pc" Envy Rove20 (se billedet i faktaboks). En 20 tommer stor desktop-computer som ikke kun skal bo på skrivebordet, men som skal følge familien rundt i hjemme som spillemaskine og underholdningscenter. Prisen bliver cirka 10.000 kroner.

HP introducerede allerede tidligere i år deres ElitePad 900. En såkaldt business-tablet (se billedet i faktaboks).

En Windows-drevet maskine til erhvervslivet, hvilket er tydeligst i de mange udvidelsesmuligheder via Smart Jacket-konceptet, hvor man for eksempel kan udvide med SD-kortlæser, holdere, batterier eller USB- og HDMI-stik.

HP har valgt at satse både på Android og Windows på sine tablets. Alle produkter, der er baseret på Android, har "Slate" i sit produktnavn.

Flip og bøj en bærbar

Netop Slate-navnet er indgår i HP SlateBook x2, som kommer til de danske butikker til august.

En hybrid-pc, der fungerer som en laptop, indtil den aftagelige skærm pilles af. Både det aftagelige tastatur og tastaturet har eget batteri. Den kører Jelly Bean 4.2.

Derfor tror vi stadig på bærbare computere

HP Split x2 er en lignende transformer-bar laptop, eller "detachable", der kan gå fra at være arbejds- og skrivemaskine til at agere som underholdningstablet med et klik. Skærmen er 13,3 tommer.

HP Split x2 skulle være mulig at købe efter sommerferien, hvor HP håber, at den finder vej til studerendes skoletasker.

Men vi opgiver ikke laptoppen - bærbare overtager ikke

Salget af bærbare pc'er er styrtdykket. Og det vildeste dyk har verdens største producent HP oplevet med et fald på næsten 25 procent i årets første kvartal.

Men det betyder ikke, at HP vil drosle ned på sin forretning med traditionelle bærbare maskiner.

HP erkender, at salget af bærbare har mærket en markant nedgang, men nu vil det stabilisere sig, lyder forudsigelsen. Og markedet vil fragmentere sig på forskellige typer enheder, vurderer selskabet.

For eksempel har 88 procent af tablet-ejerne også en bærbar pc derhjemme. Den kombination vil mange fortsætte med at købe, lyder HP's antagelse.

LÆS OGSÅ:

Her er syv lækre Windows-tablets

Betjen HP-computer uden at røre ved den

Her er HPs nye strategi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere