HP satser hele butikken på tablets - her er de dugfriske modeller

HP har fumlet sig ind på tablet-markedet. Men nu skal slingrekursen stoppe. Se hvilke tablets HP har på vej til det danske marked.

HP's ambitioner for tablets og andre hypermobile enheder har ikke været helt gennemskuelige.

Først købte man et mobilt styresystem fra Palm, som siden blev droppet. Senere varslede firmaet, at det måske helt var slut med at producere tablets. Og fortrød igen.

Men HP har nu stillet kikkerten skarpt og går med fulde sejl i kamp på tabletmarkedet.

Det signal sendte HP, da firmaet i denne uge præsenterede kommende produkter. Med fokus på tablets og hybrid-modeller.

"Vi har to statements, som vi gerne vil aflevere i dag. Og det ene er, at vi vil tage en del af det her marked (tablets, red.)," sagde Mogens Balle, produktchef for consumer pc'er hos HP i Danmark.

"Det andet statement er, at vi ikke længere satser på WebOS," sagde han smilende med henvisning til opkøbet af WebOS fra Palm, der sendte HP ud på en zikzak-kurs.

Her er vores mini-, forretnings- og gigant-tablet
HP vil have tilbud til alle forbruger-segmenter og altså konkurrere med Samsung, Asus og andre tablet-producenter.

Det nyeste og mindste skud på stammen er HP Slate 7. En lille syv tommer stor Android-baseret maskine. HP's modsvar til de små og populære modeller fra især Apple og Samsung. HP Slate 7 er allerede nu i handlen.

I næste måned kommer den såkaldte "all-in-one pc" Envy Rove20 (se billedet i faktaboks). En 20 tommer stor desktop-computer som ikke kun skal bo på skrivebordet, men som skal følge familien rundt i hjemme som spillemaskine og underholdningscenter. Prisen bliver cirka 10.000 kroner.

HP introducerede allerede tidligere i år deres ElitePad 900. En såkaldt business-tablet (se billedet i faktaboks).

En Windows-drevet maskine til erhvervslivet, hvilket er tydeligst i de mange udvidelsesmuligheder via Smart Jacket-konceptet, hvor man for eksempel kan udvide med SD-kortlæser, holdere, batterier eller USB- og HDMI-stik.

HP har valgt at satse både på Android og Windows på sine tablets. Alle produkter, der er baseret på Android, har "Slate" i sit produktnavn.

Flip og bøj en bærbar
Netop Slate-navnet er indgår i HP SlateBook x2, som kommer til de danske butikker til august.

En hybrid-pc, der fungerer som en laptop, indtil den aftagelige skærm pilles af. Både det aftagelige tastatur og tastaturet har eget batteri. Den kører Jelly Bean 4.2.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.