Artikel top billede

HP satser hele butikken på tablets - her er de dugfriske modeller

HP har fumlet sig ind på tablet-markedet. Men nu skal slingrekursen stoppe. Se hvilke tablets HP har på vej til det danske marked.

De nye HP-tablets

HP's ambitioner for tablets og andre hypermobile enheder har ikke været helt gennemskuelige.

Først købte man et mobilt styresystem fra Palm, som siden blev droppet. Senere varslede firmaet, at det måske helt var slut med at producere tablets. Og fortrød igen.

Men HP har nu stillet kikkerten skarpt og går med fulde sejl i kamp på tabletmarkedet.

Det signal sendte HP, da firmaet i denne uge præsenterede kommende produkter. Med fokus på tablets og hybrid-modeller.

"Vi har to statements, som vi gerne vil aflevere i dag. Og det ene er, at vi vil tage en del af det her marked (tablets, red.)," sagde Mogens Balle, produktchef for consumer pc'er hos HP i Danmark.

"Det andet statement er, at vi ikke længere satser på WebOS," sagde han smilende med henvisning til opkøbet af WebOS fra Palm, der sendte HP ud på en zikzak-kurs.

Her er vores mini-, forretnings- og gigant-tablet

HP vil have tilbud til alle forbruger-segmenter og altså konkurrere med Samsung, Asus og andre tablet-producenter.

Det nyeste og mindste skud på stammen er HP Slate 7. En lille syv tommer stor Android-baseret maskine. HP's modsvar til de små og populære modeller fra især Apple og Samsung. HP Slate 7 er allerede nu i handlen.

I næste måned kommer den såkaldte "all-in-one pc" Envy Rove20 (se billedet i faktaboks). En 20 tommer stor desktop-computer som ikke kun skal bo på skrivebordet, men som skal følge familien rundt i hjemme som spillemaskine og underholdningscenter. Prisen bliver cirka 10.000 kroner.

HP introducerede allerede tidligere i år deres ElitePad 900. En såkaldt business-tablet (se billedet i faktaboks).

En Windows-drevet maskine til erhvervslivet, hvilket er tydeligst i de mange udvidelsesmuligheder via Smart Jacket-konceptet, hvor man for eksempel kan udvide med SD-kortlæser, holdere, batterier eller USB- og HDMI-stik.

HP har valgt at satse både på Android og Windows på sine tablets. Alle produkter, der er baseret på Android, har "Slate" i sit produktnavn.

Flip og bøj en bærbar

Netop Slate-navnet er indgår i HP SlateBook x2, som kommer til de danske butikker til august.

En hybrid-pc, der fungerer som en laptop, indtil den aftagelige skærm pilles af. Både det aftagelige tastatur og tastaturet har eget batteri. Den kører Jelly Bean 4.2.

Derfor tror vi stadig på bærbare computere

HP Split x2 er en lignende transformer-bar laptop, eller "detachable", der kan gå fra at være arbejds- og skrivemaskine til at agere som underholdningstablet med et klik. Skærmen er 13,3 tommer.

HP Split x2 skulle være mulig at købe efter sommerferien, hvor HP håber, at den finder vej til studerendes skoletasker.

Men vi opgiver ikke laptoppen - bærbare overtager ikke

Salget af bærbare pc'er er styrtdykket. Og det vildeste dyk har verdens største producent HP oplevet med et fald på næsten 25 procent i årets første kvartal.

Men det betyder ikke, at HP vil drosle ned på sin forretning med traditionelle bærbare maskiner.

HP erkender, at salget af bærbare har mærket en markant nedgang, men nu vil det stabilisere sig, lyder forudsigelsen. Og markedet vil fragmentere sig på forskellige typer enheder, vurderer selskabet.

For eksempel har 88 procent af tablet-ejerne også en bærbar pc derhjemme. Den kombination vil mange fortsætte med at købe, lyder HP's antagelse.

LÆS OGSÅ:

Her er syv lækre Windows-tablets

Betjen HP-computer uden at røre ved den

Her er HPs nye strategi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere