Artikel top billede

Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Den danske top-chef, Jim Hagemann Snabe gav i går svar på, hvorfor han træder tilbage fra den stilling, han selv mener har resulteret i nogle af de mest spændende år i hans karriere.

Søndag aften blev det annonceret at danskeren, Jim Hagemann Snabe, ville træde tilbage fra stillingen som topdirektør hos den tyske software-gigant SAP.  

I går blev der så afholdt pressemøde, hvor danskeren svarede på uddybende spørgsmål fra internationale journalister. 

Og danskeren var klar i mælet omkring sin tid som topdirektør, en stillingen han har haft siden februar 2010. 

"Det har været de mest spændende år i min karriere," sagde Jim Hagemann Snabe ifølge IDG News Service, og fortalte videre, at hans prioritet nu lå i at være mere sammen med familien. 

Overdraget ansvaret til en amerikaner

I de godt fire Jim Hagemann Snabe sad som topdirektør hos SAP, delte han det tunge ansvar med amerikaneren Bill McDermott. Nu er planen, at samme Bill McDermott vil fortsætte alene på toppen fra maj 2014, hvor danskeren officielt træder tilbage. 

Og skal man tro Jim Hagemann Snabe er det også en meget stabil løsning for den tyske software-producent. 

"Bill [McDermott, red.] er nok den bedste CEO i industrien, punktum," sagde danskeren til pressemødet ifølge IDG News Service.

Han pointerede samtidig, at selvom der måske nok er mange, der ser Bill McDermott som værende fokuseret på salg, så har en stadig en dyb forståelse for produkter og teknologi. 

To direktører fungerer kun i nogle tilfælde

Hasso Plattner, der blandt andet er medstifter og bestyrelsesformand hos SAP, forklarede videre om den særlige CEO-model, SAP har haft i de sidste fire år.

"Denne co-CEO-model virkede fantastik, men den fungerer kun i særlige situationer og med særlige personer. McDermott og Snabe er specielle personer, som kunne arbejde sammen uden jalousi og komplikationer," sagde Hasso Plattner om samarbejdet, og kaldte samtidig Bill McDermott for en fabealagtig leder.

Jim Hagemann Snabe har blandt andet været med til at repositionere SAPs forretning med opkøb af Sybase, SuccesFactors og Ariba. Derudover stod han også i spidsen, da SAP udgav HANA in-memory database-platformen, der i ifølge IDG News Service i dag er helt centralt placeret i SAP's strategi om at blive en central spiller på databasemarkedet.

Mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

SAPs danske topdirektør stopper

Sådan kan SAP score kassen på ny smart plan

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Dansk SAP-boss: Vi bryder markedet op

Jim Snabe hamrer SAP-salget op med 3,5 milliarder

Fra it-studiejob i Århus til global topleder

Blev Snabe presset ud?

Men danskeren var ikke alene om HANA-projektet. En anden topdirektør hos SAP, Vishal Sikka, bliver nævnt som en stor drivkraft på projektet. Han blev desuden for kort tid siden udnævnt som ansvarlig for alt softwareudvikling hos SAP - et område Jim Hagemann Snabe ellers tidligere har siddet tungt på. 

Til pressemødet blev danskeren derfor spurgt om valget om at træde tilbage havde noget at gøre med, at hans ansvarsområde var blevet mindre med årene. 

Men tilsyneladende kunne intet være mere forkert, og han fejede spørgsmålet væk ved at kalde det for sjovt, og svarede desuden: 

"Ledelse handler om at udvikle ledere hele vejen rundt om dig selv, så større udfordringer kan imødekommes. [Vishal, red.] Sikka har udviklet sig til en gennemført innovator, ansvarlig for 20.000 udviklere og har med HANA genopfundet databaseledet, som var et modent market," sagde danskeren og fortsatte: 

"Vi er i en meget, meget stærk position med Vishal Sikka." 

Manden der tog noget af opmærksomheden, Vishal Sikka, bliver også ifølge IDG News Service nævnt som et muligt bud på en eventuel ny SAP-CEO i fremtiden.  

Skal tættere på familien

Men Jim Hagemann Snabe synes du stadig at holde fast i, at hans farvel til topdirektionen, ikke har noget at gøre med ansvarsområder eller resultater, men mere om hans private liv. 

Således fortalte han i søndags i forbindelse med annonceringen, at han ville starte et nyt kapitel tættere på sin familie. Det kan du læse mere om her. 

Jim Hagemann Snabe forlader ikke SAP-verdenen fuldstændig, men fortsætter som medlem af SAPs særlige Supervisory Board, hvilket han dog lige skal have minimum 25 procent af aktionærernes godkendelse for.

Mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

SAPs danske topdirektør stopper

Sådan kan SAP score kassen på ny smart plan

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Dansk SAP-boss: Vi bryder markedet op

Jim Snabe hamrer SAP-salget op med 3,5 milliarder

Fra it-studiejob i Århus til global topleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere