Artikel top billede

Førstehåndsindtryk: Sådan er den nye Nexus 7

Med en hurtigere processor og en skarpere skærm er der masser af pep for pengene i 2. generation af Googles Nexus 7

"Det ser ud som om, at Google endelig er ved at tage Android-tablets alvorligt."

Sådan skriver Armando Rodriguez fra Computerworlds søstermagasin TechHive om den nye Google Nexus 7, som han som en af de første har haft mulighed for at tage et første kig på.

Og den er bedre end sin forgænger på næsten alle punkter, skriver han. Den har bedre skærm, bedre indmad og bedre software end den Nexus 7, som kom på markedet sidste år.

Prisen er oven i købet kun steget marginalt. I USA koster den nye model 30 dollar (cirka 170 kr.) mere end forgængeren.

Lettere og tyndere

Den er både tyndere og lettere end originalen, og den er derfor endnu bedre at holde og betjene med en hånd.

"Materialet på bagsiden er dog ikke så nemt at holde fast i som på den gamle model, og det føltes som om, at den ville smutte for mig, hvis ikke jeg holdt godt fast," skriver han.

Alligevel føles maskinen solid og velbygget, og der var ingen knagen og bragen, når Armando Rodriguez prøvede at bøje og vride den nye tablet. Han prøvede dog ikke at tabe den med vilje for at teste holdbarheden.

Rammen rundt om skærmen er tykkere i top og bund end originalen, mens den er smallere i siderne. Google har også flyttet kameraet over skærmen en smule til siden, så man ikke dækker for det, når skærmen holdes i såkaldt "landscape mode". Jackstikket til hovedtelefoner har også holdt flyttedag og sidder nu i toppen til højre, mens tænd/sluk-knappen og volumenkontrollen sidder, hvor den plejer.

God lyd - halvskidt kamera

På bagsiden er der nu to højttalere - i top og i bund - som giver mulighed for såkaldt virtual surround sound. Google har også indført kamera på bagsiden med en opløsning på 5 megapixel.

Armando Rodriguez synes godt om højttalerne, som spillede klart og tydeligt, men kameraet er ikke noget at skrive hjem om.

"Det virker OK i velbelyste omgivelser, men i indendørs i svag belysning bliver billederne kornede og fyldt med støj, og de får samtidig et blåt skær," skriver han.

Læs også:
Android 4.3 er super kedelig ... og det er helt fint
Test af fem Android-mobiler: Her er den bedste smartphone

Fed skærm og hurtig processor

Han er til gengæld begejstret for 7 tommer-skærmen, som har en opløsning på 1.920 gange 1.200 pixels mod de 1.280 gange 800 pixels, som den originale kan prale af. Det gør den nye model super velegnet til at læse e-bøger og se film i HD-kvalitet.

Den nye Nexus 7 har en Qualcomm quad-core Snapdragon S4 Pro processor, og det kan bestemt mærkes, skriver han. Spil lader til at loade hurtigere end på den gamle model, som er udstyret med en Nvidia Tegra 3-processor, og tablet'en føltes hurtig, da han spillede Riptide GP2 i nogle minutter.

Første enhed med Android 4.3

Den nye Nexus 7 er den første enhed, som er udstyret med den allernyeste version af Android-styresystemet kaldet 4.3 Jelly Bean.

Den kan du læse mere om her.

Armando Rodriguez synes, det minder meget om forgængeren 4.2.2 Jelly Bean, men han fandt dog nogle smuttere, da han bevægede sig rundt i hjørnerne af systemet.

"App'en til e-mail gik ned uden varsel, selv om jeg aldrig åbnede den, og tablet'en hang lidt, da jeg prøvede at oprette en anden bruger," skriver han.

Og konklusionen er ...

Alt i alt ser det dog ud til, at Google har produceret en vinder, mener han. Måske er den nye hardware ikke nok til, at nuværende ejere af en Nexus 7 får lyst til at opgradere.

"Men den lave pris vil bestemt appellere til folk, som er på udkig efter deres første tablet," skriver han. "Google bliver dog nødt til at gøre en ordentlig indsats for at hælde nogle flere tablet-egnede apps i Google Play.

Læs også:
Android 4.3 er super kedelig ... og det er helt fint
Test af fem Android-mobiler: Her er den bedste smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere