Artikel top billede

Førstehåndsindtryk: Sådan er den nye Nexus 7

Med en hurtigere processor og en skarpere skærm er der masser af pep for pengene i 2. generation af Googles Nexus 7

"Det ser ud som om, at Google endelig er ved at tage Android-tablets alvorligt."

Sådan skriver Armando Rodriguez fra Computerworlds søstermagasin TechHive om den nye Google Nexus 7, som han som en af de første har haft mulighed for at tage et første kig på.

Og den er bedre end sin forgænger på næsten alle punkter, skriver han. Den har bedre skærm, bedre indmad og bedre software end den Nexus 7, som kom på markedet sidste år.

Prisen er oven i købet kun steget marginalt. I USA koster den nye model 30 dollar (cirka 170 kr.) mere end forgængeren.

Lettere og tyndere

Den er både tyndere og lettere end originalen, og den er derfor endnu bedre at holde og betjene med en hånd.

"Materialet på bagsiden er dog ikke så nemt at holde fast i som på den gamle model, og det føltes som om, at den ville smutte for mig, hvis ikke jeg holdt godt fast," skriver han.

Alligevel føles maskinen solid og velbygget, og der var ingen knagen og bragen, når Armando Rodriguez prøvede at bøje og vride den nye tablet. Han prøvede dog ikke at tabe den med vilje for at teste holdbarheden.

Rammen rundt om skærmen er tykkere i top og bund end originalen, mens den er smallere i siderne. Google har også flyttet kameraet over skærmen en smule til siden, så man ikke dækker for det, når skærmen holdes i såkaldt "landscape mode". Jackstikket til hovedtelefoner har også holdt flyttedag og sidder nu i toppen til højre, mens tænd/sluk-knappen og volumenkontrollen sidder, hvor den plejer.

God lyd - halvskidt kamera

På bagsiden er der nu to højttalere - i top og i bund - som giver mulighed for såkaldt virtual surround sound. Google har også indført kamera på bagsiden med en opløsning på 5 megapixel.

Armando Rodriguez synes godt om højttalerne, som spillede klart og tydeligt, men kameraet er ikke noget at skrive hjem om.

"Det virker OK i velbelyste omgivelser, men i indendørs i svag belysning bliver billederne kornede og fyldt med støj, og de får samtidig et blåt skær," skriver han.

Læs også:
Android 4.3 er super kedelig ... og det er helt fint
Test af fem Android-mobiler: Her er den bedste smartphone

Fed skærm og hurtig processor

Han er til gengæld begejstret for 7 tommer-skærmen, som har en opløsning på 1.920 gange 1.200 pixels mod de 1.280 gange 800 pixels, som den originale kan prale af. Det gør den nye model super velegnet til at læse e-bøger og se film i HD-kvalitet.

Den nye Nexus 7 har en Qualcomm quad-core Snapdragon S4 Pro processor, og det kan bestemt mærkes, skriver han. Spil lader til at loade hurtigere end på den gamle model, som er udstyret med en Nvidia Tegra 3-processor, og tablet'en føltes hurtig, da han spillede Riptide GP2 i nogle minutter.

Første enhed med Android 4.3

Den nye Nexus 7 er den første enhed, som er udstyret med den allernyeste version af Android-styresystemet kaldet 4.3 Jelly Bean.

Den kan du læse mere om her.

Armando Rodriguez synes, det minder meget om forgængeren 4.2.2 Jelly Bean, men han fandt dog nogle smuttere, da han bevægede sig rundt i hjørnerne af systemet.

"App'en til e-mail gik ned uden varsel, selv om jeg aldrig åbnede den, og tablet'en hang lidt, da jeg prøvede at oprette en anden bruger," skriver han.

Og konklusionen er ...

Alt i alt ser det dog ud til, at Google har produceret en vinder, mener han. Måske er den nye hardware ikke nok til, at nuværende ejere af en Nexus 7 får lyst til at opgradere.

"Men den lave pris vil bestemt appellere til folk, som er på udkig efter deres første tablet," skriver han. "Google bliver dog nødt til at gøre en ordentlig indsats for at hælde nogle flere tablet-egnede apps i Google Play.

Læs også:
Android 4.3 er super kedelig ... og det er helt fint
Test af fem Android-mobiler: Her er den bedste smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere