Førstehåndsindtryk: Sådan er den nye Nexus 7

Med en hurtigere processor og en skarpere skærm er der masser af pep for pengene i 2. generation af Googles Nexus 7

"Det ser ud som om, at Google endelig er ved at tage Android-tablets alvorligt."

Sådan skriver Armando Rodriguez fra Computerworlds søstermagasin TechHive om den nye Google Nexus 7, som han som en af de første har haft mulighed for at tage et første kig på.

Og den er bedre end sin forgænger på næsten alle punkter, skriver han. Den har bedre skærm, bedre indmad og bedre software end den Nexus 7, som kom på markedet sidste år.

Prisen er oven i købet kun steget marginalt. I USA koster den nye model 30 dollar (cirka 170 kr.) mere end forgængeren.

Lettere og tyndere
Den er både tyndere og lettere end originalen, og den er derfor endnu bedre at holde og betjene med en hånd.

"Materialet på bagsiden er dog ikke så nemt at holde fast i som på den gamle model, og det føltes som om, at den ville smutte for mig, hvis ikke jeg holdt godt fast," skriver han.

Alligevel føles maskinen solid og velbygget, og der var ingen knagen og bragen, når Armando Rodriguez prøvede at bøje og vride den nye tablet. Han prøvede dog ikke at tabe den med vilje for at teste holdbarheden.

Rammen rundt om skærmen er tykkere i top og bund end originalen, mens den er smallere i siderne. Google har også flyttet kameraet over skærmen en smule til siden, så man ikke dækker for det, når skærmen holdes i såkaldt "landscape mode". Jackstikket til hovedtelefoner har også holdt flyttedag og sidder nu i toppen til højre, mens tænd/sluk-knappen og volumenkontrollen sidder, hvor den plejer.

God lyd - halvskidt kamera
På bagsiden er der nu to højttalere - i top og i bund - som giver mulighed for såkaldt virtual surround sound. Google har også indført kamera på bagsiden med en opløsning på 5 megapixel.

Armando Rodriguez synes godt om højttalerne, som spillede klart og tydeligt, men kameraet er ikke noget at skrive hjem om.

"Det virker OK i velbelyste omgivelser, men i indendørs i svag belysning bliver billederne kornede og fyldt med støj, og de får samtidig et blåt skær," skriver han.

Læs også:
Android 4.3 er super kedelig ... og det er helt fint
Test af fem Android-mobiler: Her er den bedste smartphone


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.