Foto: Stephen Little, CC.BY 20

I denne by er det strengt forbudt at bruge Wi-Fi

En amerikansk by har forbud mod brug af Wi-Fi, mobiltelefoner, radio og tv. Men alligevel er der folk, der flytter til byen. 

I dag kan det være svært at forestille sig et liv uden Wi-Fi-forbindelser, mobiltelefoner eller et tv. 

Men ikke desto mindre er det hverdagen i den amerikanske by Green Bank i West Virginia. 

Her må beboerne ty til en god bog, hvis de skal underholdes. Fordi her er det hverken tilladt at fornøje sig med Wi-Fi, mobiltelefoner, radio eller tv, skriver den britiske avis The Daily Mail

Det skyldes, at byen er hjemsted for Green Bank Observatoriet, der blandt andet huser verdens største styrbare radioteleskop, der er 100 × 110 meter stort.

Tilstedeværelsen af det enorme radioteleskop har fået myndighederne til at forbyde al brug af radiosendere i Green Bank og det omkringliggende område, der er døbt The National Radio Quiet Zone.

Fraværet af radiosendere i området omkring byen er afgørende, hvis teleskopet skal virke uden forstyrrelser, og ifølge The Daily Mail har byen derfor en politimand, der patruljerer gaderne på jagt efter signaler fra ulovlige radiosendere.

Tiltrækker ny typer beboere
Man skulle tro, at beboerne ville flygte fra den lille by, der i forvejen blot har 140 indbyggere. Men ifølge The Daily Mail har byen gennem de seneste år haft held til at tiltrække en række indbyggere, der har det til fælles, at de mener, at de har lidelsen "el-overfølsomhed. 

El-overfølsomhed er ikke anerkendt af Sundhedsstyrelsen i Danmark, og ifølge The Daily Mail mødes lidelsen også med stor skepsis fra læger og forskere rundt om i verden. Men de ramte hævder at elektromagnetiske stråling fra blandt andet Wi-Fi-forbindelser og mobiltelefoner er årsagen til, at de lider af en række forskellige symptomer som eksempelvis træthed, hovedpine og udslet. 

Diana Schou er en af de nye el-overfølsommme indbyggere i byen. Hun flyttede til Green Bank i 2007 og er glad for at være flyttet til den isolerede by. 

"Livet er ikke perfekt her. Der er ingen købmand, restauranter eller hospitaler i nærheden, men i det mindste føler jeg mig rask. Nu kan jeg foretage mig ting, og skal ikke hele tiden ligge i sengen med hovedpine," siger hun til det amerikanske online-magasin Slate.


Følg @wittorff på Twitter


Læs også:
 
Kommer der farlige stråler fra din Wi-Fi?

Naboens WiFi-signaler er ikke farlige

 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, Jesper Outze.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.