Foto: Stephen Little, CC.BY 20

I denne by er det strengt forbudt at bruge Wi-Fi

En amerikansk by har forbud mod brug af Wi-Fi, mobiltelefoner, radio og tv. Men alligevel er der folk, der flytter til byen. 

I dag kan det være svært at forestille sig et liv uden Wi-Fi-forbindelser, mobiltelefoner eller et tv. 

Men ikke desto mindre er det hverdagen i den amerikanske by Green Bank i West Virginia. 

Her må beboerne ty til en god bog, hvis de skal underholdes. Fordi her er det hverken tilladt at fornøje sig med Wi-Fi, mobiltelefoner, radio eller tv, skriver den britiske avis The Daily Mail

Det skyldes, at byen er hjemsted for Green Bank Observatoriet, der blandt andet huser verdens største styrbare radioteleskop, der er 100 × 110 meter stort.

Tilstedeværelsen af det enorme radioteleskop har fået myndighederne til at forbyde al brug af radiosendere i Green Bank og det omkringliggende område, der er døbt The National Radio Quiet Zone.

Fraværet af radiosendere i området omkring byen er afgørende, hvis teleskopet skal virke uden forstyrrelser, og ifølge The Daily Mail har byen derfor en politimand, der patruljerer gaderne på jagt efter signaler fra ulovlige radiosendere.

Tiltrækker ny typer beboere
Man skulle tro, at beboerne ville flygte fra den lille by, der i forvejen blot har 140 indbyggere. Men ifølge The Daily Mail har byen gennem de seneste år haft held til at tiltrække en række indbyggere, der har det til fælles, at de mener, at de har lidelsen "el-overfølsomhed. 

El-overfølsomhed er ikke anerkendt af Sundhedsstyrelsen i Danmark, og ifølge The Daily Mail mødes lidelsen også med stor skepsis fra læger og forskere rundt om i verden. Men de ramte hævder at elektromagnetiske stråling fra blandt andet Wi-Fi-forbindelser og mobiltelefoner er årsagen til, at de lider af en række forskellige symptomer som eksempelvis træthed, hovedpine og udslet. 

Diana Schou er en af de nye el-overfølsommme indbyggere i byen. Hun flyttede til Green Bank i 2007 og er glad for at være flyttet til den isolerede by. 

"Livet er ikke perfekt her. Der er ingen købmand, restauranter eller hospitaler i nærheden, men i det mindste føler jeg mig rask. Nu kan jeg foretage mig ting, og skal ikke hele tiden ligge i sengen med hovedpine," siger hun til det amerikanske online-magasin Slate.


Følg @wittorff på Twitter


Læs også:
 
Kommer der farlige stråler fra din Wi-Fi?

Naboens WiFi-signaler er ikke farlige

 
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere

Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.