Artikel top billede

Foto: Stephen Little, CC.BY 20

I denne by er det strengt forbudt at bruge Wi-Fi

En amerikansk by har forbud mod brug af Wi-Fi, mobiltelefoner, radio og tv. Men alligevel er der folk, der flytter til byen. 

I dag kan det være svært at forestille sig et liv uden Wi-Fi-forbindelser, mobiltelefoner eller et tv. 

Men ikke desto mindre er det hverdagen i den amerikanske by Green Bank i West Virginia. 

Her må beboerne ty til en god bog, hvis de skal underholdes. Fordi her er det hverken tilladt at fornøje sig med Wi-Fi, mobiltelefoner, radio eller tv, skriver den britiske avis The Daily Mail

Det skyldes, at byen er hjemsted for Green Bank Observatoriet, der blandt andet huser verdens største styrbare radioteleskop, der er 100 × 110 meter stort.

Tilstedeværelsen af det enorme radioteleskop har fået myndighederne til at forbyde al brug af radiosendere i Green Bank og det omkringliggende område, der er døbt The National Radio Quiet Zone.

Fraværet af radiosendere i området omkring byen er afgørende, hvis teleskopet skal virke uden forstyrrelser, og ifølge The Daily Mail har byen derfor en politimand, der patruljerer gaderne på jagt efter signaler fra ulovlige radiosendere.

Tiltrækker ny typer beboere

Man skulle tro, at beboerne ville flygte fra den lille by, der i forvejen blot har 140 indbyggere. Men ifølge The Daily Mail har byen gennem de seneste år haft held til at tiltrække en række indbyggere, der har det til fælles, at de mener, at de har lidelsen "el-overfølsomhed. 

El-overfølsomhed er ikke anerkendt af Sundhedsstyrelsen i Danmark, og ifølge The Daily Mail mødes lidelsen også med stor skepsis fra læger og forskere rundt om i verden. Men de ramte hævder at elektromagnetiske stråling fra blandt andet Wi-Fi-forbindelser og mobiltelefoner er årsagen til, at de lider af en række forskellige symptomer som eksempelvis træthed, hovedpine og udslet. 

Diana Schou er en af de nye el-overfølsommme indbyggere i byen. Hun flyttede til Green Bank i 2007 og er glad for at være flyttet til den isolerede by. 

"Livet er ikke perfekt her. Der er ingen købmand, restauranter eller hospitaler i nærheden, men i det mindste føler jeg mig rask. Nu kan jeg foretage mig ting, og skal ikke hele tiden ligge i sengen med hovedpine," siger hun til det amerikanske online-magasin Slate.

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:
 
Kommer der farlige stråler fra din Wi-Fi?

Naboens WiFi-signaler er ikke farlige

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere