Artikel top billede

Bill Gates indrømmer: Ctrl+Alt+Delete var en fejl

Egentlig er Ctrl+Alt+Delete en fejl, og den verdensberømte tastekombinationen til Windows kunne helt være undgået. Bill Gates forklarer i nyt interview hvorfor.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor der skal bruges Ctrl+Alt+Delete til at logge ind på en låst Windows-maskine?

Den kluntede kombination, som sender fingrene ud i en krapagtig spagat, er da også en fejl.

Det indrømmer Microsofts bestyrelsesformand Bill Gates i et timelangt interview på Harvard University, som han i øvrigt forlod i 1970'erne, inden han fik færdiggjort sin uddannelse for at satse på en karriere som softwaresnedker.

I interviewet forklarer Bill Gates, at taste-kombinationen faktisk blev tilføjet af sikkerhedsmæssige årsager.

"Dybest set forbi når du tænder for din computer, kommer du til at se nogle skærmbilleder og i sidste ende indtaste dit kodeord. Du har brug for keyboardet til at signalere til softwaren, at det er ved at åbne det styresystem, du forventer," forklarer Bill Gates i interviewet.

I princippet kunne det være klaret med en tast, men ifølge Bill Gates var manden bag designet af IBM-keyboardet ikke med på den idé.

I dag er Ctrl+Alt+Delete stadig en del af Windows, og taste-kombinationen fungerer også under det helt nye styresystem, Windows 8.

Du kan i øvrigt se en lang liste med genveje til Windows 8 her.

Læs også: Gates beklager: Men CTRL-ALT-DEL var da en genial fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.