Artikel top billede

Tak, dit Dankort gjorde min telefon bedre

Verden er vendt på hovedet - og dit Dankort er med til at bestemme teknologiens fremtid. Det får du simpelthen ikke nok tak for.

Jeg elsker Gartners hype cycle. Med dens to bakker, hvor den første er produkterne eller teknologierne, som er ved at blive talt op. Derefter rutcher de ned af skuffelsens bakke - for bagefter - nogle af dem kun - at klatre op ad den næste stigning mod målet: At indgå som et nyttigt og effektivt værktøj.

Ikke så meget, fordi den giver et fingerpeg om produkterne, der er på vej, men fordi den giver et perspektiv på alt det salgsgas jeg har skulle lægge øre til igennem et (arbejds)liv fyldt med teknologi.

For hvem husker ikke WAP, 3D-fjernsyn, HD-tv, robotter i hjemmet, virtual reality og alt det andet. Teknologier, som orakler fortalte os var lige på trapperne, lige om lidt, på vej ud i butikkerne og hjemme hos os alle sammen om et eller to år.

Fortsæt selv, du kender sikkert sangen.

Verden er vendt på hovedet

Det sker, fordi verden er blevet vendt på hovedet. Før dryppede teknologier fra virksomheder ned til forbrugerne, efterhånden som forædling og masseproduktion gjorde dem økonomisk opnåelige - på samme måde som landvindinger fra dyre bilmodeller over en årrække ville finde vej til mere budgetvenlige køretøjer.

"For havde du ikke kastet dine surt tjente kroner efter den første, håbløst teknologisk tilbagestående iPhone, mens jeg sad med et overlegent smil med min Windows Mobile-enhed, så havde Apple ikke forædlet modellen"

I den omvendte verden, som vi nu bor i, er det i stedet den kæmpestore græshoppesværm af forbrugere, som køber - ofte førstegenerations - produkter og skaber den kritiske masse, den hurtige produktcyklus og den økonomi, som gør en teknologi attraktiv over hele spektret.

Det er her, producenter, investorer og Ole Opfinder-typerne drømmer om den absolutte markedsdominans, som kun Microsoft Office, Windows, Facebook og Google-søgninger tjener stort på.

Det er her, alle vil slå igennem med det næste store hit, og det er her, 99,98 procent af alting fejler. Heldigvis, for der er godt nok meget skidt og hype - og forholdsvis lidt kanel og reel anvendelighed.

Så vi lever i verdens største laboratorium, hvor vi som forsøgsmus piler rundt for at prøve og forkaste eller indarbejde teknologier, arbejdsformer og ideer i en konstant malstrøm af informationer og lanceringer.

Lad mig sige det lige ud: Det får du simpelthen ikke tak nok for. For havde du ikke kastet dine surt tjente kroner efter den første, håbløst teknologisk tilbagestående iPhone, mens jeg sad med et overlegent smil med min Windows Mobile-enhed, så havde Apple ikke forædlet modellen til den fine iPhone 5, jeg bruger i dag.

Og havde du ikke købt en Asus Eee-netbook eller en af de mange kopier for fire-fem år siden, havde Intel ikke nær så hurtigt set lyset og værdien af deres Atom-processorer og de strømbesparende teknologier, som i dag rutinemæssigt giver bærbare computere mere end syv timers batterilevetid.

Det kan godt være, at din partner eller din bankmand ikke er enig. Men dit Dankort har gjort min teknologi bedre. Tak for det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere