Artikel top billede

Tak, dit Dankort gjorde min telefon bedre

Verden er vendt på hovedet - og dit Dankort er med til at bestemme teknologiens fremtid. Det får du simpelthen ikke nok tak for.

Jeg elsker Gartners hype cycle. Med dens to bakker, hvor den første er produkterne eller teknologierne, som er ved at blive talt op. Derefter rutcher de ned af skuffelsens bakke - for bagefter - nogle af dem kun - at klatre op ad den næste stigning mod målet: At indgå som et nyttigt og effektivt værktøj.

Ikke så meget, fordi den giver et fingerpeg om produkterne, der er på vej, men fordi den giver et perspektiv på alt det salgsgas jeg har skulle lægge øre til igennem et (arbejds)liv fyldt med teknologi.

For hvem husker ikke WAP, 3D-fjernsyn, HD-tv, robotter i hjemmet, virtual reality og alt det andet. Teknologier, som orakler fortalte os var lige på trapperne, lige om lidt, på vej ud i butikkerne og hjemme hos os alle sammen om et eller to år.

Fortsæt selv, du kender sikkert sangen.

Verden er vendt på hovedet

Det sker, fordi verden er blevet vendt på hovedet. Før dryppede teknologier fra virksomheder ned til forbrugerne, efterhånden som forædling og masseproduktion gjorde dem økonomisk opnåelige - på samme måde som landvindinger fra dyre bilmodeller over en årrække ville finde vej til mere budgetvenlige køretøjer.

"For havde du ikke kastet dine surt tjente kroner efter den første, håbløst teknologisk tilbagestående iPhone, mens jeg sad med et overlegent smil med min Windows Mobile-enhed, så havde Apple ikke forædlet modellen"

I den omvendte verden, som vi nu bor i, er det i stedet den kæmpestore græshoppesværm af forbrugere, som køber - ofte førstegenerations - produkter og skaber den kritiske masse, den hurtige produktcyklus og den økonomi, som gør en teknologi attraktiv over hele spektret.

Det er her, producenter, investorer og Ole Opfinder-typerne drømmer om den absolutte markedsdominans, som kun Microsoft Office, Windows, Facebook og Google-søgninger tjener stort på.

Det er her, alle vil slå igennem med det næste store hit, og det er her, 99,98 procent af alting fejler. Heldigvis, for der er godt nok meget skidt og hype - og forholdsvis lidt kanel og reel anvendelighed.

Så vi lever i verdens største laboratorium, hvor vi som forsøgsmus piler rundt for at prøve og forkaste eller indarbejde teknologier, arbejdsformer og ideer i en konstant malstrøm af informationer og lanceringer.

Lad mig sige det lige ud: Det får du simpelthen ikke tak nok for. For havde du ikke kastet dine surt tjente kroner efter den første, håbløst teknologisk tilbagestående iPhone, mens jeg sad med et overlegent smil med min Windows Mobile-enhed, så havde Apple ikke forædlet modellen til den fine iPhone 5, jeg bruger i dag.

Og havde du ikke købt en Asus Eee-netbook eller en af de mange kopier for fire-fem år siden, havde Intel ikke nær så hurtigt set lyset og værdien af deres Atom-processorer og de strømbesparende teknologier, som i dag rutinemæssigt giver bærbare computere mere end syv timers batterilevetid.

Det kan godt være, at din partner eller din bankmand ikke er enig. Men dit Dankort har gjort min teknologi bedre. Tak for det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.