Artikel top billede

Prøv de her smarte tricks og finter i Google Chrome

Bruger du Google Chrome? Så snyd ikke dig selv for den her kæmpe bunke tips til den populære browser.

De seneste par år har Google Chrome trykket gaspedalen i bund og er suset forbi Firefox som danskernes næstmest brugte browser. 

Og mens Internet Explorer engang lå langt ude i horisonten, har Chrome efterhånden indhentet en stor del af forspringet.

Ifølge den officielle browserstatistik fra FDIM
er Microsofts browser stadig mest udbredt, men der er efterhånden ikke stor forskel på brugertilslutningen til Internet Explorer 10 og Google Chrome.

Ligesom du kender det fra Windows - og andre browsere for den sags skyld - findes der i Chrome en række tastaturgenveje, som får dig til at arbejde hurtigere og mere effektivt.

Vi har samlet en lille håndfuld i denne guide, hvor du kan lære at fjerne formatering fra den tekst, du kopierer fra en given webside.

Her er også tip til med et par tastetryk at fjerne browserdata såsom historik over besøgte websider, data fra udfyldte onlineformularer og lignende.

Som en bonus forklares det også, hvordan Chrome bruges som lommeregner.

Hvis de tips ikke er nok, skal du lægge vejen forbi vores guide med 10 simple trick til Googles browser.

Her er genvejstaster til hurtigt at starte Inkognito-mode, hvor der ikke efterlades synlige spor i browserhistorikken.

Der er også hjælp til at ændre designet og sætte sit personlige præg på Chrome samt ikke mindst en række metoder til at søge smartere via browserens adresselinje.

Selv om Chrome-browseren virker minimalistisk, er den faktisk udstyret med en lang række funktioner. Nogle af dem er godt gemt, og i denne artikel afsløres nogle af de mest oversete.

Du kan eksempelvis få adgang til åbne faneblade på tværs af dine it-produkter, der kører browseren, eksempelvis pc og mobil.  

Desuden er det muligt at hive en liste frem over de senest lukkede faneblade, hvis du efter et stykke tid fortryder og gerne vil have åbnet websiden igen.

Hvis du selv har et godt tip til Google Chrome, er du velkommen til at dele det i kommentarfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.