Artikel top billede

Kæmpetelefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

De første gigantmobiler med Windows Phone er nu klar. Mød Nokia Lumia 1520 og 1320 med seks tommer skærme, som går i flæsket på de store Android-modeller.

Det var ikke ligefrem den store overraskelse, da Nokia for få timer siden lancerede sin nye mobil Lumia 1520 under et presseevent i Abu Dhabi. 

Der har nemlig været massevis af rygter om den de seneste par måneder, og de fleste viste sig at holde.

Mobilen har som ventet en seks tommer skærm, og dermed er det en rigtig stor dreng, der er klar til at gå i krig mod Android-drenge som Samsung Galaxy Note 3 og HTC One Max.

Lanceringen af Lumia 1520 finder sted, kort tid efter at Microsoft offentliggjorde Update 3 til Windows Phone.

Denne opdatering gør Microsofts mobilplatform i stand til at håndtere fuld HD-skærmopløsninger, 1.920 gange 1080 pixel, hvilket Nokias nye telefon er udstyret med.

Tidligere har Windows Phone været begrænset til en maksimal opløsning på 1.280 gange 720 pixel, og der har ikke været nogen telefoner med Microsofts mobile styresystem over fem tommer.

Med den store skærm på seks tommer og fuld HD-opløsning er der på hovedskærmen af Lumia 1015 blevet plads til flere rækker med 'fliser', som er Windows Phones kendetegn.

Intet design-chok

Nokias designafdeling har ikke været på overarbejde med Lumia 1520, som ligner mange af de andre Lumia-modeller - bare udsat for vokseværk.

Det er stadig den hårde polycarbonat-plast, som mobilen er pakket ind i.

Motoren er en Qualcomm Snapdragon 800 quadcore processor, og det er samme kraftige type, som flere nye Android-mobiler også bruger.

Kameradelen er ikke så massiv som på Lumia 1020, men den nye Lumia 1520 har dog lånt en række funktioner og tager fotos i en opløsning på 20 megapixel. Der er også indbygget optisk billedstabilisering.

Modsat mange af Nokias tidligere Lumia-modeller er der i den nye telefon plads til MicroSD-kort, og dermed kan lagerpladsen udvides manuelt.

Der er 32 gigabyte fast lagerplads til at begynde med.

Nokia Lumia 1520 sættes til salg i Danmark den 16. januar 2014, og prisen bliver 5.300 kroner. Den vil være at finde i farverne sort og gul.

Lange udsigter til at se lillebror

Under lanceringen i Abu Dhabi kunne Nokia også vise en anden mobil frem - ligeledes med seks tommer skærm. Den hedder Lumia 1320, og det er en neddroslet version af Lumia 1520.

Lillebror-telefonen har lavere skærmopløsning og en dårligere processor. Til gengæld er der skåret en del af prisen.

Der er endnu ikke nogen dansk lanceringsdato for denne model, og derfor er der heller ikke nogen dansk pris. I USA vil den dog blive solgt for 339 dollar før moms, cirka 1.850 kroner.

Kan de store Windows Phone-modeller få dig til at overveje at skifte fra Android - eller fra iPhone? Kommentarfeltet er åbent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.