Kæmpetelefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

De første gigantmobiler med Windows Phone er nu klar. Mød Nokia Lumia 1520 og 1320 med seks tommer skærme, som går i flæsket på de store Android-modeller.

Det var ikke ligefrem den store overraskelse, da Nokia for få timer siden lancerede sin nye mobil Lumia 1520 under et presseevent i Abu Dhabi. 

Der har nemlig været massevis af rygter om den de seneste par måneder, og de fleste viste sig at holde.

Mobilen har som ventet en seks tommer skærm, og dermed er det en rigtig stor dreng, der er klar til at gå i krig mod Android-drenge som Samsung Galaxy Note 3 og HTC One Max.

Lanceringen af Lumia 1520 finder sted, kort tid efter at Microsoft offentliggjorde Update 3 til Windows Phone.

Denne opdatering gør Microsofts mobilplatform i stand til at håndtere fuld HD-skærmopløsninger, 1.920 gange 1080 pixel, hvilket Nokias nye telefon er udstyret med.

Tidligere har Windows Phone været begrænset til en maksimal opløsning på 1.280 gange 720 pixel, og der har ikke været nogen telefoner med Microsofts mobile styresystem over fem tommer.

Med den store skærm på seks tommer og fuld HD-opløsning er der på hovedskærmen af Lumia 1015 blevet plads til flere rækker med 'fliser', som er Windows Phones kendetegn.

Intet design-chok
Nokias designafdeling har ikke været på overarbejde med Lumia 1520, som ligner mange af de andre Lumia-modeller - bare udsat for vokseværk.

Det er stadig den hårde polycarbonat-plast, som mobilen er pakket ind i.

Motoren er en Qualcomm Snapdragon 800 quadcore processor, og det er samme kraftige type, som flere nye Android-mobiler også bruger.

Kameradelen er ikke så massiv som på Lumia 1020, men den nye Lumia 1520 har dog lånt en række funktioner og tager fotos i en opløsning på 20 megapixel. Der er også indbygget optisk billedstabilisering.

Modsat mange af Nokias tidligere Lumia-modeller er der i den nye telefon plads til MicroSD-kort, og dermed kan lagerpladsen udvides manuelt.

Der er 32 gigabyte fast lagerplads til at begynde med.

Nokia Lumia 1520 sættes til salg i Danmark den 16. januar 2014, og prisen bliver 5.300 kroner. Den vil være at finde i farverne sort og gul.

Lange udsigter til at se lillebror

Under lanceringen i Abu Dhabi kunne Nokia også vise en anden mobil frem - ligeledes med seks tommer skærm. Den hedder Lumia 1320, og det er en neddroslet version af Lumia 1520.

Lillebror-telefonen har lavere skærmopløsning og en dårligere processor. Til gengæld er der skåret en del af prisen.

Der er endnu ikke nogen dansk lanceringsdato for denne model, og derfor er der heller ikke nogen dansk pris. I USA vil den dog blive solgt for 339 dollar før moms, cirka 1.850 kroner.

Kan de store Windows Phone-modeller få dig til at overveje at skifte fra Android - eller fra iPhone? Kommentarfeltet er åbent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.