Artikel top billede

Her er det nye Windows Phone - indhenter nu Android

I lang tid har Windows Phone haltet efter Android, når det gælder hardwaren. Men en opgradering giver nu Microsofts mobile styresystem helt nye muligheder.

Windows Phone har længe haft en del begrænsninger i forhold til konkurrenten Android.

Styresystemet har kun kunnet håndtere dualcore processorer, og den maksimale skærmopløsning har været den lille HD-version, 1.280 gange 720 pixel. 

Derfor har det ikke givet mening at producere mobiler med rigtig store skærme, som vi ser på Android-platformen, hvor der de seneste år er blevet lanceret massevis af phablets (phone + tablet) og senest HTC One Max med 5,9 tommer skærm.

Men nu er en opdatering til Windows Phone ved at være klar. Den har ikke ligefrem fået verdens mest sexede navn og kaldes blot Update 3.

Til gengæld giver den nogle muligheder, der for nørder umiddelbart virker rigtig hotte. For nu kan Windows Phone understøtte skærme med fuld HD-opløsning, 1.920 gange 1.080 pixel.

Derfor er der lagt op til, at store fem og seks tommer mobiler med Windows Phone snart melder deres ankomst.

Der har allerede været massive rygter om, at Nokia vil lancere en model kaldet Lumia 1520 med seks tommer skærm under et pressearrangement på tirsdag i næste uge.

Den særlige phablet-kategori er især populær blandt forretningsfolket, og det er traditionelt et segment, som Microsoft har siddet tungt på med Windows Mobile - før Apple lancerede iPhone, og Google forsøgte sig med Android.

Klar til kraftigere processorer

Skærmopløsningen er dog ikke det eneste, som der rokkes ved med Update 3. Hidtil har Windows Phone maksimalt været i stand til at håndtere dualcore processorer, mens Android ikke har haft nogen begrænsning i forhold til quadcore eller octacore processorer for den sags skyld.

Det har dog ikke været det helt store problem på Windows Phone-platformen, der i alle vores test af mobiler som Lumia 1020, Lumia 920 og HTC 8x har budt på glidende navigation og god hastighed.

Men med Update 3 vil Windows Phone nu være i stand til at håndtere quadcore processorer som den kraftige Snapdragon 800, der bruges i den helt nye Android-model LG G2.

Dermed har Windows Phone indhentet Android på hardware-siden, og det sker samtidig med, at Microsofts styresystem oplever en smule momentum efter i flere år at have kæmpet for at slå igennem for alvor.

I Europa er Windows Phone i lande som Frankrig, England og Tyskland det seneste år gået markant frem og sidder på cirka 10 procent af markedet for smartphones.

Det ser dog fortsat noget skidt ud på verdensplan, hvor Windows Phone blandt andet i USA kun har en beskeden markedsandel.

Flere forbedringer af softwaren

Det er ikke kun på hardwaresiden, at Update 3 har noget at byde på. Softwaren forbedres også, og selv om det måske ikke er nogen gennemgribende forandring, så får Windows Phone en række småjusteringer. 

Et af de særligt interessante tiltag er forbedret internetdeling, hvor en mobil med Windows Phone 8 bruges som hotspot og deler data via WiFi.

Hvis en pc eller tablet-pc med Windows 8.1 kobles til via Bluetooth, er det ikke nødvendigt at indtaste kodeord eller tænde internetdeling på telefonen. Det sker automatisk. 

Desuden indeholder opdateringen en række småforbedringer som rotationslås, der også kendes fra blandt andet Android og iOS. Det giver bedre mulighed for at dreje skærmen uden at indholdet roterer med. 

Ifølge Microsoft skulle Update 3 også gøre det nemmere at frigøre plads på telefonen og holde styr på midlertidige filer. Med en ny kategorivisning er det muligt at skabe et overblik over, hvad der optager plads på telefonen. 

Desuden byder opgraderingen på en lettere metode til at lukke apps. Det foregår med hjælp fra App Switch-funktionen.

Update 3 vil de kommende uger blive rullet ud til nuværende telefoner med Windows Phone 8, og det fortsætter over de kommende måneder. Det er uklart, hvilke Windows Phone-modeller som får opdateringen først.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere