Artikel top billede

Atea er HPs eneste kanal til kommunale printkunder

Ricoh og Konica Minolta er de store vindere på SKIs nye rammeaftale for kommunernes indkøb af print og kopi. HP kan kun sælge standardprintere og kun gennem Atea.

HP må de næste to år sætte sin lid til sælgerne hos forhandlergiganten Atea, når det gælder disciplinen "at sælge printere til kommunerne". For selvom HPs printforretning er blandt de absolut største på det danske marked, er det kun indirekte lykkedes HP at få en bid af kagen på en ny SKI-aftale (02.12) for køb af kopi- og printprodukter.

HPs danske printdirektør Hans-Erik Schou bekræfter over for CRN, at Atea er den eneste forhandler på SKI-aftalen som tilbyder HPs printere til de kommunale kunder.

"Atea har udelukkende budt ind med HP-produkter på delaftalen for standardprintere. Selvfølgelig ville vi gerne have været med på for eksempel multifuntionsmaskiner, men kravene har været stillet sådan op, at vi ikke kunne være med," siger Hans-Erik Schou.

Han forventer dog ikke at den nye SKI-aftale vil gøre den store forskel for HPs salg af printere.

"Det ændrer ikke det store, for SKI-aftalen svarer på mange punkter til Finansministeriets tilsvarende aftale på det statslige område," siger Hans-Erik Schou.

Den nye SKI-aftale sætter punktum for et tumultarisk år, hvor Konkurrencestyrelsen i januar i fjor tvang SKI til at opsige en lang række af sine indkøbsaftaler, fordi de var i strid med EU's udbudsregler. I den forbindelse blev tre af de dengang seks delaftaler på kopi- og printområdet opsagt.

Den nye rammeaftale har også haft en svær fødsel med to udsættelser undervejs. Den endelig aftale består af fire delaftaler for multifunktionsprintere, standardprintere, produktionsmaskiner og betalingssystemer.

Producenten Ricoh ser ud til at være den store vinder med plads på alle fire delaftaler. Også Konica Minolta er godt med ved at være kommet med på tre af delaftalerne.

"Det betyder,at Ricoh kan lave en væg til væg-løsninger. Det er en mulighed, som vi ikke har," siger Hans-Erik Schou.

Atea er sammen med nordsjællandske 2ig de eneste forhandlere, der er kommet ind i varmen

Her er listen over de producenter og forhandlere, som er med på SKIs nye kopi- og printaftale:

Delaftale 1 - Multifunktionsmaskiner

Ricoh Danmark A/S
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s
Sharp Electronics Danmark
Canon Danmark A/S

Delaftale 2 - Printere

Ricoh Danmark A/S
2ig
Atea A/S

Delaftale 3 - Produktionsmaskiner

Ricoh Danmark A/S
Océ-Danmark a/s
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s

Delaftale 4 - Betalingssystemer

Ricoh Danmark A/S
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s
Canon Danmark A/S
Atea A/S




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere