Artikel top billede

Tidligere ansatte kritiserer Google: Ikke noget drømmejob

De får lønninger i millionklassen, og deres job er fyldt med fryns og er ekstremt attraktive - set udefra. Alligevel er det langt fra alle Google-ansatte, som er tilfredse. Se her hvad de brokker sig over.

Google er tidligere blevet udråbt til verdens mest attraktive arbejdsplads, og virksomheden er kendt for at servicere sine medarbejdere på et højt plan. 

De kan tage deres hunde med på arbejde, og der er indendørs legepladser for voksne, hvor kolleger kan slappe af, spille computerspil eller æde løs af gratis slik.

Og nå ja, så er der lige lønnen, som for flere medarbejdere er i millionklassen.

I 2008 blev Google kåret som den bedste arbejdsplads i USA, og i den forbindelse udtalte en medarbejder til tv-stationen NBC: "Jeg har det faktisk sjovere her end med min egen familie."

Men billedet af Google som den perfekte arbejdsplads krakelerer en smule, hvis en debattråd på Quora nærlæses.

Vader i attraktive ansøgere

Her skriver en del tidligere ansatte om at arbejde for Google, og de er langt fra alle begejstrede for søgegiganten.

Noget af kritikken går på, at Google er en så attraktiv arbejdsplads, at søgegiganten vader i ekstremt velkvalificerede ansøgere til selv de mest ordinære job.

Derfor sidder studerende fra nogle af de bedste uddannelsesinstitutioner i USA hos Google og foretager 'kedelige' rutineopgaver som manuelt at slette indhold fra YouTube, der overskrider videosidens retningslinjer.

Ikke udfordrende nok

En tidligere Google-medarbejder roser sine chefer for at være uovertrufne og trods succes i sin jobfunktion valgte vedkommende alligevel at stoppe efter syv gode år.

Det var ganske enkelt ikke udfordrende nok.

Flere bakker op omkring den holding, og en anden skriver i debattråden:

"Jeg arbejdede for Google i tre år, og det var svært at gå, men der var en afgørende faktor, som hjalp mig med at tage beslutningen. Den indflydelse, jeg nogensinde ville få på virksomheden som et individ, var minimal. Som i mange af de andre svar herunder, er Google en utrolig maskine, der trykker penge takket være AdWords. Medmindre du en utrolig talentfuld ingeniør, som får lov at skabe noget nyt, er risikoen stor for, at du bare er den mand/kvinde med oliekanden, som smører tandhjulene i maskinen."

Her er kritikken af Google: Her hopper kæden af

Meget bureaukratisk

Google har til en vis grad forsøgt at bevare start up-fornemmelsen i virksomheden, men søgegiganten kritiseres for at være blevet meget bureaukratisk, og det kan være vanskeligt at få sine projekter gennemført.

Der er både ris og ros til tidligere kolleger, og enkelte leverer en kritik af fællesskabsfølesen.

Nogle Google-medarbejderne udråbes til at mangle disciplin og være arrogante:

"Alle tror (de fleste mænd), at de er bedre end naboen. Så det er rigtigt svært at diskutere problemer med nogen, medmindre det er din ven, du taler med."

Bliver for fede

Og så er der det med den gratis mad og slik, som umiddelbart lyder tillokkende.

Men der er ikke overraskende en bagside ved at vade ind i et mekka af mad.

Flere fortæller, at Google-medarbejdere historisk set har taget på, efter de er blevet ansat.

Det er ikke unormalt med et vægtforøgelse på 2,5 til 7 kilo takket være den gode mad i rigelige mængder, lyder det i debattråden på Quora.

Vi har tidligere besøgt Googles danske udviklingsafdeling, hvor der ligesom i USA er fokus på, at medarbejderne stortrives på jobbet.

Du kan få et kig ind på kontoret her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.