Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Tidligere ansatte kritiserer Google: Ikke noget drømmejob

De får lønninger i millionklassen, og deres job er fyldt med fryns og er ekstremt attraktive - set udefra. Alligevel er det langt fra alle Google-ansatte, som er tilfredse. Se her hvad de brokker sig over.

Google er tidligere blevet udråbt til verdens mest attraktive arbejdsplads, og virksomheden er kendt for at servicere sine medarbejdere på et højt plan. 

De kan tage deres hunde med på arbejde, og der er indendørs legepladser for voksne, hvor kolleger kan slappe af, spille computerspil eller æde løs af gratis slik.

Og nå ja, så er der lige lønnen, som for flere medarbejdere er i millionklassen.

I 2008 blev Google kåret som den bedste arbejdsplads i USA, og i den forbindelse udtalte en medarbejder til tv-stationen NBC: "Jeg har det faktisk sjovere her end med min egen familie."

Men billedet af Google som den perfekte arbejdsplads krakelerer en smule, hvis en debattråd på Quora nærlæses.

Vader i attraktive ansøgere

Her skriver en del tidligere ansatte om at arbejde for Google, og de er langt fra alle begejstrede for søgegiganten.

Noget af kritikken går på, at Google er en så attraktiv arbejdsplads, at søgegiganten vader i ekstremt velkvalificerede ansøgere til selv de mest ordinære job.

Derfor sidder studerende fra nogle af de bedste uddannelsesinstitutioner i USA hos Google og foretager 'kedelige' rutineopgaver som manuelt at slette indhold fra YouTube, der overskrider videosidens retningslinjer.

Ikke udfordrende nok

En tidligere Google-medarbejder roser sine chefer for at være uovertrufne og trods succes i sin jobfunktion valgte vedkommende alligevel at stoppe efter syv gode år.

Det var ganske enkelt ikke udfordrende nok.

Flere bakker op omkring den holding, og en anden skriver i debattråden:

"Jeg arbejdede for Google i tre år, og det var svært at gå, men der var en afgørende faktor, som hjalp mig med at tage beslutningen. Den indflydelse, jeg nogensinde ville få på virksomheden som et individ, var minimal. Som i mange af de andre svar herunder, er Google en utrolig maskine, der trykker penge takket være AdWords. Medmindre du en utrolig talentfuld ingeniør, som får lov at skabe noget nyt, er risikoen stor for, at du bare er den mand/kvinde med oliekanden, som smører tandhjulene i maskinen."

Her er kritikken af Google: Her hopper kæden af

Meget bureaukratisk

Google har til en vis grad forsøgt at bevare start up-fornemmelsen i virksomheden, men søgegiganten kritiseres for at være blevet meget bureaukratisk, og det kan være vanskeligt at få sine projekter gennemført.

Der er både ris og ros til tidligere kolleger, og enkelte leverer en kritik af fællesskabsfølesen.

Nogle Google-medarbejderne udråbes til at mangle disciplin og være arrogante:

"Alle tror (de fleste mænd), at de er bedre end naboen. Så det er rigtigt svært at diskutere problemer med nogen, medmindre det er din ven, du taler med."

Bliver for fede

Og så er der det med den gratis mad og slik, som umiddelbart lyder tillokkende.

Men der er ikke overraskende en bagside ved at vade ind i et mekka af mad.

Flere fortæller, at Google-medarbejdere historisk set har taget på, efter de er blevet ansat.

Det er ikke unormalt med et vægtforøgelse på 2,5 til 7 kilo takket være den gode mad i rigelige mængder, lyder det i debattråden på Quora.

Vi har tidligere besøgt Googles danske udviklingsafdeling, hvor der ligesom i USA er fokus på, at medarbejderne stortrives på jobbet.

Du kan få et kig ind på kontoret her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere