Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Tidligere ansatte kritiserer Google: Ikke noget drømmejob

De får lønninger i millionklassen, og deres job er fyldt med fryns og er ekstremt attraktive - set udefra. Alligevel er det langt fra alle Google-ansatte, som er tilfredse. Se her hvad de brokker sig over.

Google er tidligere blevet udråbt til verdens mest attraktive arbejdsplads, og virksomheden er kendt for at servicere sine medarbejdere på et højt plan. 

De kan tage deres hunde med på arbejde, og der er indendørs legepladser for voksne, hvor kolleger kan slappe af, spille computerspil eller æde løs af gratis slik.

Og nå ja, så er der lige lønnen, som for flere medarbejdere er i millionklassen.

I 2008 blev Google kåret som den bedste arbejdsplads i USA, og i den forbindelse udtalte en medarbejder til tv-stationen NBC: "Jeg har det faktisk sjovere her end med min egen familie."

Men billedet af Google som den perfekte arbejdsplads krakelerer en smule, hvis en debattråd på Quora nærlæses.

Vader i attraktive ansøgere

Her skriver en del tidligere ansatte om at arbejde for Google, og de er langt fra alle begejstrede for søgegiganten.

Noget af kritikken går på, at Google er en så attraktiv arbejdsplads, at søgegiganten vader i ekstremt velkvalificerede ansøgere til selv de mest ordinære job.

Derfor sidder studerende fra nogle af de bedste uddannelsesinstitutioner i USA hos Google og foretager 'kedelige' rutineopgaver som manuelt at slette indhold fra YouTube, der overskrider videosidens retningslinjer.

Ikke udfordrende nok

En tidligere Google-medarbejder roser sine chefer for at være uovertrufne og trods succes i sin jobfunktion valgte vedkommende alligevel at stoppe efter syv gode år.

Det var ganske enkelt ikke udfordrende nok.

Flere bakker op omkring den holding, og en anden skriver i debattråden:

"Jeg arbejdede for Google i tre år, og det var svært at gå, men der var en afgørende faktor, som hjalp mig med at tage beslutningen. Den indflydelse, jeg nogensinde ville få på virksomheden som et individ, var minimal. Som i mange af de andre svar herunder, er Google en utrolig maskine, der trykker penge takket være AdWords. Medmindre du en utrolig talentfuld ingeniør, som får lov at skabe noget nyt, er risikoen stor for, at du bare er den mand/kvinde med oliekanden, som smører tandhjulene i maskinen."

Her er kritikken af Google: Her hopper kæden af

Meget bureaukratisk

Google har til en vis grad forsøgt at bevare start up-fornemmelsen i virksomheden, men søgegiganten kritiseres for at være blevet meget bureaukratisk, og det kan være vanskeligt at få sine projekter gennemført.

Der er både ris og ros til tidligere kolleger, og enkelte leverer en kritik af fællesskabsfølesen.

Nogle Google-medarbejderne udråbes til at mangle disciplin og være arrogante:

"Alle tror (de fleste mænd), at de er bedre end naboen. Så det er rigtigt svært at diskutere problemer med nogen, medmindre det er din ven, du taler med."

Bliver for fede

Og så er der det med den gratis mad og slik, som umiddelbart lyder tillokkende.

Men der er ikke overraskende en bagside ved at vade ind i et mekka af mad.

Flere fortæller, at Google-medarbejdere historisk set har taget på, efter de er blevet ansat.

Det er ikke unormalt med et vægtforøgelse på 2,5 til 7 kilo takket være den gode mad i rigelige mængder, lyder det i debattråden på Quora.

Vi har tidligere besøgt Googles danske udviklingsafdeling, hvor der ligesom i USA er fokus på, at medarbejderne stortrives på jobbet.

Du kan få et kig ind på kontoret her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere