Artikel top billede

Anmeldernes dom: PlayStation 4 på godt og ondt

Flere tech-medier har allerede testet den nye PlayStation 4 og afsagt en dom over Sonys konsol. Se hvad den får ros og tæsk for.

Sony PlayStation 4 er ude i de danske butikker den 29. november, men den er allerede lanceret i blandt andet USA.

Flere tech-medier har da også testet konsollen samt uddelt ris og ros.

Kritikken er på en del områder den samme.

Især controlleren Dualshock 4 får gennemgående ros for at være intet mindre end fantastisk.

Det var også det indtryk, som vi stod tilbage med, da vi prøvekørte PlayStation 4 for kort tid siden.

Engadget.com skriver blandt andet: "DualShock 4 er den bedste controller, som firmaet [Sony, red.] nogensinde har skabt. Den er ikke helt perfekt, men det er pokkers tæt på."

TheVerge.com
er enig i, at japanerne virkelig har ramt rigtigt og skabt den uovertruffen controller:

"Oppe mod controlleren til Xbox 360 [...] føles DualShock4 lige så god eller bedre på stort set ethvert punkt."

Men der er dog også lidt kritik, og TheVerge.com var nødt til at lade controlleren op meget oftere end den ældre DualShock 3.

Der var kun 10 timers spil på en optankning.

TechHive.com tilslutter sig kritikken og melder om syv timers batterilevetid.

Men overordnet set skamroser de fleste medier controlleren for at være hot damn lækker.

Flot grafik og vilde hestekræfter

Konsollens hestekræfter og grafik er også noget, som får anmelderne til at sende tommelfingrene mod himlen. Spil i fuld HD ser imponerende ud.

"Grafik og ydeevne på denne sucker er badass," skriver Gizmodo.com i sin anmeldelse.

Cnet.com mener også, spillene er blevet flottere, mens spiloplevelsen ikke nødvendigvis er radikalt forandret:

"Så hvordan er det at spille på en PlayStation 4? Helt ærligt, det er på mange måder ligesom PlayStation 3. Der er naturligvis en mærkbar forskel i grafikken."

Cnet.com pointerer ligesom andre tech-medier, at der formentlig kommer til at gå noget tid, før vi kommer til at se spil, der fuldt ud udnytter hardwarepotentialet i Sonys konsol.

Stort potentiale - men der mangler spil

Sony har flere spil klar til lanceringen af PlayStation 4 i forhold til PlayStation 3. Men det forhindrer ikke flere tech-medier i at påpege, at udvalget er for småt.

De havde gerne set flere store titler, og det skal især ses i lyset af, at det ikke er muligt at afvikle ældre PlayStation 3-spil på konsollen.

TheVerge.com mener ikke, at udvalget af spil på nuværende tidspunkt vil tilfredsstille de gamere, som Sony har målrettet konsollen mod:

"Det er ikke sådan, at nogen af de spil, som vi har spillet, er dårlige - helt modsat faktisk. Det er bare det, at de er næsten præcist, hvad du ville forvente. Bortset fra visuelle forbedringer er spillene stort set identiske med versioner til den nuværende konsol-generation."

Konsollens manglende mulighed for at virke med ældre spil kritiseres i øvrigt af flere medier, men Sony arbejder på en mulighed for at spille ældre PlayStation 3-spil via streaming.

Det er dog først noget, som vil ske i 2014, og det er på nuværende tidspunkt uklart, hvordan det kommer til at fungere i praksis.

Glem ikke konkurrenten

Selv om der er kritik af Sony PlayStation 4, er der ingen medier, som dumper konsollen.

Karaktererne ligger gennemgående i den pæne ende. På Computerworlds skala ville det være fire/fem ud af seks.

Cnet.com konkluderer i sin anmeldelse:
"PlayStation 4's smukke grafik, flammende brugergrænseflade og næsten perfekte controller gør det til en værdig efterfølger til PS3, men det vil være klogt at vente på flere spiltitler og funktioner, før du køber."

Spilsiden Kotaku.com er også begejstret for PlayStation 4 og når frem til at: "PS4 ser ud til at blive en allerhelvedes konsol."

Det påpeges dog, at der er massevis af potentiale til stede, som trænger til at blive udnyttet.

TheVerge.com runder af med:
"Den har masser af power, en fantastisk controller og en masse gode ideer om, hvordan vi kan spille spil bedre, og hvordan vi kan spille dem sammen. Men lige nu er det for det meste bare ideer."

Flere tech-medier er også inde på, at konkurrenten Xbox One netop er ved at blive lanceret, og det derfor vil være en god idé at holde nøje øje med anmeldelser af den, før det endelige valg af ny konsol foretages.

Microsofts konsol kommer dog først til Danmark i løbet af foråret, men du kan godt få fingre i den alligevel. Se her hvordan du gør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere