Artikel top billede

Eksperiment: Få dine net-indkøb leveret samme dag

Forbrugerne i de store byer kan måske se frem til at få onlineindkøb leveret samme dag. Post Danmark har lige nu en forsøgsordning i København.

En af de helt store barrierer for online-handel kan være på vej til at blive en smule lavere, efter at Post Danmark har kastet sig ud i et forsøg med at levere varer fra net-butikker samme dag, som kunden bestiller varen på nettet.

Chefen for Post Danmarks Logistik Carsten Dalbo fortæller, at man i første omgang tester ordningen i samarbejde med de to online-butikker postme.com og computersalg.dk.

Ordningen gælder for kunder i Københavnsområdet, der bor indenfor en betalingsring mellem Kongens Lyngby, Ballerup, Taastrup og Greve (se kortet). Post Danmark lover, at varer der er bestilt sidst på eftermiddagen bliver leveret på kundens bopæl til kunden samme dag inden klokken 22.

Inspirationen kommer fra en række amerikanske storbyer og London, hvor de lokale postvæsener har indført sammedags-levering på permanent basis.

Ifølge Carsten Dalbo overvejer Post Danmark at lade flere netbutikker være med i testen, som indtil videre løber frem til udgangen af februar. Han understreger dog, at Post Danmark endnu ikke har besluttet at gøre ordningen permanent.

Læs også:

Otte gode råd: Sådan bliver din webshop en guldgrube i julen

Her er Sjællands største onlinesucces

Kræver stort befolkningsunderlag

Et af problemerne er, at den hurtige levering kræver et stort befolkningsunderlag, hvis det skal kunne hænge sammen økonomiske

"Testen betyder, at vi får noget mere erfaring med, om vi kan gøre det billigere og skarpere, eller om det skal det være lidt dyrere," lyder det fra Carsten Dalbo.

Prisen for den nye service er i testforløbet sat til 79 kroner pr. pakke. Den pris er ifølge Carsten Dalbo cirka det dobbelte af en traditionel pakkelevering. Og netop prisen er i dag det afgørende på markedet for pakkepost, hvor spillere som GLS og Swippbox er blandt Post Danmarks hårdeste konkurrenter.

"Branchen er under kraftigt konkurrencepres på prisen. Der er mange, der gerne vil have en bid af den kage. Det er der ingen tvivl om," lyder det Carsten Dalbo.

"Det her et eksempel på, at vi tester nye områder for at være på forkant og levere de mest fleksible e-handelsløsninger til markedet. Vi har udvalgt nogle kunder for at teste, om der er en efterspørgsel og en betalingsvillighed for at få en forbedret service på det her område. Og så handler det også om, at vi får testet vores egne processer, hvis det her skal bredes ud i en større skala. Men vi er i et rent testmode nu og har ingen beslutninger, om det er noget, vi vil gå mere massivt ind i. Det er det, testen skal vise," siger han.

"Branchen er under kraftigt konkurrencepres"

Markedet for pakkepost har gennem længere tid været det, der sætter dagsordenen for hele postmarkedet. I dag har Post Danmark for eksempel kun omkring 40 traditionelle posthuse tilbage i hele Danmark.

Samtidig har man suppleret traditionel pakkelevering til modtagernes gadedør med udlevering fra dagligvarebutikker, hvor modtagerne selv henter deres pakker. Post Danmark har i dag aftale med omkring 700 butikker rundt om i hele landet, fortæller Carsten Dalbo.

Indenfor de seneste år har Post Danmark sammen med Coop Danmark desuden udviklet et koncept for levering til postbokse. I dag er man i gang med at sætte pakkebokse op i 300 Coop-butikker.

Derudover han man omkring 200 selvstændige postbokse, hvor modtagerne selv kan afhente post og pakker. I alt råder Post Danmark over knap 1300 udleveringssteder eller postbokse.

Læs også:

Drop fiks-fakserierne - og tjen mere i din webshop

Otte gode råd: Sådan bliver din webshop en guldgrube i julen

Her er Sjællands største onlinesucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.