Artikel top billede

Budkrig: Kæmpe ville også have ComX - men blev slået af TDC

En af Danmarks helt store kabel-firmaer bød også på fiberselskabet ComX, men blev slået af TDC.

Danmarks næststørste kabel-tv-selskab, Stofa, ville rigtigt gerne have købt ComX, men blev slået på prisen i en budkrig med TDC, skriver Berlingske.

TDC meddelte tirsdag, at selskabet overtager hele ComX. Det kan du læse mere om her: TDC køber kendt dansk bredbåndsfirma med 60 ansatte

Fiberselskabet ComX ejer 315 kilometer fibernet i København og Nordsjælland, som sikrer adgang til en række attraktive boligområder for selskaberne.

Fibernettet løber tæt forbi hele 4.000 boligforeninger med en afstand på under 50 meter.

"Vi ville meget gerne have købt ComX, men måtte stå af i fredags på prisen," siger Stofas administrerende direktør, Klaus Høeg-Hagensen, til Berlingske.

Bekymrende

Han siger, at det bekymrer Stofa, at det er lykkedes for TDC at købe ComX.

"Vi havde bare ikke nerver til at gå op i det prisniveau," siger han til Berlingske.

Klaus Høeg-Hagensen kender ikke prisen, men mener, at den 'må være ret høj.'

ComX leverer fiber-tjenester - ip-telefoni, tv og internet - til 34.000 husstande i København og Nordsjælland. Kunderne er primært antenne- og boligforeninger.

Selskabet er det største uafhængige bredbåndsselskab i Danmark, og det har været sidste udkald for et køb uden restriktioner.

Ifølge Berlingske bliver der fra nytår nemlig indført en række begrænsninger for køb af infrastruktur. De nye regler er netop med til at forhindre, at store spillere sætter sig afgørende på vigtige markeder.

Læs også

TDC køber kendt dansk bredbåndsfirma med 60 ansatte

Fiberkrig: TDC sender klart signal med købet af ComX

Her er hele historien om Finn Helmers giga-nedtur

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.