Artikel top billede

Jens Fournais må nu opgive at drive forretningen i Bluecom videre.

Momssag spænder ben for farverigt it-handelsfirma

En langtrukken skattesag har sammen med en række dundrende underskud sat en stopper for genoplivningen af it-broker.

Et årelangt slagsmål med Skat har sammen med en stribe dundrende underskud fået ejerne af den tidligere it-broker Bluecom til at lukke og slukke for selskabets aktiviteter. Dermed ser stifter og medejer Jens Fournais' forsøg på at genoplive Bluecom ud til at være strandet.

I selskabets seneste regnskab har Bluecoms ledelse bogført fire millioner kroner, som ledelsen mener at have til gode hos Skat, som dog ikke vil anerkende kravet.

Det fremgår desuden af ledelsesberetningen, at Bluecom i løbet af det seneste regnskabsår har solgt selskabets ejendom og afviklet selskabets aktiviteter, som ud over handel med "elektronik" også har omfattet salg af energidrik til detailhandelen.

Bluecoms mellemværende med Skat fremgik allerede af selskabets forrige regnskab, men ledelsen har nu tilsyneladende tabt tålmodigheden og har taget konsekvensen af den langtrukne sag.

Bestyrelsesformanden i Bluecom er Jens Fournais' bror, Kim Fournais, der er kendt som en af ejerne i Saxo Bank.

Direktør i Bluecom har det seneste halvandet år været advokat Jens Ahrendt fra firmaet Mazanti-Andersen og Korsø Jensen. Han ønsker ikke at oplyse de nærmere omstændigheder om den igangværende momssag, men bekræfter, at Bluecom reelt er lukket.

"Aktiviteterne er blevet afviklet og fuldstændig neddroslet, og vi afventer udfaldet af momsssagen," siger Jens Ahrendt, som heller ikke vil udtale sig om en mulig fremtidig genstart af Bluecom.

"Det er slet ikke afklaret på nuværende tidspunkt," siger Jens Ahrendt, som efter eget udsagn flere gange har rykket Skat for en afklaring af sagen.

"Vi får henholdende svar om, at der pågår undersøgelser, uden at det på nogen måde er særlig konkret," siger Jens Ahrendt.

Bluecom var op gennem 00'erne en markant og til tider kontroversiel spiller på it-markedet. Efter en række store underskud valgte ejeren Jens Fournais at lukke firmaet ned i 2007.

I 2011 forsøgte Jens Fournais at genrejse selskabet, som dog aldrig formåede at give overskud.

Det nyeste regnskab er endt med et minus på 624.000 kroner, og dermed har Bluecom siden 2004 tabt mere end 20 millioner kroner.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jens Fournais og bestyrelsesformand Kim Fournais.

Læs også:

Saxo Bank sætter sig på Bluecoms bestyrelse

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.