Artikel top billede

Spotify er nu gratis på mobil og tablet - med begrænsninger

Musiktjenesten Spotify kræver ikke længere betaling, hvis du vil lytte til musik på din mobil eller tablet. Men den gratis løsning har en lang række begrænsninger.

Du behøver ikke længere at svinge dankortet for at få Spotify på din mobil eller tablet.

Den populære musiktjeneste har nu gjort det gratis at lytte til musik på den enhed, som du har lige ved hånden.

Umiddelbart kan det virke som en rigtig dårlig forretningsmodel at forære indhold væk, men for Spotify giver det mening.

I forbindelse med pressemødet for Spotifys seneste tiltag kunne topchefen Daniel Ek fortælle, at musiktjenesten har massevis af data på de nuværende kunder, og her var tendensen klar: Jo mere musik de hører, desto mere villige er de til at betale for indhold.

Derfor er det ikke nogen hemmelighed, at musiktjenesten gerne ser, at en del af brugerne skifter til Spotify Premium, der koster 99 kroner om måneden.

Den har ikke de samme begrænsninger som gratis-versionen, hvor musikken på Spotify akkompagneres af reklamer.

Samtidig kræver det en internetforbindelse, da det - modsat Premium-abonnementet - ikke er muligt at gemme og lytte til numrene offline.

Spotify bestemmer rækkefølgen

Desuden er det med den gratis udgave ikke muligt at vælge en specifik sang, som man gerne vil lytte til.

I stedet må man nøjes med 'Shuffle Play', hvor musiktjenesten leger DJ og vælger rækkefølge. Man har dog mulighed for at pege på en kunstner, hvis musik man gerne vil høre.

Hvis et nummer ikke lige falder i ens smag, kan man hoppe over det. Men det er kun muligt at gøre seks gange i timen.

Endnu en begrænsning er lydkvaliteten, der med den gratis version er ringere, end hvis der smides penge efter Spotify Premium.

Kunstnere sure på Spotify

Ved lanceringen af den gratis udgave af Spotify til mobil og tablet kunne Daniel Ek også fortælle, at det er lykkedes at få Led Zeppelin til at stille sin musik til rådighed på musiktjenesten.

Det er ellers et af de band, som hidtil har været stærkt afvisende over for streaming-konceptet.

Der har dog også gennem årene været historier om kunstnere, som har følt sig snydt af Spotify.

Blandt andet fortalte en engelsk musiker for nogle år siden, at han fik 100 kroner for cirka 100.000 afspilninger af et af sine musiknumre.

"Fuck Spotify" skrev han på Twitter. Den historie kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere