Artikel top billede

Spotify er nu gratis på mobil og tablet - med begrænsninger

Musiktjenesten Spotify kræver ikke længere betaling, hvis du vil lytte til musik på din mobil eller tablet. Men den gratis løsning har en lang række begrænsninger.

Du behøver ikke længere at svinge dankortet for at få Spotify på din mobil eller tablet.

Den populære musiktjeneste har nu gjort det gratis at lytte til musik på den enhed, som du har lige ved hånden.

Umiddelbart kan det virke som en rigtig dårlig forretningsmodel at forære indhold væk, men for Spotify giver det mening.

I forbindelse med pressemødet for Spotifys seneste tiltag kunne topchefen Daniel Ek fortælle, at musiktjenesten har massevis af data på de nuværende kunder, og her var tendensen klar: Jo mere musik de hører, desto mere villige er de til at betale for indhold.

Derfor er det ikke nogen hemmelighed, at musiktjenesten gerne ser, at en del af brugerne skifter til Spotify Premium, der koster 99 kroner om måneden.

Den har ikke de samme begrænsninger som gratis-versionen, hvor musikken på Spotify akkompagneres af reklamer.

Samtidig kræver det en internetforbindelse, da det - modsat Premium-abonnementet - ikke er muligt at gemme og lytte til numrene offline.

Spotify bestemmer rækkefølgen

Desuden er det med den gratis udgave ikke muligt at vælge en specifik sang, som man gerne vil lytte til.

I stedet må man nøjes med 'Shuffle Play', hvor musiktjenesten leger DJ og vælger rækkefølge. Man har dog mulighed for at pege på en kunstner, hvis musik man gerne vil høre.

Hvis et nummer ikke lige falder i ens smag, kan man hoppe over det. Men det er kun muligt at gøre seks gange i timen.

Endnu en begrænsning er lydkvaliteten, der med den gratis version er ringere, end hvis der smides penge efter Spotify Premium.

Kunstnere sure på Spotify

Ved lanceringen af den gratis udgave af Spotify til mobil og tablet kunne Daniel Ek også fortælle, at det er lykkedes at få Led Zeppelin til at stille sin musik til rådighed på musiktjenesten.

Det er ellers et af de band, som hidtil har været stærkt afvisende over for streaming-konceptet.

Der har dog også gennem årene været historier om kunstnere, som har følt sig snydt af Spotify.

Blandt andet fortalte en engelsk musiker for nogle år siden, at han fik 100 kroner for cirka 100.000 afspilninger af et af sine musiknumre.

"Fuck Spotify" skrev han på Twitter. Den historie kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.