Artikel top billede

Post Danmark efter Trustpilot-kritik: Vi vil også høre kundernes mening

Det er kun ret og rimeligt, at vi beder online-butikkers kunder skrive anmeldelser og give karakter til vores pakke-levering, lyder det fra Post Danmark.

"Vi mener, det er ret og rimeligt, at det er os og ikke den enkelte netbutik, der skal tage tævene, hvis noget går galt i en pakkelevering."

Sådan lyder det fra Post Danmarks kommunikationschef Morten O. Nielsen som reaktion på kritik fra onlinebutikken cykelpartner.dk.

Online-butikkens it- og marketingdirektør Dennis Drejer mener, at Post Danmark optræder som blind passager i kundeforholdet mellem butik og slutkunder, når pakkeleverandøren sender sms'er og mails til kunder med opfordring til at give karakter for kvaliteten af Post Danmarks service.

Den praksis har ifølge cykelpartner.dk gjort en del kunder både forvirrede og vrede.

"Vi er selvfølgelig kede af, hvis han synes, det er et problem, og vi er også i dialog om det. Vi vil gerne uddrage den læring af de henvendelser, vi får på Trustpilot," siger Morten O. Nielsen fra Post Danmark.

Han fortæller, at sms'er og mails til pakkemodtagere er en standardservice til kunder, der får pakker leveret af Post Danmark, og det er første gang Post Danmark har mødt kritik af ordningen.

"Vores udgangspunkt er, at hvis der er noget, der går godt eller skidt i leveringen, så er det os, der skal have den ros eller de tæsk, vi fortjener. I meget e-handel foretager kunden et aktivt valg af, hvem de gerne vil have til at stå for deres levering. Man kan også se på Trustpilot, at det, vi bliver bedømt på, er leveringen. Så vores vurdering er, at det er ret og rimeligt, at de nethandlende evaluerer, hvordan vi gør vores arbejde," siger Morten O. Nielsen.

Men for onlinebutikken er konsekvensen, at deres antal af Trustpilot-anmeldelser er faldet. Så I er altså inde og pille ved det værktøj, som Trustpilot er for cykelpartner.dk?

"Vi er kun interesseret i tilfredse kunder i begge ender af denne her transaktion. Vi bruger det aktivt til at finde ud af, hvor vi gør det godt, og hvad vi skal blive bedre til. Det handler i bund og grund om, at vi rigtig gerne vil understøtte e-handlen," slutter Morten O. Nielsen.

Læs også:

Online-forhandler: Post Danmark snylter på mine kunder

Eksperiment: Få dine net-indkøb leveret samme dag

Post Danmark: Vi er ikke hæmsko for nethandlen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere