Artikel top billede

Online-forhandler: Post Danmark snylter på mine kunder

Post Danmark er lige lovlig smart, når selskabet beder online-butikkers kunder om at evaluere Post Danmark på Trustpilot, mener onlineforhandler.

Forbrugernes karaktergivning og anmeldelser på Trustpilot er en vigtig del af internetalderens marketingarbejde.

Den sandhed har fået en helt ny dimension for den nordjyske online-forhandler cykelpartner.dk, som er på vej ud i et slagsmål med Post Danmark, som står for at levere en stor del af onlinebutikkens varer ud til kunderne.

Oven i selve transporten af varerne leverer Post Danmark også en sms- eller mail-baseret tracking-service, så kunderne kan følge med i, hvor deres vare er henne i leveringsforløbet, ligesom kunden får besked, når varen er klar til afhentning.

Men hvad Post Danmark ikke fortæller, er, at man efter levering sender endnu en besked til kunden med opfordring til at gå ind på Trustpilot og give Post Danmark karakter.

Men det er at gå for vidt, mener marketingchef i cykelpartner.dk Dennis Drejer. Han har købt en ydelse hos Post Danmark, men det ændrer ikke på, at det er hans kunde, som Post Danmark skal holde fingrene fra.

"Det er noget mærkeligt noget, at Post Danmark går ind og ændrer et set up - sikkert fordi de er i en eller anden kamp mod for eksempel GLS (Post Danmarks konkurrent, red.) - fordi de gerne vil have en bedre trustpilot-score end dem," siger Dennis Drejer.

Han fortæller, at den nye "service" fra Post Danmark har været i gang i et par måneder. Det har udløst klager fra både vrede og forvirrede kunder, som ikke forstår, hvorfor de får så mange beskeder vedrørende det samme indkøb. Cykelpartner.dk sender nemlig også selv beskeder til kunderne med opfordring til at give karakterer og skrive anmeldelser på Trustpilot.

"Vi bruger først og fremmest Post Danmarks service for at få færrest mulige returpakker. Vi er postens kunde, og de har ikke noget at gøre med slutkunden, ud over at de leverer en service til os. Og jeg er bange for, at det skader vores brand, hvis kunderne drager den konklusion, at det er os, der bombarderer dem med sms'er og mails. Så jeg vil mene, at det skader mit forhold til min kunde," siger Dennis Drejer.

Men Post Danmarks sms'er har også en anden og mere håndfast konsekvens, fortæller Dennis Drejer.

"Det vi også kan se, er, at vi mister omkring ti procent af de anmeldelser på Trustpilot, som vi ellers ville have fået," siger Dennis Drejer.

Han har derfor bedt Post Danmark stoppe med at sende beskeder til hans kunder - eller i det mindste give mulighed for at slå funktionen fra, men hos Post Danmark henviser man til, at der intet juridisk er til hinder for at gøre, som man gør.

"De mener, at de har det på plads med deres jurister, og vi er ikke interesseret i at bruge krudt på at sætte en advokat på sagen. Men jeg er egentlig ligeglad med lovgivningen i det. Jeg er interesseret i at have et valg, hvor jeg kan slå Post Danmarks sms fra, fordi vi kan se, at det påvirker vores kunder," siger han.

Du kan læse Post Danmarks kommentar til sagen her.

Læs også:

Post Danmark efter Trustpilot-kritik: Vi vil også høre kundernes mening

Post Danmark: Vi er ikke hæmsko for nethandlen

Post Danmark meldt til Bagmandspolitiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere