Artikel top billede

Danske A Gains stifter, Frank Mortensen, skifter direktørkasketten ud og skal fremover arbejde i selskabets koncernledelse.

Direktørskifte hos succesrig softwarespecialist

Stifteren af verdens bedste licensrådgivningsfirma forlader sit livsværk og overlader roret til garvet Microsoft-rotte.

Otte år efter at have stiftet softwaresuccessen A Gain Crayon forlader direktør Frank Mortensen nu posten som selskabets administrerende direktør til fordel for en plads i Crayon-koncernens internationale topledelse.

Her skal han fremover blandt andet arbejde med mulige opkøb og frasalg i den norske koncern, hvor han selv er tredjestørste aktionær efter at hans eget selskab A Gain i sommeren 2012 fusionerede med nordmændene.

Der er tale om en kontrolleret rokade, hvor posten som chef i den danske forretning bliver overtaget af den den tidligere kanalchef i Microsoft Bjarne Riis, der det seneste år har kørt ledelsesmæssigt parløb med Frank Mortensen.

"Det her har været i pipelinen, siden vi for et år siden ansatte Bjarne Riis. Vi har et par gange joket med, at han var i mesterlære. Han er jo en erfaren herre, som ikke skulle sidde herude og være nummer to. Men det er forholdsvis unikt, at vi har haft det meste af et år til at forberede den her overgang," siger Frank Mortensen om chefrokaden.

Samtidig sløjfer det danske selskab navnet A Gain og hedder nu ligesom resten af koncernen bare Crayon.

Siden starten i 2005 har Frank Mortensen skabt en meget lukrativ forretning med voldsom vækst og et samlet overskud de seneste seks år på omkring 45 millioner kroner.

I samme periode er Crayon/A Gain fem gange blev kåret som Danmarks bedste Microsoft-partner indenfor software asset management (SAM). Og så sent som sidste sommer udnævnte Microsoft Crayon til sin bedste SAM-partner på globalt plan. Crayon leverer dog også rådgivning om software fra blandt andet IBM, VMware og Citrix.

I Danmark beskæftiger Crayon i dag 66 medarbejdere og omsætter for ca. 550 millioner kroner årligt. For hele koncernen er de tilsvarende tal på 650 ansatte og en omsætning på omkring tre milliarder kroner.

Læs også:

Softwarespecialist gafler Microsoft-veteran

Hovsa - hvor blev koncernchefen lige af?
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Quality and Risk Manager

MAN Energy Solutions

Process Automation Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Azure DevOps engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere