Artikel top billede

Danske A Gains stifter, Frank Mortensen, skifter direktørkasketten ud og skal fremover arbejde i selskabets koncernledelse.

Direktørskifte hos succesrig softwarespecialist

Stifteren af verdens bedste licensrådgivningsfirma forlader sit livsværk og overlader roret til garvet Microsoft-rotte.

Otte år efter at have stiftet softwaresuccessen A Gain Crayon forlader direktør Frank Mortensen nu posten som selskabets administrerende direktør til fordel for en plads i Crayon-koncernens internationale topledelse.

Her skal han fremover blandt andet arbejde med mulige opkøb og frasalg i den norske koncern, hvor han selv er tredjestørste aktionær efter at hans eget selskab A Gain i sommeren 2012 fusionerede med nordmændene.

Der er tale om en kontrolleret rokade, hvor posten som chef i den danske forretning bliver overtaget af den den tidligere kanalchef i Microsoft Bjarne Riis, der det seneste år har kørt ledelsesmæssigt parløb med Frank Mortensen.

"Det her har været i pipelinen, siden vi for et år siden ansatte Bjarne Riis. Vi har et par gange joket med, at han var i mesterlære. Han er jo en erfaren herre, som ikke skulle sidde herude og være nummer to. Men det er forholdsvis unikt, at vi har haft det meste af et år til at forberede den her overgang," siger Frank Mortensen om chefrokaden.

Samtidig sløjfer det danske selskab navnet A Gain og hedder nu ligesom resten af koncernen bare Crayon.

Siden starten i 2005 har Frank Mortensen skabt en meget lukrativ forretning med voldsom vækst og et samlet overskud de seneste seks år på omkring 45 millioner kroner.

I samme periode er Crayon/A Gain fem gange blev kåret som Danmarks bedste Microsoft-partner indenfor software asset management (SAM). Og så sent som sidste sommer udnævnte Microsoft Crayon til sin bedste SAM-partner på globalt plan. Crayon leverer dog også rådgivning om software fra blandt andet IBM, VMware og Citrix.

I Danmark beskæftiger Crayon i dag 66 medarbejdere og omsætter for ca. 550 millioner kroner årligt. For hele koncernen er de tilsvarende tal på 650 ansatte og en omsætning på omkring tre milliarder kroner.

Læs også:

Softwarespecialist gafler Microsoft-veteran

Hovsa - hvor blev koncernchefen lige af?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere