Artikel top billede

Danske A Gains stifter, Frank Mortensen, skifter direktørkasketten ud og skal fremover arbejde i selskabets koncernledelse.

Direktørskifte hos succesrig softwarespecialist

Stifteren af verdens bedste licensrådgivningsfirma forlader sit livsværk og overlader roret til garvet Microsoft-rotte.

Otte år efter at have stiftet softwaresuccessen A Gain Crayon forlader direktør Frank Mortensen nu posten som selskabets administrerende direktør til fordel for en plads i Crayon-koncernens internationale topledelse.

Her skal han fremover blandt andet arbejde med mulige opkøb og frasalg i den norske koncern, hvor han selv er tredjestørste aktionær efter at hans eget selskab A Gain i sommeren 2012 fusionerede med nordmændene.

Der er tale om en kontrolleret rokade, hvor posten som chef i den danske forretning bliver overtaget af den den tidligere kanalchef i Microsoft Bjarne Riis, der det seneste år har kørt ledelsesmæssigt parløb med Frank Mortensen.

"Det her har været i pipelinen, siden vi for et år siden ansatte Bjarne Riis. Vi har et par gange joket med, at han var i mesterlære. Han er jo en erfaren herre, som ikke skulle sidde herude og være nummer to. Men det er forholdsvis unikt, at vi har haft det meste af et år til at forberede den her overgang," siger Frank Mortensen om chefrokaden.

Samtidig sløjfer det danske selskab navnet A Gain og hedder nu ligesom resten af koncernen bare Crayon.

Siden starten i 2005 har Frank Mortensen skabt en meget lukrativ forretning med voldsom vækst og et samlet overskud de seneste seks år på omkring 45 millioner kroner.

I samme periode er Crayon/A Gain fem gange blev kåret som Danmarks bedste Microsoft-partner indenfor software asset management (SAM). Og så sent som sidste sommer udnævnte Microsoft Crayon til sin bedste SAM-partner på globalt plan. Crayon leverer dog også rådgivning om software fra blandt andet IBM, VMware og Citrix.

I Danmark beskæftiger Crayon i dag 66 medarbejdere og omsætter for ca. 550 millioner kroner årligt. For hele koncernen er de tilsvarende tal på 650 ansatte og en omsætning på omkring tre milliarder kroner.

Læs også:

Softwarespecialist gafler Microsoft-veteran

Hovsa - hvor blev koncernchefen lige af?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere