Artikel top billede

Hostingforening luger ud i medlemsskaren

Skrappe krav til certificering har tvunget en stribe it-virksomheder til at forlade brancheforening. "Vi er ikke en kaffeklub," lyder det fra foreningen.

Skarp selvjustits i den kun to år gamle Brancheforening for It-hostingvirksomheder i Danmark (BFIH) har tvunget en god håndfuld medlemsvirksomheder til at forlade foreningen.

Da BFIH blev stiftet i slutningen af 2011, var det erklærede formål at hæve kvaliteten af hosting-leverandørernes ydelser og luge ud blandt såkaldt mindre seriøse udbydere på markedet.

Hjørnestenen i det arbejde er en certificeringsordning baseret på blandt andet tekniske kompetencer inden for informationssikkerhed, fysisk sikkerhed, drift og beredskab. Certificeringen stiller desuden krav til åbenhed om virksomhedernes økonomi og kvaliteten af deres serviceniveau.

Kravet har været, at nye medlemmer senest et år efter at have meldt sig ind skulle leve op til certificeringskravene. Uden certificering annulleres medlemskabet af foreningen.

Og kravet var alvorligt ment. Over det seneste år har en række virksomheder mere eller mindre frivilligt forladt BFIH på grund af manglende certificering.

For bare et halvt år siden kunne man på BFIH's hjemmeside finde en medlemsliste på 40 virksomheder. Det tal er i dag barberet ned til en hård kerne på 25, som alle er certificeret. Et mindre antal af foreningens medlemmer er dog på vej til at blive certificeret indenfor den nærmeste fremtid.

Men ud af de 15 virksomheder, som er forsvundet fra listen, er mindst syv ifølge Computerworlds oplysninger blevet bedt om at trække sig på grund af manglende evne eller vilje til at tage den krævede certificering.

"Udfordringen er, at vores certificering ikke bare er noget, man betaler sig fra. Det kræver noget af organisationen og ledelsen. Det er med til at sende et tydeligt signal om, at BFIH ikke er en kaffeklub, som brancheforeninger ofte ender med at blive. Certificeringen er grundig og tidskrævende," siger Niels Reinau.

Han understreger, at døren fortsat er åben for nye medlemmer - også de hosting-virksomheder, som har forladt BFIH af den ene eller den anden grund.

"For os er det ikke et spørgsmål om at lave en elitær gruppe. Alle kan blive medlem, så længe de vil hjælpe med at hæve niveauet for it-hosting ydelser i Danmark," siger Niels Reinau, der ud over sin bestyrelsespost i BFIH til daglig arbejder som produktdirektør hos DanDomain.

"Der skal bare være ensartede krav. Og så længe virksomhederne overholder reglerne og har en god økonomi og er transparente over for deres kunder, er det ikke størrelse, der er afgørende, men om de leverer en god kvalitet," slutter han.

Korrigeret 9. januar klokken 9.30. Denne artikel indeholdt oprindeligt navne på en række virksomheder, som endnu ikke har opnået BFIHs certificering. Nogle af virksomhederne er på vej til at blive certificeret indenfor den nærmeste fremtid.

Læs også:

Hosting-forhandlere vil holde sorte får ude




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere