Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Hostingforening luger ud i medlemsskaren

Skrappe krav til certificering har tvunget en stribe it-virksomheder til at forlade brancheforening. "Vi er ikke en kaffeklub," lyder det fra foreningen.

Skarp selvjustits i den kun to år gamle Brancheforening for It-hostingvirksomheder i Danmark (BFIH) har tvunget en god håndfuld medlemsvirksomheder til at forlade foreningen.

Da BFIH blev stiftet i slutningen af 2011, var det erklærede formål at hæve kvaliteten af hosting-leverandørernes ydelser og luge ud blandt såkaldt mindre seriøse udbydere på markedet.

Hjørnestenen i det arbejde er en certificeringsordning baseret på blandt andet tekniske kompetencer inden for informationssikkerhed, fysisk sikkerhed, drift og beredskab. Certificeringen stiller desuden krav til åbenhed om virksomhedernes økonomi og kvaliteten af deres serviceniveau.

Kravet har været, at nye medlemmer senest et år efter at have meldt sig ind skulle leve op til certificeringskravene. Uden certificering annulleres medlemskabet af foreningen.

Og kravet var alvorligt ment. Over det seneste år har en række virksomheder mere eller mindre frivilligt forladt BFIH på grund af manglende certificering.

For bare et halvt år siden kunne man på BFIH's hjemmeside finde en medlemsliste på 40 virksomheder. Det tal er i dag barberet ned til en hård kerne på 25, som alle er certificeret. Et mindre antal af foreningens medlemmer er dog på vej til at blive certificeret indenfor den nærmeste fremtid.

Men ud af de 15 virksomheder, som er forsvundet fra listen, er mindst syv ifølge Computerworlds oplysninger blevet bedt om at trække sig på grund af manglende evne eller vilje til at tage den krævede certificering.

"Udfordringen er, at vores certificering ikke bare er noget, man betaler sig fra. Det kræver noget af organisationen og ledelsen. Det er med til at sende et tydeligt signal om, at BFIH ikke er en kaffeklub, som brancheforeninger ofte ender med at blive. Certificeringen er grundig og tidskrævende," siger Niels Reinau.

Han understreger, at døren fortsat er åben for nye medlemmer - også de hosting-virksomheder, som har forladt BFIH af den ene eller den anden grund.

"For os er det ikke et spørgsmål om at lave en elitær gruppe. Alle kan blive medlem, så længe de vil hjælpe med at hæve niveauet for it-hosting ydelser i Danmark," siger Niels Reinau, der ud over sin bestyrelsespost i BFIH til daglig arbejder som produktdirektør hos DanDomain.

"Der skal bare være ensartede krav. Og så længe virksomhederne overholder reglerne og har en god økonomi og er transparente over for deres kunder, er det ikke størrelse, der er afgørende, men om de leverer en god kvalitet," slutter han.

Korrigeret 9. januar klokken 9.30. Denne artikel indeholdt oprindeligt navne på en række virksomheder, som endnu ikke har opnået BFIHs certificering. Nogle af virksomhederne er på vej til at blive certificeret indenfor den nærmeste fremtid.

Læs også:

Hosting-forhandlere vil holde sorte får ude
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.