Artikel top billede

Pristjek: Så meget sparer du på sidste års topmobiler

Der er tusindvis af kroner at spare på at købe ny mobil netop nu og vælge en topmodel fra sidste år. Se hvad du sparer - og hvad du skal være særlig opmærksom på.

Når nye topmobiler lanceres, er prisen skruet helt op, og der skal adskillige tusindlapper på disken for at få fingre i en model.

Men ofte går der ikke lang tid, så falder priserne. Og nogle gange ganske dramatisk.

Vi har taget et aktuelt pristjek på nogle af de bedste mobiler fra 2013 for at se, hvor meget der kan spares i forhold til introduktionsprisen.

Du skal dog være opmærksom på, at nye modeller lanceres efter en nærmest fast cyklus.

Derfor bliver nogle af de 'billige' topmodeller fra sidste år snart erstattet af nogle nye, og prisen kan derfor få endnu et gok i nødden.

Her til foråret kan vi eksempelvis vente at se et hold af nye Android-mobiler, der omfatter afløserne for Samsung Galaxy S4 og HTC One.

Til efteråret kommer en ny iPhone, hvis Apple holder fast i sin rutine med at introducere nye modeller med et års interval.

Med Windows Phone kan det være lidt vanskeligere at regne ud, men Nokia vil formentlig lancere nye modeller i løbet af foråret.

Her er overblikket over de hidtidige mobile produktcyklusser.

Bemærk, at de følgende priser herunder er indhentet tirsdag den 14. januar, og der kan være opstået prisændringer siden. 

Samsung Galaxy S4

I 2013 blev Samsung Galaxy S4 en stor succes, og det er en af de bedst sælgende smartphone-modeller nogensinde.

Mobilen er proppet med innovative funktioner, men det er ikke alle, der er lige smarte. Samtidig er plastikdesignet ikke prangende. Mobilen har dog en fin skærm og et godt kamera.

Karakter: 5/6 - Læs anmeldelse her
Pris ved lancering: cirka 5.000 kroner
Pris nu: 3.538 kroner
Pristjek: Edbpriser.dk - Pricerunner.dk

HTC One

Den bedste Android-mobil fra 2013 var uden tvivl HTC One. Telefonen ligger godt i hånden, og det lækre aluminiumdesign er i en klasse for sig.

Den er ganske enkelt glimrende, selv om kameradelen ikke imponerede i begyndelsen. Det er dog rettet i en softwareopdatering.

Karakter: 5/6 - Læs anmeldelsen her
Pris ved lancering: cirka 5.000 kroner
Pris nu: 3.499 kroner
Pristjek: Edbpriser.dk - Pricerunner.dk

Sony Xperia Z (og Z1)

Sony skiller sig ud fra mængden af smartphone-producenter ved at have vandafvisende modeller.

I 2013 lykkedes det endda at lancere to topmodeller, hvor Xperia Z dukkede op i begyndelsen af året og blev efterfulgt af Z1 i efteråret.

Begge modeller er udmærkede, men ikke overraskende er Z1 den bedste af de to.

Xperia Z - Karakter: 4/6 - Læs anmeldelse her
Pris ved lancering: Cirka 4.700 kroner
Pris nu: 3.039 kroner
Pristjek: Edbpriser.dk (ikke listet) - Pricerunner.dk

Xperia Z1 - Karakter: 4/6 - Læs anmeldelse her
Pris ved lancering: Cirka 5.000 kroner
Pris nu: 4.070 kroner
Pristjek: Edbpriser.dk - Pricerunner.dk

LG Optimus G

En af de positive overraskelser i 2013 var LG Optimus G, der er hurtig i optrækket, og samtidig har en rigtig flot skærm.

Designet er stilrent, og LG valgte at sælge telefonen til en forholdsvis lav introduktionspris på 3.500 kroner, når der sammenlignes med andre topmodeller.

Karakter: 5/6 - Læs anmeldelse her
Pris ved lancering: Cirka 3.500 kroner
Pris nu: 1.947 kroner
Pristjek: Edbpriser.dk - Pricerunner.dk

Apple iPhone 5s / iPhone 5

En fingeraftrykslæser og en A7-processor med 64-bit arkitektur var blandt nyhederne, da iPhone 5s dukkede op i efteråret 2013.

Apple ændrer sjældent sine priser, og derfor er der heller ikke sket meget på den front siden lanceringen. Derfor er det måske værd at overveje den endnu ældre iPhone 5, der har stort set samme design som 5s.

iPhone 5 - karakter: 5/6 - Læs hele anmeldelsen her
Pris ved lancering: 5.499 kroner (16 gb), 6.299 kroner (32 GB) og 6.999 kroner (64 GB)
Pris nu: 4.499 kroner (16 GB), 4.899 kroner (32 GB) og 4.590 kroner (64 GB)
Pristjek: Edbpriser.dk - Pricerunner.dk
(Bemærk, prisen for 64 GB-model i skrivende stund er billigere end 32 gigabyte. Det er dog kun hos en enkelt webbutik lige nu)

Nokia Lumia 1020

Den bedste kameramobil i 2013 var Nokia Lumia 1020. Telefonen tager suveræne billeder, og det er muligt at få rigtig fin manuel kontrol og eksempelvis justere fokus.

Mobilen er udstyret med Windows Phone, og det er både en styrke og en svaghed. Samlet set er det dog den hidtil bedste mobil med Microsofts styresystem.

Karakter: 4/6 - Læs hele anmeldelsen
Pris ved lanceringen: cirka 5.000 kroner
Pris nu: 3.990 kroner
Pristjek: Edbpriser.dk - Pricerunner.dk

Samsung Galaxy Note 3

Selv om mobilen er over fem tommer, kan den faktisk godt bruges - og være et glimrende produktionsværktøj.

Det er Samsung Galaxy Note 3 på 5,7 tommer et rigtig godt eksempel på. Det er nemt at håndtere telefonen, som med sine 168 gram ikke er nogen sværvægter i forhold til sin størrelse.

Et oplagt valg til businessbrug.

Karakter: 5/6 - Læs hele anmeldelsen her
Pris ved lancering: cirka 5.000 kroner  
Pris nu: 4.150 kroner
Pristjek: Edbpriser.dk - Pricerunner.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.