Artikel top billede

Test: Sort designperle hapser Android-topmobilerne i bagdelen

Den er hurtigere end en ninja på EPO og bedre end Google Nexus 4 - og ikke mindst billigere. Men navnet skræmmer, hvilket er det største problem for den gennemførte og attraktive LG Optimus G.

Anmeldelse: LG Optimus G er seneste bud på en topmobil krydret med Android. 

De sydkoreanske ingeniører har endda fået lov at lege lidt med den helt nye Google-sovs længe end konkurrenterne, da det var LG, som stod bag den første telefon med Android 4.2, Google Nexus 4.

Men LG Optimus G nøjes med Android 4.1, selv om designet i høj grad minder om Google-telefonen.

Det er virkelig stilrent, og ja - faktisk lækkert.

Optimus G har taget det sorte jakkesæt på, og når telefonens skærm er slukket, er det ikke til at se betjeningsknapperne på fronten.

De er integreret i skærmen og lyser først op, når telefonen betjenes.

Skærm og ramme flyder derfor næsten sammen, når telefonen holder hvilepause. Bagsiden er ligeledes sort, men der er en smule mønster ligesom på Nexus 4.

Hele telefonen er i øvrigt også pakket ind i det robuste Gorilla Glass.

Det gør den en smule bastant i forhold til eksempelvis Samsung Galaxy S3.

Som det ses på stadig flere telefoner, er der ikke adgang til batteri eller en port til Micro-SD-kort. I stedet nøjes Optimus G med 32 gigabyte fast lagerplads.

Ligesom sine konkurrenter tilbyder LG gratis plads på en onlinetjeneste, og det er i samarbejde med Box.com.

Det benytter Sony i øvrigt også, mens HTC og Samsung har aftaler med Dropbox.

For LG Optimus G er lagerpladsen online 50 gigabyte, så der er
plads til massevis af backup og deling af filer.

Vanvittig hurtig

Skærmen er 4,7 tommer, og den står rigtig flot med gode farver.

Opløsningen er 1.280 gange 768 pixel, og dermed er den ikke fuld HD, som vi stigende grad kommer til at se på nye Android-topmodeller, eksempelvis HTC One og Sony Xperia Z.

Måske imponerer skærmen ekstra meget, da navigationen foregår fuldkommen gnidningsløst. Der er ingen hak af nogen art, og Optimus G virker som en ninja på EPO. Den er vanvittig hurtig, når der bladres rundt i apps, eller browseren startes op.

Det er ganske enkelt en fornøjelse at bruge telefonen. Også selv om de mange hestekræfter muligvis får Optimus G til at blive lige lovlig varm.

Det kan mærkes på bagsiden ved LG-logoet, når telefonen har været på arbejde et stykke tid.

Modsat Google Nexus 4 har denne model 4G/LTE, og dermed er den klar til det hurtige, mobile bredbånd herhjemme.

Redaktionens testeksemplar susede løs på Telias 4G-net og havde downloadhastigheder, der var langt hurtigere end vores private bredbåndsforbindelser derhjemme.

Når der vel at mærke var 4G-dækning. Det er nemlig stadig langt fra alle steder i landet, at der er sat nye master op.

Android med en håndfuld klodser

Som nævnt indledningsvis var det LG, som producerede Google Nexus 4, men der fik sydkoreanerne ikke lov at røre Android. 

Det var en fuldkommen ren version på denne model. Med Optimus G har LG derimod haft en omgang fri leg med Android og har derfor tilføjet sit eget design og sine egne programmer. 

Det er nu ikke, fordi LG er gået fuldkommen amok, og egentlig virker det, som om der er blevet malet med en lidt kedelig pensel. 

Ikonerne er for firkantede og Lego-agtige til min smag - som om den grafiske designer skulle tidligt hjem fra arbejde.

Sådan har LG's fortolkning af Android set ud længe, så det er nok bare et spørgsmål og designvalg. Jeg er bestemt ikke forelsket i den ... ja undskyld ... klodsede stil. Det kan gøres mere elegant. 

Der er dog også plads til en del plusser i karakterbogen, da LG endelig har fundet ud af at få et ordentligt dansk tastatur på en af sine telefoner.

Det har tidligere været et stort problem, hvor eksempelvis ø ofte var forvist til en plads til venstre for mellemrumstasten! 

En fuldkommen vanvittig placering. Men det er ændret nu, og tastaturet ser helt normalt ud.

Godt til screenshots
 
LG har dog også tilføjet sine egne programmer til Android. Blandt andet QuickMemo, som jeg også tidligere har rost - og gerne vil gøre igen.

Det gør det nemt at tage et screenshot, skrive en note oven på det, og sende det af sted. 

Smart, praktisk, godt. 

Derudover har LG Optimus G en del energibesparende funktioner, der skal få mest muligt ud af batteriet.

Ved daglig brug i testperioden kunne den dog sagtens holde en hel dag fra morgen til aften uden at hilse på en stikkontakt. 

Overordnet set er det dog, som om der mangler lidt ekstra, som kan differentiere denne model fra konkurrenterne.

Nokia Lumia 920 har et kameraet, der kan tage brugbare billeder i mørke, HTC har Beats Audio til bedre lyd, Sonys telefoner er vandafvisende og så videre. 

Det mangler ligesom noget wow-kapow. Men det opvejes i høj grad af, at telefonen virker så lynende hurtig. 

Ikke noget superkamera

Det er dog lidt ærgerligt, at kameradelen ikke er bedre. Det har aldrig været LG's styrke, og det 13 megapixelkamera levererer resultater, der på ingen måde virker prangende. 

Der tilføjes lidt for nemt støj i Optimus G's mobilfotos, der tilmed nemt kommer til at se lidt udvaskede ud.

Overordnet set klarer kameraet sig dog bedre, end hvad vi havde forventet fra LG, og for de fleste brugere vil det givetvis være acceptabelt. 

Hardcore kamera-afficionados skal dog kigge sig om efter andre modeller end lige netop den her telefon.

Derfor får LG svært ved at sælge Optimus G

På mange måder er Optimus G en fantastisk telefon, men LG får alligevel svært ved at sælge den. Og det er egentlig LG's egen skyld. 

Der er nemlig udbredt mistillid til sydkoreanerne, efter at de lancerede verdens første mobil med dualcore proccessor for to år siden, Optimus 2X.

Det fik rigtig mange it-frontløbere til at kaste deres kærlighed på telefonen.

Desværre var det ikke gensidigt, og mobilejerne klagede over manglende support og opdateringer fra LG. Dette svigt er på ingen måde glemt. 

Tag en tur i debatfora på nettet om mobiltelefoni, og du vil i rigtig mange tråde om LG finde kommentarer i stil med: "Jeg skal aldrig mere have en LG-telefon efter Optimus 2X". 

Det er egentlig synd for Optimus G, da denne telefon uden tvivl er det bedste, som LG nogensinde har produceret på mobilfronten. Ja, den er faktisk langt bedre end Google Nexus 4

Telefonen ligger og vipper mellem karakteren fire og fem.

Men med en skarp pris på 3.500 kroner, som telefonen koster i øjeblikket, får mobilen lige sneget sig op på karakteren fem ud af seks. 

Den har måske ikke lige så høj skærmopløsning som de helt nye Android-konkurrenter, og den mangler måske nogle funktioner, der for alvor skiller den ud fra mængden. 

Men med sit stilrene design, sin ekstreme hurtighed og en forholdsvis lav pris for en topmodel er LG Optimus G alligevel et rigtigt godt køb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere