Artikel top billede

Udskældt Google-produkt forsøger at gøre sig lækker

Googles futuristiske briller kaldet Glass har fået massiv kritik for sit design. Men nu har søgegiganten ændret produktet - se her hvordan det ser ud.

Google Glass er et af tidens mest hypede it-produkter, og det er endnu ikke officielt sat til salg, selv om det er 1,5 år siden, at søgegiganten præsenterede den første udgave.

Kritikken af de futuristiske briller har været hård - især af designet som er blevet beskyldt for at være nørdet og kikset.

Samtidig er der blevet peget fingre ad, at Google Glass ikke var designet til folk, der bruger briller i forvejen.

Google har taget kritikken til sig og har redesignet produktet, så det nu virker med brilleglas, der fås med styrke.

Glass er nu kompatibel med fire forskellige brillestel, der udgør den netop lancerede Titanium Collection, og de koster 225 dollar per styk, hvilket svarer til 1.250 kroner.

Du kan se, hvordan de ser ud i denne video:

Prisen for Titanium Collection skal lægges oven i de 1.500 dollar, cirka 8.200 kroner, som et par Google Glass Explorer Edition i øjeblikket koster.

Det er dog kun særligt udvalgte udviklere eller it-personligheder i USA, som har fået mulighed for at skrive sig op og eventuelt få fingre i Explorer-versionen, der endnu ikke er et færdigt produkt.

Google har ud over Titanium Collection også tilføjet nye solbrilleglas til samlingen. De kan sættes sammen med Google Glass, og det koster 150 dollar at få fingre i dem, cirka 820 kroner.

Efterhånden skulle det være muligt for Google Glass-ejere at vælge mellem 40 forskellige kombinationer af brillestel, farver og solbrilleglas.

Det ventes, at den første rigtige version af Google Glass sættes til salg i USA senere på året, men den endelige pris er ikke offentliggjort.

Dermed træder Google ind på den store scene for kropsbåren it-udstyr, hvor der i øjeblikket lanceres adskillige nye produkter, der er mere eller mindre talentfulde.

Du kan se nogle af dem her.

Google får i øvrigt ikke lov til at være ene om at stå bag et par briller proppet med teknik.

Samsung er ifølge Korean Times på vej med Galaxy Glass, og sydkoreanerne skulle have registreret et patent på produktet.

En mulig lancering forventes på IFA-messen i Berlin til september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere