Artikel top billede

Topchef forlader Atea

Koncernchef Claus Hougesen stopper som øverste chef for Atea-koncernen.

Fem dage før Atea skal præsentere sit næste årsregnskab meddeler selskabet, at koncernens øverste chef gennem syv år forlader sit job.

Ifølge en pressemeddelelse er afskeden Hougesens egen beslutning. Efter 27 år i it-branchen - heraf de 16 indenfor Atea-koncernen - vil han i resten af sit arbejdsliv følge en anden retning. Hvor og hvad han vil arbejde med, vil tiden vise, hedder det.

"Det har været en fantastisk spændende tid, og en udvikling (i Atea, red.), som jeg er utrolig stolt af," siger Claus Hougesen, som understreger, at han efterlader en både kommercielt og finansielt solidt selskab med en enestående markedsposition.

Claus Hougesens sidste gerning som Ateas CEO bliver at fremlægge koncernens regnskab for 2013 onsdag i næste uge.

Han forsætter dog som chef i Ateas danske afdeling, indtil en ny landechef er fundet.

Atea har i dag en årlig omsætning på 22 milliarder norske kroner og en samlet medarbejderstab på 6.600 ansatte, heraf omkring 1.300 i Danmark.

Hougesen afløses af den 51-årige nordmand Steinar Sønsteby, som hidtil har arbejdet som Atea-koncernens executive senior vice president.

Atea-koncernens største aktionær og bestyrelsesformand, Ib Kunøe, siger i en udtalelse, at han takker Claus Hougesen for en ekstraordinær indsats og et unikt partnerskab i de 16 år Claus Hougesen har arbejdet for Atea-koncernen.

"Atea står i dag som absolut markedsførende indenfor it-infrastructure i de nordiske og de baltiske lande. Resultaterne - inklusive resultatet for 2013, som vil blive præsenteret den 5. februar - har skabt et solidt finansielt fundament for fremtidig vækst," siger Ib Kunøe.

Læs også:

Hougesen: Derfor forlader jeg Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.