Artikel top billede

Topchef forlader Atea

Koncernchef Claus Hougesen stopper som øverste chef for Atea-koncernen.

Fem dage før Atea skal præsentere sit næste årsregnskab meddeler selskabet, at koncernens øverste chef gennem syv år forlader sit job.

Ifølge en pressemeddelelse er afskeden Hougesens egen beslutning. Efter 27 år i it-branchen - heraf de 16 indenfor Atea-koncernen - vil han i resten af sit arbejdsliv følge en anden retning. Hvor og hvad han vil arbejde med, vil tiden vise, hedder det.

"Det har været en fantastisk spændende tid, og en udvikling (i Atea, red.), som jeg er utrolig stolt af," siger Claus Hougesen, som understreger, at han efterlader en både kommercielt og finansielt solidt selskab med en enestående markedsposition.

Claus Hougesens sidste gerning som Ateas CEO bliver at fremlægge koncernens regnskab for 2013 onsdag i næste uge.

Han forsætter dog som chef i Ateas danske afdeling, indtil en ny landechef er fundet.

Atea har i dag en årlig omsætning på 22 milliarder norske kroner og en samlet medarbejderstab på 6.600 ansatte, heraf omkring 1.300 i Danmark.

Hougesen afløses af den 51-årige nordmand Steinar Sønsteby, som hidtil har arbejdet som Atea-koncernens executive senior vice president.

Atea-koncernens største aktionær og bestyrelsesformand, Ib Kunøe, siger i en udtalelse, at han takker Claus Hougesen for en ekstraordinær indsats og et unikt partnerskab i de 16 år Claus Hougesen har arbejdet for Atea-koncernen.

"Atea står i dag som absolut markedsførende indenfor it-infrastructure i de nordiske og de baltiske lande. Resultaterne - inklusive resultatet for 2013, som vil blive præsenteret den 5. februar - har skabt et solidt finansielt fundament for fremtidig vækst," siger Ib Kunøe.

Læs også:

Hougesen: Derfor forlader jeg Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere