Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Topchef forlader Atea

Koncernchef Claus Hougesen stopper som øverste chef for Atea-koncernen.

Fem dage før Atea skal præsentere sit næste årsregnskab meddeler selskabet, at koncernens øverste chef gennem syv år forlader sit job.

Ifølge en pressemeddelelse er afskeden Hougesens egen beslutning. Efter 27 år i it-branchen - heraf de 16 indenfor Atea-koncernen - vil han i resten af sit arbejdsliv følge en anden retning. Hvor og hvad han vil arbejde med, vil tiden vise, hedder det.

"Det har været en fantastisk spændende tid, og en udvikling (i Atea, red.), som jeg er utrolig stolt af," siger Claus Hougesen, som understreger, at han efterlader en både kommercielt og finansielt solidt selskab med en enestående markedsposition.

Claus Hougesens sidste gerning som Ateas CEO bliver at fremlægge koncernens regnskab for 2013 onsdag i næste uge.

Han forsætter dog som chef i Ateas danske afdeling, indtil en ny landechef er fundet.

Atea har i dag en årlig omsætning på 22 milliarder norske kroner og en samlet medarbejderstab på 6.600 ansatte, heraf omkring 1.300 i Danmark.

Hougesen afløses af den 51-årige nordmand Steinar Sønsteby, som hidtil har arbejdet som Atea-koncernens executive senior vice president.

Atea-koncernens største aktionær og bestyrelsesformand, Ib Kunøe, siger i en udtalelse, at han takker Claus Hougesen for en ekstraordinær indsats og et unikt partnerskab i de 16 år Claus Hougesen har arbejdet for Atea-koncernen.

"Atea står i dag som absolut markedsførende indenfor it-infrastructure i de nordiske og de baltiske lande. Resultaterne - inklusive resultatet for 2013, som vil blive præsenteret den 5. februar - har skabt et solidt finansielt fundament for fremtidig vækst," siger Ib Kunøe.

Læs også:

Hougesen: Derfor forlader jeg Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere