Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Hård landing for dansk distributør - overskud banket i bund

'Ekstremt udfordrende år,' siger direktør. Se her, hvad der har ramt selskabet.

Efter et år med rekordresultat er det igen blevet hverdag for den københavnske niche-distributør Werd, der indtil for et års tid siden gik under navnet Røsler Distribution.

Tilbage i 2011/12 lød selskabets overskud før skat på 19,7 millioner kroner.

Men i 2012/13 kom man i den grad ned på jorden igen med et plus på beskedne 1,2 millioner kroner.

Werds kerneforretning er salg af server- og storagehardware fra HP og IBM, som for 95 procents vedkommende går til eksport til Europa, USA og Mellemøsten.

Nyt domicil

Direktør i Werd, Jakob Nielsen, forklarer det seneste års nedtur med, at selskabet i årets løb blandt andet havde bundet en stor del af sin likviditet i at bygge nyt domicil.

Og hos selskabets bankforbindelse har der ikke været mulighed for at få yderligere kredit.

Det har betydet færre penge til at vedligeholde sin lagerbeholdning og dermed færre muligheder for at gøre forretning med de udenlandske kunder, som står for at aftage op mod 95 procent af omsætningen.

"Jo mindre lager, jo mindre risiko for at brænde fingrene, mens et stort lager giver mulighed for nogle mere interessante forretninger. Så vi har lært, at vi har en smertegrænse for, hvor lille et lager vi kan køre med," siger Jakob Nielsen.

Stram likviditet

"Vi har været i en situation, hvor vores likviditet har været stram - også for stram. Men sådan er det, når man gaber over for mange ting på en gang, Vores vigtigste arbejdsredskab er kontanter, og i og med at vi har haft færre penge til rådighed, smitter det også af på vores resultat," fortæller Jakob Nielsen.

Med til historien hører, at Werd i det foregående år tjente usædvanligt godt i kølvandet på den globale mangel på harddiske, som opstod efter de massive oversvømmelser på en række harddiskproducenters fabrikker i Thailand i 2011.

Trods den hårde landing er der nu ifølge direktøren igen styr på forretningen.

Jakob Nielsen forventer, at Werd i indeværende år vil ende på et resultat på omkring 10 millioner kroner.

Han glæder sig samtidig over, at det ikke har været nødvendigt at gribe til afskedigelser, selv om den svigtende indtjening er gået ud over bonus og provision til selskabets medarbejdere.

"2013 har været ekstrem udfordrende, men da vi indledte det nye regnskabsår 1. oktober havde vi nye kreditfaciliteter på plads," siger Jakob Nielsen.

Læs også:

Så ondt gør krisen i Thailand på pc-branchen

Harddisk-krisen rammer hårdt




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere