Kæmpestort dansk server-udbud havarerer

SKI har aflyst et udbud af en serveraftale for mange millioner, fordi ingen leverandører kunne leve op til kravene. Nu forhandler SKI om en ny aftale med de samme leverandører.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har diskret lukket ned for udbuddet af en ny forpligtende rammeaftale for indkøb af servere til kommuner og regioner.

Men juristerne og konsulenterne i SKI har alligevel fundet en vej til at få en ny rammeaftale op at stå. Aftalen er nemlig vigtig for SKI, da hele 68 kommuner allerede har forpligtet sig til at købe servere på aftalen de næste tre år.

De kommuner sidder altså lige nu og venter på den nye aftale, som skal træde i kraft i slutningen af maj i år.

Ifølge udbudsmaterialet ventes aftalen at generere et salg på 82 millioner kroner. Og den leverandør, der vinder udbuddet, får samtidig eneret på at levere via rammeaftalen.

Historien starter tilbage i november i fjor, da en stribe it-forhandlere som eksempelvis Atea, Comm2ig, Dustin og Datacon afleverer deres tilbud på den nye serveraftale, som i SKI-jargonen går under navnet 50.45.
"Som følge heraf er SKI nødsaget til at aflyse det igangværende udbud."

Men da SKI i januar gennemgik de indkomne tilbud, viste det sig, at ingen af tilbuddene var konditionsmæssige - dvs. at de ikke levede op til kravene i udbudsmaterialet.

En væsentlig grund til, at it-forhandlernes tilbud ikke lever op til udbudskravene, er ifølge flere kilder i branchen, at det meget komplekse udbudsmateriale stiller krav om hele syv forskellige konfigurationer af servere fra fire forskellige producenter - altså i alt 28 varianter.

Aflysning
SKI valgte derfor at aflyse udbuddet. Det fremgår af en meddelelse fra SKI, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

"Resultat af gennemgangen viser, at ingen af de indkomne tilbud overholder kravene i udbudsmaterialet på alle punkter. SKI har derfor ikke mulighed for at antage nogen af de indkomne tilbud. Som følge heraf er SKI nødsaget til at aflyse det igangværende udbud og overgår til udbud med forhandling," hedder det i meddelelsen fra SKI, som er dateret 31. januar i år.

SKI lagde desuden en tilsvarende meddelelse ud på EU's udbudsportal TED i begyndelsen af februar.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.