Artikel top billede

Stort serverudbud: Én leverandør kan score kæmpe-ordrer

Ny offentlig indkøbsaftale vil skabe monopol på at levere servere til 68 kommuner.

It-forhandlere, der kan skaffe billige servere, har nu en gylden mulighed for at få foden indenfor døren i it-afdelingerne hos en lang række af landets kommuner.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har nemlig netop sendt en ny indkøbsaftale (50.45) for servere i udbud. Der er tale om en treårig såkaldt forpligtende rammeaftale, som omfatter i alt 68 kommuner.

SKI skriver i sit udbudsmateriale, at kun en enkelt it-forhandler vil lov til at sælge på aftalen, som forventes at udløse en omsætning på 82 millioner kroner i løbet af de tre år, hvor aftalen løber. Vinderen af udbuddet får dermed monopol på at levere servere til de kommuner, der har tilsluttet sig aftalen.

Kravene for at komme i betragtning til aftalen er dog skrappe. Firmaer, der byder ind på aftalen, skal kunne levere mindst fire forskellige servere, som så igen hver især skal kunne leveres i hele syv forskellige konfigurationer.

Kravet om flere servermærker betyder, at store server-producenter som HP, IBM og Dell i praksis er udelukket fra at byde direkte på aftalen. De må så i stedet håbe på at kunne sælge gennem forhandlere, der kan byde ind på tværs af serverfabrikater.

Det fremgår i øvrigt af udbudsmaterialet, at SKI stiller krav om, at tilbudsgivere i deres seneste regnskab har en soliditetsgrad på 10 procent og en egenkapital på mindst 20 millioner kroner.

Det indskrænker favoritfeltet betydeligt, men kilder i branchen regner det for givet, at store it-leverandører som Atea, KMD, Dustin og Comm2ig nærmest pr. automatik vil byde ind på aftalen.

Hvem der i den sidste ende vinder udbuddet, bliver ifølge udbuddet alene et spørgsmål om, hvem der kan love den laveste pris.

Den endelige afgørelse falder ved en såkaldt e-auktion, hvor de forskellige tilbudsgivere skal byde hinanden ned i pris, indtil den endelige vinder er fundet.

Læs også:

Derfor dropper dansk it-firma offentlige kunder

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere